• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

01.04.2024

14:15

"Daje golove i guzicom"! Stepi za Informer: Bez Mitra nema šta da tražimo na EP!

epa/insajder

Fudbal

"Daje golove i guzicom"! Stepi za Informer: Bez Mitra nema šta da tražimo na EP!

Podeli vest

Biće prava katastrofa ako na Evropsko prvenstvo odemo bez Aleksandra Mitrovića (29), poručuje čuveni fudbalski trener Dragoslav Stepanović (75)!

Legendarni stručnjak smatra da bi to bio ogroman udarac za reprezentaciju Srbije i dodaje da bez najboljeg strelca u istoriji reprezentacije "orlovi" maltene nemaju šta da traže u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

Mitrović je u subotu veče doživeo povredu zadnje lože u pobedi svog Al Hilala protiv Al Šababa (4:3) u prvenstvu Saudijske Arabije. Mitar se srušio na travu, nakon čega su stigle zabrinjavajuće informacije da sa terena mogao da odsustvuje na duži vremenski period. U najboljem slučaju pauza bi potrajala oko 20-ak dana, u najgorem čak do četiri meseca.

Foto: Reuters

Aleksandar Mitrović nakon povrede

 

U najcrnjoj varijanti, mogao bi da propusti Evropsko prvenstvo u Nemačkoj, koje počinje 14. juna. Prema rečima slavnog Dragoslava Stepanovića, bio bi to ogroman peh za "orlove".

- Bio bi to strašan udarac, katastrofalan! Delovao je nepovrediv, snažan. To je igrač koji daje golove bez obzira da li igra u Premijer ligi, Saudijskoj Arabiji ili nekoj trećoj ligi. Tako je i u reprezentaciji, jedini je čovek koji maltene na svakom meču bude strelac. Nadamo se da će biti spreman za EURO - poručuje Stepanović.

Kako kaže popularni Stepi, zamena za Mitrovića ne postoji. Dodaje i da Srbija ima još jednog fudbalera svetske klase, Dušana Vlahovića, ali smatra da su njih dvojica različiti tipovi igrača, zbog čega bi morao da se menja sistem igre.

- Mitar je sidraš, može da se zagradi, daje golove sa obe noge, glavom, guzicom... S druge strane, Vlahović može da sprinta, da mu date loptu u prostor, a osim toga mnogo je jak fizički. Oni nisu isti igrači, pa ako ne bude Mitar mogao da igra moraće da se menja cela taktika. Brine me što ovaj iz Juventusa (Masimilijano Alegri, prim.aut.) Vlahovića ne stavlja da igra, kao ni Kostića. Ako zbog hira svog trenera ne budu u ritmu, suočićemo se sa još jednim problemom - dodaje Stepanović.

Foto: Insider

Dragoslav Stepanović

 

Zbog svega toga, kako naglašava, šanse našeg nacionalnog tima na Evropskom prvenstvu za dobar rezultat mogle bi da budu značajno manje.

- Englezi se izdvajaju, Danci su nas već pobedili i to ubedljivo, a Slovenija nas je često mučila. Utisak mi je da se nakon Mundijala u našem timu ne zna ko kosi, ko vodu nosi, a ko kupi travu - ističe Stepi.

Nekadašnji trener brojnih klubova upozorava i selektora Dragana Stojkovića Piksija da ne ponavlja grešku iz Katara, kada je na turnir odveo maltene dvocifren broj rovitih ili povređenih igrača.

- Ne znam da li je Piksi naučio lekciju iz Katara. Kad smo ispali sa Mundijala, izašao je otkrio da je imao mnogo povređenih igrača. Pa, šta si ih, kog đavola onda i vodio!? Mitar je takav igrač koji bi stisnuo zube i za "orlove" igrao čak i rovit. A imate i one, koji neće da igraju ako im i trepavica fali - zaključuje Dragoslav Stepanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija