• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.03.2024

12:43

Ovo je vođa terorista koji su sejali smrt u Moskvi! Ispričao kako su planirali masakr (VIDEO)

EPA/printscreen

Vesti

Ovo je vođa terorista koji su sejali smrt u Moskvi! Ispričao kako su planirali masakr (VIDEO)

Podeli vest

Margarita Simonjan, glavna urednica RT, objavila je snimak ispitivanja muškarca za koga tvrdi da je vođa terorističke grupe koja je ubila najmanje 143 osobe u Moskvi.

- Evo i vođe - napisala je Simonjan na snimku.

Muškarac na snimku govori tadžički jezik i njegove reči prevodi žena.

Navodi da su živeli u hostelu koji se nalazio u Dmitrovki kraj auto-puta. Osumnjičeni je rekao da su kupili auto i da je komunicirao sa Abdulom i Muhamedom.

Pogledajte snimak u kom terorista da je izjavu:

Simonjan je prethodno objavila i snimak saslušanja teroriste koji je nakon hapšenja priznao da je učestvovao u terorističkom napadu na koncertnu halu Krokus u Moskvi!

Pogledajte i taj snimak u nastavku teksta:

Osumnjičeni državljanin Tadžikistana, koji sve vreme drhti, navodi da je stigao iz Turske 4. marta i da mu je naređenje glasilo da se pobiju svi prisutni u koncertnoj sali i da mu je za to obećana nagrada od pola miliona rubalja iliti oko 5.000 evra. Pola novca mu je navodno odmah prebačeno na karticu nakon čega je usledila obuka od mesec dana.

Tvrdi da je kontaktiran pre mesec dana preko Telegrama i da ne zna ko mu je dao oružje.

Navodi da je u kontakt sa nalogodavcima stupio preko svog propovednika i da je 1998. godište.

Šef Federalne službe bezbednosti Aleksandar Bortnikov obavestio je predsednika Rusije Vladimira Putina da su uhapšena četvorica terorista koji su izveli napad na "Krokus siti Hol" u Moskvi, kao i još sedam osoba, saopštila je ranije danas pres služba Kremlja, prenosi Interfaks. 

Teroristi su uhapšeni oko 3 sata ujutru u Brjanskoj oblasti dok su pokušavali da stignu do Ukrajine. U toku je rad na identifikaciji saučesnika terorista.

Prema dosadašnjim podacima, u terorističkom napadu na koncertnu dvoranu "Krokus siti hol" kod Moskve, poginulo je 143 ljudi, saopštio je ruski Istražni komitet.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, preneo je ranije Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.
Fudbal

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.

Srpski fudbalski trener Aleksandar Janković bio je do skoro selektor fudbalske reprezentacije Kine i tim povodom je za vreme božnićnih praznika početkom godine pričao za Informer o Kini, tamošnjoj kulturi, gradovima, životu, Kinezima... Dolazak predsednika Narodne republike Kine Si Đinpinga bio je povod da ponovo objavimo razgovor sa Jankovićem.

08.05.2024

11:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05