• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.08.2023

06:11

Poslednji momenti Grka koga su Hrvati izboli! Priča prijatelja kida dušu

printscreen

Fudbal

Poslednji momenti Grka koga su Hrvati izboli! Priča prijatelja kida dušu

Podeli vest

Sahrana Mihalisa Kacurisa, navijača AEK-a ubijenog u sukobu s "bed blu bojsima", biće u petak.

Tuga i neverica vlada u Grčkoj zbog 29-godišnjeg Mihalisa,  koga se svi sećaju kao mirnog i poštenog radnika i mladića. Ubijen je u centru Atine, u kvartu Nea Filadelfija, kada su ga hrvatski huligani, navijači Dinama iz Zagreba, nasmrt izboli. Tamošnji mediji su objavili srceperajuću ispovest njegovog prijatelja Hristosa, koji je opisao poslednje Mihalisove trenutke pre smrti.  

"Oprosti, brate, nisam uspeo. To želim da ti kažem. Trčali smo jer smo pokušavali da pobegnemo od napadača, a onda sam čuo da Mihalis govori da su ga uboli.  Čuo sam kako kaže "pomozi mi brate, pogođen sam. Okrenuo sam da vidim ko leži i video sam njega. Celo vreme je jako krvario, a s nama je bila i jedna devojka. Uradila sve što je mogla da mu pomogne. Hitna pomoć nije dolazila, iako su je mnogi zvali. Kako sam čuo, policija 20 minuta nije dozvolila dolazak Hitnoj - otkrio je Hristos.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Da je možda Hitna pomoć došla ranije...

- Slučajno sam pronašao privatna ambulantna kola i molio čoveka da dođe kod stadiona, gde ima puno povređenih ljudi i da mi prijatelj umire. Tako je hitna došla do mesta zločina. Mihalis nikad nikoga nije povredio. Znam Mihalisa sa stadiona, uvek smo na istoj tribini, putevima, jeli smo zajedno, pili zajedno u našem kraju, ovde u Nea Filadelfiji. Voleo je AEK, to se videlo u svakom delu njegovog života. Svi smo s tobom, brate. Ne spavamo već dve noći.

Foto: printscreen

 

 

U divljanju u Atini učestovali su navijači AEk-a i "bed blu bojsi" uoči utakmice trećeg kvalifikacija Lige šampiona između dva kluba. UEFA je nakon tragedije odložila  utakmicu pa će se prva utakmica igrati 15. avgusta u Zagrebu od 20 sati, a revanš  je tri dana kasnije.Uhapšeno je oko 100 Hrvata, a još nije poznato ko je ubica. Grčki mediji su objavili identitet huligana Dinama iz Zagreba koji je osumljičen za ubistvo pristalice  AEK-a.  Prema tvrdnjama medija, pozivajući se na policijske izvore, u pitanju je 19-godišnji Domagoj Pezer iz Hrvatske! Grci su objavili njegovu ličnu kartu. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Uhapšena su još trojica navijača, dvojica su imali baklje, a jedan od njih imao je nož, pišu grčki mediji. I dalje se ispituje genetski materijal pronađen u alatima za ubijanje, metalnim predmetima i drvenim palicama, kako bi se otkrio izvršilac. Grčko javno tužilaštvo podnelo je kaznenu prijavu protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski državljani, u kojoj ih tereti za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom krvavog obračuna u Novoj Filadelfiji u noći između ponedeljka na utorak u kojem je smrtno stradao jedan navijač AEK-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija