• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2023

15:00

Jago dos Santos za Informer: Došao sam da ostvarim san!

Starsportphoto

Crvena zvezda

Jago dos Santos za Informer: Došao sam da ostvarim san!

Podeli vest

Želja mi je bila da jednom u životu odigram srpski derbi, poručio je Jago Dos Santos (24)! Bivši plejmejker Ulma će priliku za ostvarenje svog sna imati već 26. oktobra, kada Crvena zvezda gostuje Partizanu uoči 5. kola Evrolige, dok će priliku za revanš imati samo četiri dana kasnije, 30. oktobar tokom odigravanja 5. kola Admiral bet ABA lige.

Južnoameričkog košarkaša na terenu krasi neprekidna energija i fantastična igra u odbrani, zbog čega je već prirastao za srce mnogim navijačima Crvene zvezde.
Biće jedan od debitanata u Evroligi, pošto je prethodne sezone nastupao za nemački Ulm, koji se takmičio u Evrokupu, drugom po snazi košarkaškom takmičenju u Evropi. Kao jedan od primarnih razloga njegovog dolaska u Beograd, osim igranja najvišeg ranga takmičenja, navodi nastupanje na "večitom" derbiju protiv Partizana.

Foto: kkcrvenazvezda.rs

Jago Dos Santos

- Iz dana u dan sam sve više srećan što sam ovde, oduševljen sam. Mnogo se radujem derbiju sa Partizanom. Prošle godine sam ga gledao i od tada imam ogromnu želju da zaigram i iskusim tu atmosferu srpskog derbija. Sada sam ovde i jedva čekam taj meč - ispričao je Brazilac.
Poprilično je skrenuo pažnju na sebe tokom ovodišnjeg Svetskog prvenstva u košarci, gde je bio jedan od predvodnika selekcije Brazila koja je ispala u drugom krugu takmičenja, ali je oduševila javnost pobedom nad nadmoćnom Kanadom 69:65. Ključni igrač u preokretu "karioka" bio je Dos Santos sa ukradenom loptom, trojkom i polaganjem u poslednjem minutu susreta, a takve partije najavljuje i u crveno-belom dresu.
- Mnogo mi znači što znam da su me navijači Crvene zvezde gledali na Mundobasketu. To sam ja, to mogu očekivati od mene svaki put kad izađem na parket. Gledanjem mojih utakmica za nacionalni tim navijači su dobili dobru sliku mog stila igre - jasan je Dos Santos.
Jedan je od mnogobrojnih pridošlica u tim sa malog Kalemegdana ovoga leta i njegov potpis je prošao "ispod radara" usled dolaska Miloša Teodosića, Nemanje Bjelice i Šabaz Nejpira, između ostalih. 

Hitri plejmeker smatra da ekipa ima potreban kvalitet i naročito je pohvalio svog novog trenera Duška Ivanovića, koji, kako kaže, ima veliko poverenje u svog novog organizatora igre.
- Imamo jako dobar tim i vremenom ćemo biti sve bolji. Predstoji nam period uigravanja i upoznavanja, ali uz određeni broj treninga će i to doći na svoje. Trener Ivanović je odličan i ima puno poverenje u mene. Kada god pogrešim ili promašim šut on je pun reči ohrabrenja i motivacije da nastavim u istom ritmu. Osećam se slobodno u njegovom sistemu i mislim da ćemo se odlično slagati - objasnio je Jago.

Dos Santos bio je apsolutni hit na danu za medije košarkaškog kluba Crvena zvezda tokom kojeg je nosio šajkaču i bio najtraženiji igrač za sliku sa mališanima ili autogram.

 

 

Brazilac je bio u sjajnom raspoloženju pa su to dva mlađa simpatizera kluba iskoristila. Oni su košarkaša zamolili da ga snime za video poruku svojim roditeljima u kojoj će najnoviji Zvezdaš pozdraviti mamu i tatu. 
"Pozdrav za mamu i tatu", govorio je Dos Santos u kameru na opšte oduševljenje i smeh svih prisutnih.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!
Politika

Kancelarija za KiM: Kamenovanje škole u Gojbulji je otvorena pretnja Srbima na KiM, ovo je planirana akcija!

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je danas da se gađanje kamenicama Osnovne Škole "21. novembar" u Gojbulji, u opštini Vučitrn, kojom prilikom je slomljeno staklo na ulaznim vratima i jedna kamera, ne može se shvatiti drugačije, nego kao otvorena pretnja Srbima na Kosovu i Metohiji, kao i da su slični napadi koji su gotovo svakodnevni, posledica antisrpske politike Aljbina Kurtija.

21.05.2024

12:42

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija