• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.02.2024

08:50

Slede krv, znoj i suze! Marina posle plasmana u Pariz: Ovo sam prvi put doživela

Starsportphoto

Košarka

Slede krv, znoj i suze! Marina posle plasmana u Pariz: Ovo sam prvi put doživela

Podeli vest

Najbolje košarkašice Srbije vratile su se u domovinu nakon što su izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Marina Maljković, selektorka košarkašica, osvrnula se na kvalifikacioni turnir. Otvoreno kaže da niko nije verovao u devojke pre početka takmičenja. 

- Prvo, sem mene i ovih devojaka koje uvek verujemo, niko nije verovao da možemo da idemo na OI. Kad to kažem ne pričam o Srbiji, mislim na ljude iz svetske košarke. Srbija je uspela treći put zaredom da iznenadi svet palsmanom na OI. Pogotovo što smo krenule svaka iz svog budžaka, kupile se po svetu, to je bil ostrašno. Nikada se nikad slično nije desilo - rekla je Marina Maljković.

Našim košarkašicama nije bilo lako u Brazili. 

 

Foto: profimedia

 

 

- Imale smo dva treninga zajedno u Belemu, u jako teškim uslovima, zaista je bio ogroman izazov. Ovaj treći put je i ubedljivo najveći šok za sve koji dobro poznaju žensku košarku jer su najmanje verovali u ovaj potpuno nov tim, nakon smene generacija. Posebno zbog načina kako smo otišle tamo. Znate da moramo da provedemo neko vreme zajedno, da radimo više, da treniramo više da bi to bilo dobro. Ali, eto kažem, plasirale smo se na OI. One su sada tu, stvarne su, opipljive su, ali kako je bilo kad smo krenule ovo je magija. Ta magija neka ostane u Brazilu, a mi idemo sad u realnost i kao i uvek ceo dan danas i juče su bili posvećeni pripremanjem onog dela koji ja zovem "krv, suze i znoj" a to su pripreme koje slede i radujem se unapred dužini tih priprema. 

 

Foto: profimedia

 

 

Mlade igračice su u Brazilu stekle veliko iskustvo.

- Bile su one na Svetskom i Evropskom prvenstvu, ali verujem da je i meni ovo prvi put da sam ovako nešto doživela. Verujem da je tek za njih ovo bio jedan šok, igrati pod takvim pritiskom, izmenjati 60 zona, vlaga, jako teški uslovi... Da ne pričamo o tim stvarima da ne bi zvučalo kao neki izgovori, ali da, značiće im mnogo. Nećemo ni u jednom trenutku biti vruće glave, već naprotiv, bistro ćemo sagledati šta dalje. Jer mi smo pokazli ogromu borbenost, pogotovo na utakmici protiv Brazila, ali tu je bilo mnogo stvari kojim nisam zadovoljna i moraću dobro da analiziram ko će zapravo ići u Pariz - poručila je Marina.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija