• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.12.2023

10:39

Oglasio se FSS zbog optužbi Vidića! Javnost dovodi u zabludu! Gde je bio u martu?

Informer

Fudbal

Oglasio se FSS zbog optužbi Vidića! Javnost dovodi u zabludu! Gde je bio u martu?

Podeli vest

Fudbalski savez Srbije oglasio se povodom optužbi nekadašnjeg reprezentativca naše zemlje Nemanje Vidića da su selektor Dragan Stojković Piksi i njegovi saradnici koštali FSS osam miliona evra godišnje, odnosno ukupno 16.000.000 za dve sezone koliko obavljaju svoje funckije.

Nekadašnji defanzivac, kojem je početkom godine propala kandidatura za predsednika FSS, obrušio se u intervjuu za jedan nedeljni list na selektora, tvrdeći i da Srbija igra loše, neubedljivo, pa je čak plasman na Evropsko prvenstvo čestitao isključivo igračima, ali ne i Piksiju. 

Vidić je rekao i da su Stojković i saradnici koštali FSS osam miliona evra godišnje, a onda je dodao kako je to premnogo novca za trenera koji je prethodno radio u Kini i Japanu.

Foto: Starsportphoto

 

 

- Sačekajmo da ova svečanost prođe kako dolikuje, da budemo ponosni što je Srbija ovde, pa kad se vratim u Beograd baviću se Nemanjom Vidićem i njegovim tvrdnjama. Kakve, bre, cifre pominje?! Pusti ti, majstore, Kinu i Japan. Ali OK, biće narednih dana vremena i više nego dovoljno za razgovor na tu, kao i neke druge teme - rekao je Piksi za Informer juče.

Sada je FSS izdao saopštenje u kojem se javno obraća Vidiću i Mirku Poledici, predsedniku Sindikata profesionalih fudbalera "Nezavisnost",  koji je takođe komentarisao savez na isti način kao bivši fudbaler Crvene zevzde.

"Stari latini kažu: "Ignoratia iuris nocet- nepoznavanje prava škodi", a sličan model bi mogao da se primeni na istupe dvojice članova Skupštine prethodnih dana" -  navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.

Foto: Starsportphoto

 

 

Dodaje se i da pomenuti dvojac obmanjuje javnost.

"Doduše jedan od njih se nikad nije ni pojavio na sednicama, a predstavlja Jedinstvo Ub. Samo ovaj put radi se o nepoznavanju čitanja finansijskih izveštaja i kontnih okvira čime ste pokušali javnost da dovedete u zabludu".

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Upitali su iz FSS-a gde je bio Nemanja Vidić u martu.

"Uz dužno poštovanje sportskih uspeha i imidža, ali za ovo su potrebna znanja koja se stiču školovanjem ili ako ništa drugo angažovanjem stručnjaka iz ove oblasti, a ne puko dezinformisnje javnosti putem društvenih mreža i tabloida! Uz sve to uoči žreba za EP na kojem Srbija učestvuje prvi put posle 24 god i to kao samostalna država i da se baci senka na uspeh, a kruna su istupi u jeku izborne kampanje i pokušaji politizacije svega s njihove strane ne bi li dobili nešto medijskog prostora. Zašto baš sad ove teme, treba da se zapita javnost. Gde je bio gospodin Nemanja Vidić 2021. godine u martu i što tada kao istaknuto fudbalsko ime nije postavio pitanje -  zbog čega i koliko FSS odvaja sredstava za angažovanje stručnjaka iz kako na nipodaštavajući način tvrdi Kine i Japana", pitaju iz FSS.

Foto: Starsportphoto

 

 

Preporučili su za kraj iz Fudbalskog saveza Srbije Nemanji Vidiću i Mirku Poledici da uživaju u uspehu reprezentacije.

"Mesto za ove diskusije je isključivo sednica Skupštine FSS , koja će kao i prethodne, biti otvorena za javnost i gde možete pokazati finansijska i računovodstvena znanja. Naravno ako se uopšte udostojite da dođete na Skupštinu, jer podsetićemo gospodin Vidić nijednom bio nije. Do tada ostajte dobro i zdravo i makar malo uživajte u trećem uspehu A reprezentacije Srbije u poslednje dve godine, kao i u žrebu večeras. Srdačan pozdrav kako gospodinu Nemanji Vidiću, tako i njegovom savetniku i uvaženom sportskom radniku gospodinu Mirku Poledici", zaključuju iz FSS.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak
Beograd

Zatvara se veliki broj ulica u centru i na Novom Beogradu! Skoro 100 linija gradskog prevoza menja trasu: Ovo je detaljan spisak

Najmasovniji međunarodni sportski događaj na ulicama našeg glavnog grada - Beogradski maraton, održava se u nedelju 28. aprila sa već tradicionalnim startom kod Crkve Svetog Marka i ciljem na Terazijama. Beogradski maraton ove godine okupiće rekordnih preko 13.000 učesnika, i to na distancama od 10, 21 i 42 kilometra, a u Beograd dolazi i 2.500 stranaca iz 72 zemlje širom sveta.

27.04.2024

09:14