• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: FSS Srbija Bzgarska EURO fudbal

11.11.2023

12:25

"Orlovima" milioni ako se plasiraju na EURO! Poznata cifra koju će deliti igrači!

Starsportphoto

Fudbal

"Orlovima" milioni ako se plasiraju na EURO! Poznata cifra koju će deliti igrači!

Podeli vest

Ukoliko se fudbalska selekcija Srbije plasira na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine, naši reprezentativci biće u prilici da podele 3,8 miliona evra, dok će FSS inkasirati mnogo više.

Srbiji je potreban makar bod protiv Bugarske u Leskovcu, pa da i zvanično izbori plasman na kontinentalnu smotru, a da ne zavisi od ishoda drugih utakmica u grupi.

Ako bi se naša selekcija našla na prestižnom takmičenju u kasu FSS bi se slilo 9.500.000 miliona evra, a Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije je na poslednjoj sednici ostao pri stavu da reprezentativcima pripadne 40 odsto od ukupnih sredstava UEFA namenjenih za učešće na EP u Nemačkoj, javlja Sport klub.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Utakmica koja se igra 19. novembra je istorijska, jer "orlovi" 24 godinu nisu bili na Evropskom prvenstvu. Ukoliko se plasira, Piksi će ujedno postati prvi selektor u istoriji koji je uspeo da odvede državni tim na vezana dva velika takmičenja. 

Srbija će se 15. novembra sastati sa Belgijom u prijateljskom meču u Briselu, a četiri dana kasnije odigraće sa Bugarskom u Leskovcu poslednju kvalifikacionu utakmicu za dugo željeno i iščekivano prvenstvo!

Foto: Starsportphoto

 

 

Ono što smo mogli i da pretpostavimo, na Piksijevom spisku nema Sergeja Milinkovića Savića. On je povredio koleno u prvenstvenom meču u Saudijskoj Arabiji i još tada je rečeno da će biti neizvestan za mečeve državnog tima, jer mu predstoji pauza od dve, tri nedelje, ta informacija je kasnije dobila i potvrdu, takođe sa Bliskog istoka, a juče smo i zvanično videli da selektor ne može da računa na njega.

Dragan stojković se odlučio za sledeće igrače: 

Golmani: Vanja Milinković Savić (Torino), Predrag Rajković (Majorka), Đorđe Petrović (Čelsi), Filip Stanković (Sampdorija)

Odbrana: Nikola Milenković (Fiorentina), Nemanja Gudelj (Sevilja), Miloš Veljković (Verder), Strahinja Eraković (Zenit), Strahinja Pavlović (RB Salcburg), Srđan Babić (Spartak Moskva)

Vezni red:  Andrija Živković (PAOK), Nemanja Radonjić (Torino), Nemanja Maksimović (Hetafe), Ivan Ilić (Torino), Marko Grujić (Porto), Uroš Račić (Sasuolo), Saša Lukić (Fulam), Filip Kostić (Juventus), Filip Mladenović (Panatinaikos), Dušan Tadić (Fenerbahče), Lazar Samardžić (Udineze), Filip Đuričić (Panatinaikos)

Napad: Dušan Vlahović (Juventus), Petar Ratkov (RB Salcburg), Aleksandar Mitrović (Al Hilal).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!
Politika

Nebojša Bakarec: Sjajni program mandatara Miloša Vučevića!

Danas je mandatar nove Vlade Republike Srbije, gospodin Miloš Vučević, u Narodnoj skupštini Republike Srbije, predstavio svoj program i buduće članove Vlade. Sastav Vlade je fantastičan. Svi poslanici su pre početka sednice dobili Program mandatara Miloša Vučevića. Izvanredni i detaljni Program g. Vučevića se proteže na 65 strana, a ja ću izdvojiti ono što se meni čini najvažnijim. Sa ogromnim zadovoljstvom ću glasati za izbor nove Vlade koju predlaže mandatar Miloš Vučević.

01.05.2024

17:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"
Istraga u toku

"Ubili mi unuka i uništili kuću"! "Crna udovica" naručila ubistvo muža, a sada se oglasio on: "Presudili su mu mučki, sa leđa"

Telo Dejana P. (33) pronađeno je u zapaljenom automobilu u avgustu prošle godine u Majdanpeku. Iako se najpre mislilo da je nastradao u saobraćajnoj nesreći, tri meseca nakon istrage otkriveno je da je Dejan zapravo ubijen, a pojavile su se sumnje da je u zločin umešana njegova supruga Slađana P. (25) i dvojica mladića - S. M. (25) i maloletnik (17).

01.05.2024

16:18

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15