• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

09.03.2024

11:42

Da li ste znali? "Delije" i "grobari" bacite pogled na ove brojke pred spektakl!

Starsportphoto

Fudbal

Da li ste znali? "Delije" i "grobari" bacite pogled na ove brojke pred spektakl!

Podeli vest

Fudbalska Srbija sa nestrpljenjem iščekuje utakmicu Crvene zvezde i Partizana, koja će biti odigrana od 17.00 časova na "Marakani" (Arena premijum 1), a u međuvremenu smo se pozabavili nekim interesantnim podacima vezanim za njveću utakmicu na ovim prostorima.

Mnogo toga je u igri ove subote, od šampionske titule, do potencijalnih miliona evra od Lige šampiona i mirnog sna ove večeri. Partizan trenutno ima prednost na tabeli Superlige, 59 bodova, jedan više od večitog rivala, a ko danas trijumfuje napraviće ogroman korak ka tituli. 

Pobeda bi i jedne i druge naoružala samopouzdanjem pred nastavak šampionata, jer bi lider bio domaćin pred treći derbi u sezoni u plej-ofu, a suvišno je isticati značaj najvažnije utakmice u borbi za titulu.

No, videćemo ko će se bolje snaći u grotlu "Marakane", a vredi istaći da Zvezda u aktuelnom timu ima petoricu strelaca u derbijima, dok je u Partizanu to slučaj sa trojicom.

Kod crveno-belih slast gola u najbitnijoj utakmici srpskog fudbala osetili su Gelor Kanga, Mirko Ivanić, Aleksandar Katai, Osman Bukari i Šerif Ndijaje, dok je to u gostujućem timu pošlo za rukom Bibrasu Nathu, Mateusu Saldanji i Nemanji Nikoliću.

 

Foto: Starsportphoto

Strelci u derbiju

 

Nadaju se navijači "parnog valjka" da će se istorija ponoviti ukoliko njihovi ljubimci trijumfuju danas.

Naime, svaki od prethodnih pet puta kada je Partizan slavio na “Marakani” u prvenstvu, završavao je sezonu kao šampion. To je bio slučaj 2007. godine, potom 2009, 2010, 2011 i poslednji put 2017. godine.

 

 

Interesantan je i podatak da na poslednjih pet superligaških duela na “Marakani”, Partizan nije uspeo da postigne gol!

Poslednji put je to učinio Rikardo Gomeš 25. aprila 2019. u 160. derbiju, kada je zatresao mrežu iz penala u 90. minutu, a Zvezda slavila sa 2:1.

 

 

Mnogo se poslednjih meseci pričalo o dosuđenim penalima za naša dva najtrofejnija srpska kluba, a od 2020. dosuđena su tri jedanaesterca u derbijima, od toga dva za Partizan i jedan za Zvezdu.

 

 

Mnogo stranaca će istrčati na teren našeg največeg stadiona, a na ovom derbiju sudariće se i zemljaci iz Južne Koreje In Bom Hvang i Jung-Džun Goh, potom igrači iz Gane Osman Bukari i Leonard Ovusu, zatim Šerif Ndijaje i Frenk Kanute iz Senegala i Izralci Omri Glazer i Bibras Natho.

 

Foto: Starsportphoto

Strelci u derbiju

 

 

Zanimljivo je i da je skor Igora Duljaja kao igrača u prvenstvenim derbijima 3-3-8, a kao trenera 1-1-1, dok je Milojević kao igrač imao jedan remi i isto toliko poraza, a kao trener mu je skor 1-4-2. 

 

Foto: Informer/beta/Shutterstock

 

 

 

Trenutni skor u večitim derbijima je  67 pobeda Zvezde, 56 remija i 48 pobeda Partizana.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija