• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. G.

22.02.2024

06:20

Kladionice hitno reagovale! Evo ko su favoriti za osvajanje Lige šampiona (FOTO)

EPA

Fudbal

Kladionice hitno reagovale! Evo ko su favoriti za osvajanje Lige šampiona (FOTO)

Podeli vest

Utakmicama Napoli - Barselona (1:1) i Porto - Arsenal (1:0) sinoć su završeni prvi mečevi osmine finala Lige šampiona i za dve nedelje kreću revanši, a kladionice su na osnovu ostvarenih rezultata ažurirale listu favorita za osvajanje elitnog evropskog takmičenja.

Pre nego što je počela osmina finala, glavni favorit za titulu prvaka Evrope bio je Mančester siti, a tako je i sada. Ekipa Pepa Gvardiole nokaut fazu je započela pobedom nad Kopenhagenom od 3:1 i to ih je samo učvrstilo na prvoj poziciji kada su u pitanju kvote.

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa meča Kopenhagen - Mančester siti

 

Pre starta osmine finala koeficijent na "građane" bio je oko 2,95, a sada je 2,88. Ono što je velika promena u odnosu na prethodnu listu je ta da je na drugom mestu Real Madrid, a do pre deset dana to je bio Bajern.

Foto: EPA

Fudbaleri Bajerna

 

Kvota na Real je 5,5, a bila je oko 6, dok je Bajern pao na čak peto mesto. Pre Bavaraca, na koje je kvota sada 9, nalaze se Arsenal (kvota 7,5) i milanski Inter (8,5). Možda pozicija Arsenala na ovoj listi malo i iznenađuje, pošto je londonski klub sinoć u gostima izgubio od Porta sa 1:0.

Sledi PSŽ sa kvotom 11, pa onda Barselona (17). Ostalim timovima ne daju se neke izgledne šanse. Iza Barselone su Atletiko Madrid  i Borusija Dortmund (po 34), Porto (41), Napoli (51), PSV i Real Sosijedad (po 80), dok se Laciju takođe ne daju velike šanse, iako je ovaj tim kao domaćin savladao minhenski Bajern (100).

Ostali su još Lajpcig (kvota 101) i Kopenhagen (500), koji je praktično već ispao iz Lige šampiona, pošto je na svom terenu u prvom meču izgubio od Mančester sitija.

Ovo su rezultati prvih mečeva nokaut faze Lige šampiona.

Lajpcig - Real Madrid             0:1

Kopenhagen - Mančester siti  1:3

Lacio - Bajern                         1:0

PSŽ - Real Sosijedad              2:0

Inter - Atletiko Madrid           1:0

PSV - Dortmund                     1:1

Porto - Arsenal                        1:0

Napoli - Barselona                  1:1

A ovako izgledaju sve kvote za osvajanje elitnog evropskog takmičenja.

1. Mančester siti       2,88

2. Real Madrid         5,5

3. Arsenal                 7,5 

4. Inter                      8,5

5. Bajern                   9

6. PSŽ                       11

7. Barselona              17

8. Atletiko Madrid     34

9. Borusija (D)          34

10. Porto                    41

11. Napoli                  51

12. PSV                     80

13. Sosijedad             80

14. Lacio                   100

15. Lajpcig                101

16. Kopenhagen        500


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija