• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. TOMKOVIĆ

02.12.2023

20:55

Piksi za Informer: Pa, Englezi nemaju krila! Što je sad teže, na kraju će biti slađe!

EPAImages

Fudbal

Piksi za Informer: Pa, Englezi nemaju krila! Što je sad teže, na kraju će biti slađe!

Podeli vest

Oni ne lete i nemaju krila! Rekao je to Dragan Stojković Piksi pre nešto više od dve godine kad se spremao da odlučno povede “orlove” u boj protiv favorizovanih Portugala u Lisabonu, a onda je to ponovio i večeras posle žreba grupa za predstojeće Evropsko prvenstvo komentarišući prvog favorita grupe C – Englesku.

Srbija će osim sa “gordim Albionom” odigrati još mečeve sa Danskom i Slovenijom i pokušaće da se plasira u drugu fazu Evropskog prvenstva. To je cilj “orlova”, poručio je Piksi u ekskluzivnom intervjuu za Informer, prvom posle žreba.

Kakvi su vam prvi utisci?

- Vrlo zanimljivo, vrlo! Teška grupa u svakom slučaju, moraš protiv svakog da igraš, da se pomučiš. Ta prva utakmica je protiv Engleza, biće izazovna i teška. Ono što nas zanima i što želimo jeste da se plasiramo u drugu rundu. Zanimaju nas prva dva mesta u grupi i učinićemo sve da dođemo do njih.

Englezi su favoriti, a šta mislite o Dancima i Slovencima?

- To će biti odlučujuće utakmice po pitanju plasmana, može s njima da se igra. Sve tri ekipe su dobre, ali Englezi imaju ekstra kvalitet i tu nema priče. Imaju Belingema koji je eksplodirao ove sezone, taj dečko ima samo 20 godina a igra tako zrelo. Čini čuda. A i drugi igrači su im odlični. Sa Danskom i Slovenijom ćemo da lomimo koplja i tu će se tražiti taj drugi putnik u drugu fazu.

Jesu li ovi Englezi jači od onih Brazilaca iż Katara?

- Pa vidi, ako gledamo po rankingu i ko su favoriti za osvajanje EP, sigurno je Engleska među tri. To govori o njihovom kvalitetu. Nije lako igrati protiv takve ekipe, ali i ovi što predviđaju favorite i šampione mogu da pogreše. Prema tome, biće izazovno i strahovito su jaki, tu nema priče, ali to je igra 10 na 10 u polju, pa ako su bolji neka to i dokažu.

Navikli ste nas na zanimljivve i optimistične izjave. Pamti se ona da Portugalci nemaju krila i ne lete. Kakva je situacija sa Englezima?

Ma nemaju ni oni krila. Ko god tako pomisli taj greši. Vi ne znate u kom sve pravcu može da ode jedna utakmica, jer zavisi od milion malih stvari. Generalno, mój i cilj naše ekipe je odemo u drugi krug.

Danci su nas ubedljivo pobedili pre godinu dana u prijateljskom meču u Kopenhagenu (3:0). Hoće li nas progoniti taj rezultat i meč do novog susreta?

Izgubili smo i to je samo rezultatski izgledalo ubedljivo, ali po igri nije bila takva razlika. Odigrali smo jedan period igre odlično, ispromašivali neke šanse i oni su nas kaznili iz kontri. Dobra su ekipa, ali može s njima da se igra bez problema. Taman posla da se neko sad plaši Danske ili Slovenije.

Greše li oni koji računaju unapred tri osvojena boda protiv Slovenije?

- Imaš devet bodova u igri. Možeš i da pobediš Englesku i napraviš dva kiksa i da se hvataš za glavu. Bodovi protiv Danske i Slovenije su krucijalni i oni će odlučiti. Englezima dajemo ulogu favorita, tačnije ona im pripada i verujem da ćemo se svi mi ostali iz grupe složiti u tome.

Šta će vam biti glavna preokupacija u vezi sa timom, igrom, pripremama do odlaska u Nemačku?

- Raduje me to što ćemo imati minimum deset dana priprema, samo za nas, da treniramo, radimo, uvežbavamo neke taktičke varijante. Važno je da igrači budu sto posto spremni, fizički i psihički. Da nema povreda i da budem iskren samo da nam se ne desi kao u Kataru s svim onim problemima. Samo da mi igrači dođu zdravi i da onda vreme provedeno zajedno iskoristimo, kako u taktičkom, tako i u svim drugim aspektima. Ovo je turnir, a turnir traži rezultate i Srbija mora da igra na rezultat. Tako ćemo se pripremati i tako ćemo igrati u Nemačkoj.

Jeste li priželjkivali možda grupu B sa Špancima, Hrvatima i Albancima?

Moglio smo da upadnemo tamo. Čovek pomisli na svašta dok gleda žreb, ali znaš da ne možeš da utičeš ni na šta. Prolazilo mi je kroz glavu, ali nisam imao preteranu želju ni za jednom grupom. Ne znam. Čekao sam samo da vidim naše ime i to je to. Nema lakih grupa, sve ekipe zaslužuju respekt, turnir je jak i ako želiš nešto da napraviš moraš u svakom smislu da budeš na nivou. Greške moraju da budu svedene na minimum. Teška grupa, ali što je teže, to je možda bolje, a i biće slađe na kraju.

Igraće se na dva lepa stadiona, u Gelzenkirhenu i Minhenu?

- Svaki stadion je priča za sebe, lepi objekti i nadam se da ćemo imati dobru podršku, da će doći veliki broj naših navijača.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija