• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

06.06.2015

16:09

SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL Stigli Šakira, Zidan, Lineker...

Fudbal

SVE SPREMNO ZA SPEKTAKL Stigli Šakira, Zidan, Lineker...

Podeli vest

Večeras od 20.45 sve staje, jer upravo tada počinje finale ovosezonskog izdanje Lige šampiona. Na Olimpijskom stadionu u Berlinu sastaju se dva velikana evropskog i svetskog fudbala, Juventus i Barselona

 

Današnji dan je počeo uz tenis, a završiće se uz fudbal. Posle pobede Novaka Đokovića nad Endijem Marijem u polufinalu Rolan Garosa, veče je rezervisano za fudbalske sladokusce.

 

Instagram

 

Na stadionu koji ima kapacitet od 74.475 mesta biće mnogo poznati faca, a među njima i Zinedin Zidan, bivši fudbaler Juventusa i Real Madrida, koji će zbog toga imati dvostruki motiv da navija za tim iz Torina.

Gari Lineker će takođe biti prisutan na tribinama, mada poručuje da bi više od svega voleo da se nađe na terenu.

Platio bih da igram kao "devetka" umesto Luisa Suareza, sa i Nejmarom na krilima. To bi bio fudbalski orgazam, ali zamislite kako je to tek sa Suarezom koji je bolji nego što sam ja bio - kaže Lineker.

Englez je potom izneo niz hvalospeva na račun najboljeg igrača Barse Lea Mesija.

On je čovek i ponekad mu se desi loš dan kada igra mnogo dobro. Nikada nisam video takvog igrača, i sa i bez lopte u posedu. Izuzetno je brz i kada napadne trojicu ili četvoricu protivničkih igrača, on opet bude pobednik u takvim duelima. Svaki tim sa Mesijem u sastavu je favorit - rekao je Lineker.

Reuters

Loža Olimpijskog stadiona biće mesto na kojem će se okupiti i žene fudbalera oba kluba. Najveća zvezda među njima je svakako supruga defanzivca Barselone Đerara Pikea, Šakira. Ona je tokom dana stigla u Berlin zajedno sa mlađim sinom Sašom.

Instagram

 

Pored nje su u drugom planu ostale supruge igrača Juventusa Roberta Sinapoli (žena Klaudija Markizija), Veronika Zimbaro (Marko Storari), Madalena Nulo (Anrea Batzalji) i Marija Ljorente (Fernando Ljorente), koje su zajedno doputovale u Berlin.

Svoje favorite na večerašnjem duelu imaju i fudbaleri sa ovih prostora koj su u prošlosti nosili igrali za Juventus ili Barselonu. Zoran Mirković igrao je za "dtaru damu" od 1998. do 2000. godine.

Iskreno, nisam očekivao da će Juventus stići do samog kraja. Kako je sezona odmicala, stvari su se dobro razvijale i sve mi miriše da će "ušonja" da stigne u Torino. Ja sam subjektivan i mislim da su šanse na strani Juventusa, u procentima 51:49 - rekao je Mirković za Mozzartsport.

Juventus je drugu i poslednju titulu u Ligi šampiona osvojio u sezoni 1995/1996, a čak pet puta je gubio u finalima.

Public

Naravno, nikada nije prijatno kada izgubite u finalu borbe za titulu prvaka Evrope. Verujem da iz duela ovakve dve ekipe može da se "rodi" jedna veoma kvalitetna utakmica. Tradicija u finalima jeste protiv Juventusa, Barselona je ako gledamo individualno, kudikamo kvalitetnija ekipa. Ipak, Juve ima neverovatan timski duh. Malo ko u Evropi ima tako nešto, možda još samo Simeoneov Atletiko - rekao je Batica.

Sa druge strane legenda Crvene zvezde, koji je nosio i dres Barselone, Robert Prosinečki daje prednost Kataloncima. I to pre svega zbog jednog čoveka - Mesija.

- Kada Mesi igra kako zna, Barselona je superiorna. Sad je ušao u pravu formu, pokazao da je možda najbolji fudbaler koji je hodao ovom planetom. Videćemo šta će da izmisli Juventus, pošto svi apostrofiraju jaku italijansku odbranu. Mada nema tu šta da se izmisli. Nema tu nikakve taktike ako je Mesi raspoložen - smatra selektor Azerbejdžana.

Beta

On konstatuje da španski tim vlada fudbalom više od deset godina.

To je ekipa koja igra najlepši fudbal u istoriji. Ja to tako vidim, a sad neko može da se složi ili ne. Možda nisam realan, jer obožavam njihov stil, ali jednostavno mislim da Barseloni već deset godina nema ravnih. Poštujem Juventus, nije slučajno stigao do finala, ali večeras će sve da zavisi od Barselone - kaže Prosinečki.

Navijači dva kluba preplavili su prestonicu Nemačke, tako da je ceo Berlin od ranog jutra u obeležjima dva kluba.

AP/Photo

 

 

Reuters

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija