• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

23.03.2024

15:02

Srbin razbesneo selektora! Pozvan je u reprezentaciju, ali je rekao "ne"

Tanjug/AP

Fudbal

Srbin razbesneo selektora! Pozvan je u reprezentaciju, ali je rekao "ne"

Podeli vest

Nekadašnji mladi reprezentativac Srbije Aleksandar Čavrić (29) podigao je prašinu u Slovačkoj, nakon što je odbio da igra za ovu selekciju.

Činjenica da je Čavrić sedam i po godina igrao u Slovanu iz Bratislave i na kraju dobio slovačke papire, "naterala" je novog selektora Frančeska Kalcona da ga uvrsti na spisak reprezentativaca.

Usledio je hladan tuš, jer se Srbin samo zahvalio, iako se dugo trudio da dobije pasoš Slovačke.

Interesantno, nekadašnji igrač OFK Beograda je pričao da želi da zaigra ovog leta na EURU u Nemačkoj, nadao se da će se naći na spisku i kada je Fudbalski savez Slovačke sve uspeo da uradi da bi do toga došlo, dočekalo ih je neprijatno iznenađenje.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Nakon što je pribavljena sva papirologija i pošto su se stekli svi uslovi, Čavrić je pozvan za martovske mečeve protiv Austrije i Norveške, ali je dao negativan odgovor.

- Čavrić je dobio priliku da dođe u martu. Nije došao. Nastavljamo dalje sa onim igračima koji su ovde. Oni zaslužuju poštovanje. Fudbaleri koji su se odazvali pozivu su ponosni na slovačke boje. Ti momci su mi se dokazali. Stručni štab i Savez će odlučivati ko će da dolazi da igra za reprezentaciju, ne fudbaleri - besno je poručio Kalcona.

Predsednik Fudbalskog saveza Slovačke Jan Kovačik iznenađen je potezom Srbina.

- Selektor sam sastavlja spisak. Tokom telefonskog razgovora sa Čavrićem sam stekao drugačiji utisak, nisam mislio da ne želi da dođe na martovsko okupljanje. Između ostalih stvari, želeo sam da mu skrenem pažnju na to da smo mu pružili šansu da postane reprezentativac najranije što je to legalno bilo moguće. Da nije tako, postavljalo bi se pitanje zašto smo mu pomogli da dobije slovačko državljanstvo - rekao je Kovačik.

Čavrić je zimus pozajmljen japanskom Kašimi Antlersu, tako da do kraja kalendarske godine ostaje u Japanu.

Prema nezvaničnim informacijama on je odlučio da odbije selektora Slovačke, pošto bi ga igranje na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj koštalo mesta u timu jer bi propustio veliki broj mečeva!

Pokazaće vreme da li je ovo dobra odluka momka koji je ponikao u Banatu, zatim igrao za OFK Beograd, a onda i za Genk. Bio je član i danskog Orhusa, a u Slovanu je gotovo osam godina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15