• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

01.04.2024

13:22

Baca Amere u trans, čeka Piksija, a za Informer poručuje: Mesi mi nije idol, ali Novak jeste!

profimedia

Fudbal

Baca Amere u trans, čeka Piksija, a za Informer poručuje: Mesi mi nije idol, ali Novak jeste!

Podeli vest

Konačno sam dočekao svojih pet minuta, vidim sebe ponovo u Crvenoj zvezdi i verujem u Piksijev poziv, kaže Dejan Joveljić (24), fudbaler Los Anđeles Galaksija u razgovoru za Informer.

Povremeni fudbalski reprezentativac Srbije postao je noćna mora za rivale u SAD! Nekadašnji napadač Crvene zvezde u MLS ligi pokazuje impresivnu formu, a do prošlog kola bio je najbolji strelac lige u kojoj između ostalih igraju superstarovi poput Lionela Mesija i Luisa Suareza.

Fenomenalni ofanzivac je na šest mečeva postigao pet golova, upisao jednu asistenciju i najzaslužnji je što je u ovom trenutku klub iz Los Anđelesa lider šampionata.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Ne krije Dejan Joveljić sreću zbog trenutne situacije, a nada se da će i nakon poslednjeg kola biti istog raspoloženja.

- Izuzetno sam srećan i osećam veliko zadovoljstvo jer sam na početku sezone u vrhu liste strelaca, ali svestan sam da je ovo tek početak. Ukoliko na kraju budem ovako kotiran, to će biti odlično - poručio je skromno srpski as za Informer.

Postavio je jasne ciljeve ispred sebe momak koji je "zapalio" Kaliforniju i tvrdi da se ne kaje što je odlučio da karijeru gradi u Americi, naprotiv.

  - Strpljivo sam čekao šansu skoro dve i po godine u Galaksiju i konačno sam je dočekao. Na meni je da sve to opravdam, dobro je krenulo, a cilj mi je što više golova i trofeja. Sada, posle nepune tri godine, mislim da sam izabrao pravi put. Iskreno, posle epizode u Ajntrahtu iz Frankfurta imao sam dve opcije. U igri su bili moj sadašnji klub i francuski Sent Etjen i defitinivno nisam pogrešio u izboru - kaže Joveljić.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Mnogi klinci širom sveta maštali su da u karijeri igraju portiv jednog Lionela Mesija ili Luisa Suareza, a igraču rođenom u Bijeljini ukazala se ta prilika. Koliko god da je oduševljen ovom činjenicom, smatra da mu Urugvajac i Argentinac neće biti konkurenti u borbi za titulu najboljeg strelca lige.

 - Osećaj je fenomenalan! Prelepo je igrati protiv takvih veličina, ali kada izađem na teren razmišljam samo o tri boda i nema veze ko je prekoputa mene. Nisu mi uzori, ali obožavam njihov stil, majstori su i zato toliko dugo traju. Kada je reč o nadmetanju za igrača koji će postići najviše golova u sezoni, sigurno će ovaj dvojac biti u trci, ali ne vidim ih kao prve favorite - smatra brzonogi ofanzivac.

 

 

 

 

Joveljić je nedavno u intervjuu za zvanični sajt MLS lige govorio o brojnim temama, a  između ostalog i o druženju sa Novakom Đokovićem i Vlade Divcem. Legende srpskog sporta uživo su gledale mladog fudbalera, a on dugo nije mogao da dođe sebi nakon susreta sa njima. 

- Idol mi je Novak Đokovic, on je primer u svakom smisli te reči. Njihov dolazak na moju utakmicu bio je san snova! Nisam mogao da verujem da su došli, a doneli su mi sreću na početku sezone. Dve veličine, ma ne mogu da objasnim kako sam se osećao u tom trenutku - iskren je Dejan.

 

Foto: LA Galaksi

 

 

 

Uporedio je momak koji je u karijeri igrao i za Anderhlet i Volfsberger, evropski fudbal sa onim koji se igra u SAD.

- Uslovi u MLS-u su sjani. Što se tiče infrastrukture, terena i svega ostalog, tvrdim da su jedni od najboljih na svetu. Liga kao liga je u TOP 10 na planeti, siguran sam. Ubeđen sam da će biti sve bolja i bolja jer napreduje iz dana u dan. Vidim sebe ovde i dalje, ali sve će biti moguće ukoliko sezona bude uspešna - poručuje Srbin.

 

Foto: profimedia

 

 

Često je Joveljić pričao o tome kako je šah postao njegova druga najveća ljubav, a u to su mogli da se uvere i nedavno u Hrvatskoj. Joveljić se pojavio u Zagrebu gde se u decembru prošle godine održavalo Evropsko prvenstvo u ubrzanom i brzopoteznom šahu i privukao je veliku pažnju javnosti, pošto je bio najinteresantnije ime medijima. Najavljeno je da dolazi "najbolji šahista među aktivnim fudbalerima", a naš internacionalac i dalje uživa u ovom sportu. Osim toga, ne zanemaruje ni Rubikovu kocku, koju sa lakoćom slaže.

- Šah ide odlicno, imam časove online sa IM Miodragom Perunovićem kada mi obaveze to dozvole! Takođe, igram online skoro svakodnevno sa rejtingom 2300+ na "chess.com" platformi. Pokušavam da spojim šah i fudbal u nekim segmentima. Recimo probam da predvidim par poteza unapred, odnosno gde će se lopta odbiti. Deda i tata su me naučili da ga igram, a svakodnevno sam počeo njime da se bavim i izučavam ga u doba korone. Što se tiče Rubikove kocke, imam je i dalje, ponekad je složim da ne zaboravim, ali nije mi zanimljiva više.

 

 

Srpski šahista Leonid Ivanović ima samo osam godina i već je ušao u istoriju ovog sporta, pošto je postao najmlađi igrač svih vremena koji je pobedio velemajstora. Pao je Milko Popčev (59), a Joveljiću nije promakla ta informacija. Pošto su čuda očigledno moguća, upitali smo ga da li smatra da bi imao šanse protiv najboljeg šahiste sveta, Magnusa Karlsena.

- Naravno da sam čuo za taj podatak jer pratim sve u vezi šaha. Protiv Karlsena čak i "slabiji" velemajstori nemaju šanse, a kamoli ja! Ipak, ne bih se osramotio i taj susret se bliži uskoro, siguran sam - kroz osmeh poručuje zvezda Galaskija.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Pored svih obaveza, Joveljić prati dešavanja u Crvenj zvezdi i ne krije može da vidi sebe ponovo u Ljutice Bogdana.

- Pratim kada stignem, osvojiće Zvezda titulu, siguran sam! Naravno, mogu da zamislim sebe u crveno - belom dresu ponovo - kaže nekadašnji igrač srpskog šampiona.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

Iako je zbog fenomenalnih izdanja mogao da se nađe na spisku Dragana Stojkovića Piksija na martovskim utakmicama, posebno jer se nisu pojavili Dušan Vlahović i Petar Ratkov, to se nije desilo. Ipak, nada se Joveljić da će zavrediti poziv ukoliko nastavi u ovom ritmu.

- Pratio sam našu selekciju, naravno. Uvek kada nisam tu bodrim i gledam reprezentaciju! Moje je da se trudim, naporno treniram i dajem golove, a ako to budem radio siguran sam da će uslediti i poziv selektora - zaključio je Dejan Joveljić za Informer.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vrhunski! Srbija ima dva igrača u TOP 20 pred EURO! Kladionice rekle svoje!
Fudbal

Vrhunski! Srbija ima dva igrača u TOP 20 pred EURO! Kladionice rekle svoje!

Ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem iščekuju predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (14. jun - 14. jul), a iako Srbija nije među favoritima za osvajanje prestižnog trofeja, naša selekcija ima igrače koji su u samom vrhu kandidata kada je reč o nagradi namenjenoj za najboljeg strelca na kontinentalnoj smotri.

01.04.2024

10:36

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke
Politika

Jovanov otkrio bruku poslanika Nebojše Novakovića: Pred strancima ogovara Srbiju, ali i šefa svoje stranke

Šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ Milenko Jovanov reagovao je na izlaganje narodnog poslanika Demokratske stranke Nebojše Novakovića, i rekao da je uveren da je Novaković lično bio veoma pogođen onim delom ekspozea u kojem je mandatar Miloš Vučević govorio o otklonu od jugoslovenstva i jugonostalgije, što ga je navelo da prilično jadno reaguje i pokuša lično da diskredituje Vučevića.

01.05.2024

19:54

TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!
Live TV

Teški izazovi pred novom Vladom: Njujork i Brisel su dve ogromne bitke nam koje tek slede!

Sednica Skupštine Srbije prošla relativno očekivano. Miloš Vučević izneo je ko će biti ministri u novoj Vladi. Ipak, kao po običaju, pripadnici opozicije pokušali su da naprave skandal i od ove sednice. Na ovu, ali i druge važne teme govorili su gosti "Info večeri" govorili su novinari Dejan Vukelić i Vlado Dimić, a putem vajber uključenja uživo u program javio se i Božo spasić, bivši operativac SDB.

01.05.2024

22:28

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija