• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

17.03.2024

19:11

Mančester ubio snove Liverpula o četiri trofeja! Nestvaran preokret "crvenih đavola" za polufinale FA Kupa!

EPAIMAGES

Fudbal

Mančester ubio snove Liverpula o četiri trofeja! Nestvaran preokret "crvenih đavola" za polufinale FA Kupa!

Podeli vest

"Redsi" već viđeni u narednoj fazi takmičenja, ali je gol Antonija u završnici regularnog dela utakmice sve okrenuo na stranu "crvenih đavola".

Samo pet klubova kroz istoriju fudbala uspevala su u jednoj sezoni da osvoje četiri trofeja. Bajern Minhen, Real Madrid, Barselona, Seltik i Pariz Sen Žermen nalaze se u probranom društvu, nadali su se navijači Liverpula da bi taj uspeh mogao da ponovi tim Jirgena Klopa u oproštajnoj sezoni nemačkog stratega na "Enfildu", ali... Pa, verovatno gori način da im se snovi raspadnu nije postojao. 

Fudbaleri Liverpula već su osvojili Liga Kup, nedavno su se plasirli u četvrtfinale Lige Evrope, lideri su u Premijer ligi, a danas su u velikom engleskom derbiju bili na korak od pobede nad Mančester junajtedom i plasmanom u polufinale FA Kupa. Dva puta su "redsi" imali prednost, vodili u 90. minutu, ali su nakon produžetaka eliminisani golovima u poslednjim momentima - 4:3 (2:2). 

Spektakularnu utakmicu u prvih sat vremena mogli su da gledaju navijači na "Old Trafordu". Prštalo je na sve strane, nizale su se šanse, a među stativama briljirali su Keleher i Andre Onana. Ipak, ni dobra predstava dvojice golmana nije sprečila asove Liverpula i Mančester junajteda da tresu mreže. 

Foto: EPAIMAGES

 

Prvi su udarac zadali "crveni đavoli" preko Skota Mektomineja. Škotski reprezentativac iskoristio je odbitak nakon pokušaja Markusa Rašforda i lako matirao Kelehera koji je prethodno odbranio udarac engleskog reprezentativca. 

Nešto ofanzivnije zaigrao je Liverpul nakon vodećeg gola domaćina što je otvorilo prostor za kontre Mančestera. Mogli su izabranici Erika Ten Haga da dupliraju prednost preko MekTomineja, šansu je imao i Rasmus Hojlund, ali promene rezultata nije bilo. 

Kako se bližilo poluvreme "redsi" su dodavali gas. U 40. minutu Vataru Endo matirao je Onanu, ali je asistent Mohamed Salah bio u minimalnom ofsajdu. Ponadalisu se navijači Mančestera da će na poluvremenu imati prednost, a onda je stigao hladan tuš u režiji Aleksisa Mek Alistera i Salaha. 

Argentinski reprezentativac je u 44. minutu sa ivice kaznenog prostora poravnao rezultat, a 100 sekundi kasnije Mohamed Salah sačekao je odbitak nakon udarca Darvina Nunjeza i doneo kompletan preokret "redsima". Sve je slutilo na spektakl u nastavku što su navijači i dobili.

Mančester je jurio izjdnačenje, pretio Keleheru, ništa manje opasan nije bio ni Liverpul, ali su izostali golovi. Taman kada se činilo da će "redsi" u polufinale pravo niotkuda svoj višemesečni golgeterski post prekinuo je Antoni i odveo meč u produžetke. 

Foto: EPAIMAGES

 

Ponovo smo bili na početku, ali samo kratko pre nego što je Onanu uspeo da matira Harvi Eliot za 3:2. Bili su "redsi" ponovo u pol poziciji, ipak, usledio je novi šok... Veliku grešku u opasnoj zoni napravio je Darvin Nunjez, loptu je uzeo Skot Mektominej i proigrao Rašforda za novo izjednačenje. 

Već viđene penale sprečila je spektakularna kontra "crvenih đavola", odnosno, Garnača. Argentinac je hitao ka golu Liverpula, a onda u pravom momentu proigrao Amada Dijaloa koji je savršenim udarcem matirao Kelehera i lansirao Mančester junajted u polufinale najstarijeg fudbalskog takmičenja. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija