• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

24.03.2024

10:29

Beli, tvoja Zvezda ti želi dobro zdravlje i puno sreće! Crveno-beli poslali poruku Bjelici

Starsportphoto

Crvena zvezda

Beli, tvoja Zvezda ti želi dobro zdravlje i puno sreće! Crveno-beli poslali poruku Bjelici

Podeli vest

Nemanja Bjelica, trofejni srpski košarkaš, završi je igračku karijeru.

Bio je NBA šampion sa Golden Stejtom i MVP Evrolige u dresu Fenerbahčea. Dugo se se navijači Crvene zvezde ove sezone nadali da će zaigrati opet u crveno-belim, ali je ipak odlučio da stavi tačku na karijeru. 

Nakon Nemanjine objave, oglasili su se Svetislav Pešić, prvi čovek KSS Predrag Danilović i crveno-beli. Bjelica je poslednji meč u karijeri odigrao u dresu Zvezde, ali na pripremnom turniru pred početak sezone u kojoj nije zabeležio nijedan zvaničan nastup.

"Karijeru je želeo da završi tamo gde je i počeo u dresu Crvene zvezde. I završio je poenima protiv Žalgirisa na turniru na Kipru, a onda se povukao mirno. U dresu Crvene zvezde čije je istorije sada neizostavni deo, odigrao je 102 zvanične utakmice i ubacio 850 poena. Beli, tvoja Zvezda ti želi dobro zdravlje i puno sreće, jedno veliko poglavlje je završeno, ali druga tek slede...", navodi se u saopštenju koje su crveno-beli objavili na zvaničnom sajtu.

Foto: Starsportphoto

Nemanja Bjelica završio karijeru

 

 

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde Nemanja Bjelica objavio je u subotu da završava prebogatu košarkašku karijeru koja je trajala 20 godina, naveo je tim  sa Malog Kalemegdana.

"Rođen je 9. maja 1988. godine u Beogradu, ali je profesionalnu karijeru počeo je u austrijskom klubu Lajons, ali je šansu dobio i ujedno prve ozbiljne korake napravio u Crvenoj zvezdi za koju je igrao u periodu od 2008. do 2010. godine. Bivši košarkaš Crvene zvezde, kasnije je postao i reprezentativac Srbije, MVP Evrolige i osvajač NBA lige. Nemanja je tokom svoje karijere bio i MVP Evrolige, osvajao srebrnu medalju na SP, bio uzdanica Baskonije, Fenerbahčea, a kasnije i igrač sa izuzetno zavidnim stažom u NBA ligi igrajući za Minesotu, Sakramento, Majami, konačno i Golden Stejt, sa kojim je osvojio šampionski prsten". 

 Nemanja Bjelica se u poruci javnosti zahvalio crveno-belima koji su mu dali šansu na početku karijere, a pomenuo je i Svetislava Pešića koji mu je u tom periodu dao prvu ozbiljniju ulogu u seniorskoj konkurenciji. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija