• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

19.03.2024

10:40

Rusija hitno reagovala na vest o početku rata! Obistinile se najcrnje slutnje, sami sebi su ovo uradili!

Reuters

Vesti

Rusija hitno reagovala na vest o početku rata! Obistinile se najcrnje slutnje, sami sebi su ovo uradili!

Podeli vest

Izjava jermenskog premijera Nikola Pašinjana o pretnji rata sa Azerbejdžanom nije vezana za Rusiju, to je nadležnost vlasti u Jerevanu i rezultat njihovih konsultacija sa Zapadom, izjavila je zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ranije je premijer Jermenije Nikol Pašinjan, tokom razgovora sa stanovnicima pograničnih sela, rekao da će, ako Jerevan ne ispoštuje zahteve Bakua za prebacivanje jednog broja pograničnih sela Azerbejdžanu, početi rat.

- Do čega su doveli novi kustosi iz Evropske unije, NATO i Vašingtona. Imajte na umu: ova izjava ni na koji način nije povezana sa Rusijom. To je isključiva nadležnost aktuelnih vlasti u Jerevanu i rezultat njihovih konsultacija sa Zapadom - napisala je Zaharova.

Pašinjan je na konferenciji za novinare 12. marta rekao da jermenske vlasti planiraju da izgrade nove deonice puta na granici sa Azerbejdžanom umesto onih koje se protežu van granica bivše Jermenske SSR. Posebno je napomenuo da u regionu Tavuš u severoistočnom delu zemlje postoji deonica puta u blizini sela Voskepar, koja nije prolazila kroz teritoriju Jermenske SSR.

Prema rečima premijera, ranije je jermenska strana, da bi zadržala kontrolu nad celom dužinom puta, razmatrala mogućnost proporcionalne razmene delova teritorije sa azerbejdžanskom stranom. Ali kasnije je odlučio da nema potrebe za tim, jer bi to stvorilo dodatnu nesigurnost. Prema njegovim rečima, ako put izađe van de jure teritorije Jermenske SSR, biće ponovo izgrađen. Pašinjan na istoj konferenciji za novinare nije isključio da bi proces razgraničenja jermensko-azerbejdžanske granice mogao da počne iz regiona Tavuš.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija