• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.12.2023

13:38

"Delije" drhte! Ovo je učinak Zvezdinih trenera stranaca na večitom derbiju!

Informer

Crvena zvezda

"Delije" drhte! Ovo je učinak Zvezdinih trenera stranaca na večitom derbiju!

Podeli vest

Italijan, Slovenac, dva Makedonca, Crnogorac, Hrvat i Portugalac - to su stranci koji su vodili Crvenu zvezdu u večitom derbiju pre Izraelca Baraka Bahara.

Učinak inostranih trenera u mečevima protiv Partizana na klupi kluba sa "Marakane" je sedam pobeda, osam poraza i četiri nerešana meča. Barak Bahar danas (18.00, Arena 1 premijum) ima priliku da vrati crveno-bele iz "minusa", osim toga što će joj doneti titulu jesenjeg šampiona, ako Zvezda posle sedam godina trijumfuje na stadionu u Humskoj.

Valter Zenga je vodio Zvezdu 2005. i 2006. godine. Na debiju u najvećoj utakmici srpskog fudbala trijumfovao je 2:0, a golove su postigli Aleksandar Luković i Marko Perović, dok na narednom derbiju nije bilo pobednika ni golova.

Ljubimac navijača šampiona Srbije Robert Prosinečki ima negativan učinak - pobedu i dva poraza. Izgubio je prvi derbi koji je odigrao u Humskoj sa 1:0, potom su crno-beli bili bolji i na "Marakani" 2:0, a onda je Zvezda slavila na stadionu Partizana 1:0 pogotkom Kadua. Ovom pobedom Zvezda je prekinula niz od devet prvenstvenih susreta protiv Partizana u kojima nije zabeležila pobedu. Poslednji put, pre ove utakmice, kada je Crvena zvezda pobedila Partizan bilo je još 1. marta 2008. godine u 132. večitom derbiju u utakmici koje se igrala bez prisustva publike na Marakani (4:1).

Foto: Starsportphoto

 

 

Što se stranaca tiče, Zvezdu je čak na čest derbija vodio Miodrag Božović, ima po dve pobede, dva poraza i isto toliko nerešenih mečeva. Uslovno rečeno stranac crnogorski stručnjak je na debiju dobio crno-bele 3:1, a potom i naredni derbi u Humskoj (2:1). Moramo da podsetimo da je upravo ova pobeda Zvezde u gostima pod trenerskom palicom Grofa Božovića poslednja crveno-belih na stadionu Partizana. Zvezda je na stadionu u Humskoj slavila pre sedam i po godina, 27. februara 2016, u 150. večitom derbiju, golovima Luisa Ibanjeza i Uga Vijeire posle preokreta. Uspeo je najveći rival da se revanšira Božoviću u četvrtom derbiju koji je vodio popularni Grof (1:0), a Partizan je slavio i na poslednjem (3:1) duelu najvećih rivala na kom je iskusni stručnjak sedeo na klupi. 

Dve pobede protiv najvećeg rivala ima i Boško Đurovski, koji inače ne zna kako je biti tužan posle najveće utakmice našeg fudbala, jer je Zvezda sa njim na klupi dobila ljutog rivala na oba meča, 1:0 u 129. "večitom" derbiju i 2:1 u 130. duelu.

Foto: FB/Public

 

 

Navijači Zvezde obožavaju Slavišu Stojanovića koji je doneo titulu crveno-belima posle šest godina posta. Što se derbija tiče ima polovičan učinak, pobedu (1:0) i poraz (2:1). Makedonac Čedomir Janevski nije imao priliku da se raduje protiv "parnog valjka" - na njegovom prvom derbiju Partizan je slavio sa 2:0, pa je bilo 1:1, dok su i na trećem derbiju crno-beli upisali trijumf sa 2:0.  Portugalac Rikardo Sa Pinto vodio je Zvezdu samo na jednoj utakmici protiv najvećeg rivala i izgubio je taj meč sa 1:0. 

I Čeh Zdenjek Zeman je vodio Zvezdu sa klupe, na "Marakani" je bio 2008. godine, ali je crveno-bele napustio posle samo pet mečeva zbog  katastrofalni rezultati, ispadanje u Evropi i činjenica da crveno-beli nisu dali gol na tri uzastopne utakmice. Nije osetio čari derbija.

 

Učinak trenera stranaca Crvene zvezde u večitom derbiju

                                                               pobeda           nerešeno     poraz
 Robert Prosinečki  (2010-2012)             1                                         2 
 Valter Zenga (2005-2006)                        1                     1                    
 Čedomir Janevski (2008-2009)                                      1                 2 
 Sa Pinto  (2013)                                                                                  1 
 Boško Đurovski (2007)                            2                                            
 Slaviša Stojanović (2013–2014)              1                                        1  
 Miodrag Boždović (2015—2017)            2                    2                  2  



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15