• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.12.2023

13:30

Portugalci se spremaju za najgore! Šta kad Ronaldo ode?

Tanjug/AP

Fudbal

Portugalci se spremaju za najgore! Šta kad Ronaldo ode?

Podeli vest

Fudbalska zvezda i kapiten selekcije Portugala Kristijano Ronaldo, blizu je kraja karijere u nacionalnom timu.

Svima je jasno da kada Ronaldo bude napustio reprezentaciju, njegovim saigračima neće biti lako. Iako će za manje od dva meseca napuniti 39 godina, čelnici portugalske selekcije nadaju se da se neće odlučiti na penziju, ali jasno stavljaju do znanja da moraju spremni da dočekaju taj trenutak.

Predsednik Fudbalskog Saveza Portugala, Fernando Gomeš je u izjavi za list "O Jogo" naglasio kako se oni već duže vreme intenzivno pripremaju za njegov odlazak.

- Fudbalski savez Portugala je stabilan, ima potpisane sponzorske ugovore, ali odmah da vam kažem, oni nisu vezani za Kristijana Ronalda. Istina, on je toliko veliki brend, ima više od 600 miliona pratilaca na društvenim mrežama i mi to niti možemo, niti, ka kraju krajeva, želimo da negiramo. On je fenomenalan sportista i nama je drago što je on deo naše reprezentacije - rekao je Gomeš.

 

Foto: EPA Images

 

 



Ronaldo je u dosadašnjoj karijeri odigrao 205 mečeva za nacionalni tim Portugala, sa kojim je osvojio i Evropsko prvenstvo. U dresu nacionalnog tima ukupno je postigao 128 golova, ali spreman je da ih bude još.   Prvi čovek Portugalske reprezentacije poručuje navijačima da nema razloga za strah, jer će Kristijano igrati još neki period u dresu nacionalnog tima.

- Mi u Savezu se već od 2018. godine spremamo za "post Ronaldovsku" eru u nacionalnom timu. Na sreću, on nas je sve demantovao. Igra na vrhunskom nivou, a kako stoje stvari biće tu još neko vreme, verovatno ću ja pre njega otići sa mesta predsednika nego što će on otići u penziju. On je poseban i neka igra što duže. Želim da kažem javnosti da ćemo biti spremni za onaj trenutak kada Ronaldo završi reprezentativnu karijeru - zaključio je Gomeš.

 

 

Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo

 



Nedavno se spekulisalo u medijima da će Portugalac igrati i na Mundijalu 2026. godine iako bi njegova karijera trebala da se privede kraju. Igraće iduće godine na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, a ne isključuje mogućnost da bi i nakon toga mogao da nastavi da niže svoje uspehe sve dok mu telo šalje dobre znake. 

- Ono što je sigurno je to da ću igrati još ovu i narednu sezonu. Posle toga ću videti kako se ponaša moje telo i kakve mi poruke šalje. Navikao sam da radim naporno, to me je i dovelo ovde gde sam sada i ukoliko ne budem mogao da nastavim na isti način onda ću se povući - izjavio je Ronaldo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14