• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

14.08.2022

14:30

OZBILJAN TRENER, BRUTALNA IMENA, A ONDA SVE PUKNE! Legenda naše košarke o KARIJU I TEU, POVREDAMA, ZLATU... Posle svega ON BI OVAKO!

Tanjug/Insider/stock

Košarka

OZBILJAN TRENER, BRUTALNA IMENA, A ONDA SVE PUKNE! Legenda naše košarke o KARIJU I TEU, POVREDAMA, ZLATU... Posle svega ON BI OVAKO!

Podeli vest

Prvo šok priča i odluka Svetislava Pešića da precrta Teodosića, onda povreda Avramovića, a sad i ispadanje Bjelice iz ritma zbog povrede lista! Dokle, bre više?! Ima li kraja lošim vestima koje stižu iz košarkaške reprezentacije?

Od pompeznih najava da ćemo se prošetati do zlata na predstojećem Evropskom prvenstvu do crnih oblaka koji su se nadvili nad državnim timom za samo nekoliko dana...

Da situacija nimalo nije ružičasta potvrđuje i legenda srpske i jugoslovenske košarke Dragan Kapičić. Nekadašnji proslavljeni košarkaš i predsednik Saveza misli da tenzija koja se stvorila neće doneti ništa dobro, ali da i dalje veruje u selektora Pešiča i košarkaše.

- Ozbiljan trener, ozbiljna imena, sve je rađeno dobro, a onda se dogode ovakve stvari koje definitivno menjaju sliku, snagu i motiv ekipe. Stvaraju tenziju koja je bez obzira na kvalitet koji imamo štetna - kaže na početku razgovora za Informer.rs Dragan Kapičić.

Foto: Starsportphoto©

Pešić i Teodosić

Kako komentarišete potez Svetislava Pešića i eliminisanje Miloša Teodosića iz nacionalnog tima?

- Selektor ima pravo da koncipira ekipu kako misli da je najbolje, ali sigurno da je ovde zatajila komunikacija i da je narušena kohezija u ekipi. Sve to, međutim, može da se popravi. Momcima treba objasniti da je ovo priča koja ima i svoju lošu stranu. Ja sam uvek za komunikaciju, bez tenzija, pogotovo što su u pitanju momci koji nisu na početku karijere, već - asovi. Što se Teodosića tiče, bio sam u Savezu kada je počinjao reprezentativnu karijeru i mogu da kažem da je reč o maestralnom igraču. Genijalcu. Jednostavno, mora da se priča.

Foto: Starsportphoto©

Dragan Kapičić

Da li sve ovo u kombinaciji sa neplaniranim povredama može da utiče na ambicije i da se prenese na teren, samim tim, što nije u pitanju bilo ko, već kako i sami kažete, "krupna imena" - asovi?

- Da je dobro nije. Situacija je krajnje osetljiva i zapaljiva, i ona se produbljuje, umesto da se rešava.Očekivao sam da ćemo imati najjači tim i najjaču formu onda kada treba, dakle na Evropskom prvenstvu. Mene brine to što je ekipa apostrofirana za zlato došla u jednu ovakvu situaciju. Uprkos svemu, i ako ne nastupimo u sastavu koji smo očekivali mislim da i dalje imamo kvalitet za vrh, i da bi zaista bio greh da na predstojećem EP ne uradimo nešto veliko.

Foto: Starsportphoto

Nemnaja Bjelica

Koji je Vaš savet posle svega? Kako izroniti iz neprijatne situacije i loše atmosfere?

- Traži se pamet i samo - pamet! Reprezentacija nije nečije vlasništvo, već viši interes. Sigurno je da bih iz ugla nekog ko je dugo bio sportski funkcioner u celu priču uključio i vrh KSS. Da se vidi gde je zapelo, a sve su to aktivnosti selektora i vrha Saveza. Rešenja ima, iako nije ostalo još puno vremena, vatra ne sme da se raspiruje, nego gasi. I u moje vreme bilo je velikih imena i nekih varnica tipa Rakočević, Jarić... Savez na čijem sam čelu bio se uvek uključivao u problem.   

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija