• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.09.2023

22:54

Javor bolji od Nišlija, Voša zabetonirala Kragujevčane na dnu!

Starsportphoto©

Fudbal

Javor bolji od Nišlija, Voša zabetonirala Kragujevčane na dnu!

Podeli vest

Fudbaleri Javora savladali su Radnički iz Niša u Ivanjici 1:0, dok je Vojvodina veći deo susreta gubila, pa na kraju izjednačila i preokrenula protiv gostiju iz Kragujevca, koji još uvek nemaju nijedan osvojeni bod 2:1.

Današnje utakmice 6. kola Superlige Srbije imale su susrete Javora i Radničkog iz Niša, odnosno Vojvodine i Radničkog iz Kragujevca.

Ivanjica bila je poprište susreta tamošnjeg Javora i gostiju iz Niša. 
Utakmica je bila izuzetno atraktivna. Puno udaraca i napada, ali samo jedan gol. Petar Gigić je postigao pobedonosni pogotak u 25. minutu na asistenciju najboljeg pojedinca utakmice - Ibrahima Tankoa iz Gane. 

Foto: Starsportphoto©

Ibrahim Tanko

Nakon tog pogotka utakmica je samo dodatno dobila na energiji i poslužila je kao "gorivo" gostima iz Niša, koji su od tog trenutka gledali u zaostatak.

Pretili su, sjajno je vodio napade i kontrolisao odbranu kapiten Aleksandar Pejović, ali nisu stigli do gola izjednačenja.

Javor se, nakon ove pobede, osvrće gostovanju Radničkom iz Kragujevca, dok će Nišlije u narednom kolu dočekati IMT.

Poslednja utakmica na programu danas igrala se u Novom Sadu na stadionu "Karađorđe".

Domaća Vojvodina dočekala je Radnički iz Kragujevca, koji do tog trenutka nije imao nijedan osvojeni bod - četiri utakmice i isto toliko poraza.

Slabo igra "Voša" ove sezone, ali nadaju se da će se situacija promeniti nakon smenom trenera Radoslava Bataka Rankom Popovićem. Nisu bili ubedljivi protiv tima koji nije osvojio nijedan jedini bod u dosadašnjem delu šampionata, čak su u dobrom delu susreta bili lošiji, ali odneli su "ceo plen" .

Ruku na srce, Kragujevčani su odlučno ušli u ovaj meč i u potpunosti su ispunili zadatke koje je pred njih postavio Neško Milovanović u ranoj fazi meča.

Radnički je prvo poluvreme završio sa vođstvom od 1:0, nakon što je mrežu zatresao Milutin Vidosavljević na dodavanje Milana Vidakova već u 7. minutu.

Foto: Starsportphoto©

Milutin Vidosavljević

Igrao se 51. minut kada je Vojvodina uspela da poravna rezultat golom Filipa Malbašića.

U nastavku su domaći preuzeli inicijativu, a Kragujevčani odlučili da brane rezultat koji imaju.

Napadačkom igrom Ranka Popovića, Vojvodina je pretila golu gostiju, a u 80. minutu Filip Malbašić je fauliran u šesnaestercu, pa jeglavni arbitar Jovanović pokazao na belu tačku nakon neopreznog starta Nikole Miličića.

Džonatan Bolingi bio je precizan, pa su domaći stigli do vođstva u 83. minutu i, ispostaviće se, konačnih 2:1.

Foto: Starsportphoto©

Džonatan Bolingi

Uspeli su Novosađani da iščupaju tri boda, pred  gostovanje Spartaku u Subotici u sledećem kolu, dok će njihov današnji rival, Radnički Kragujevac ugostiti Partizan.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15