• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

12:37

Novak juri istoriju! Kladionice dale prognozu

Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak juri istoriju! Kladionice dale prognozu

Podeli vest

Izdominirao je Novak Đoković tokom 2023. godine, najavio je juriš na sva četiri grend slema tokom naredne sezone, kao i na zlato na Olimpijskim igrama, a kladionice već prognoziraju da je favorit na dva najveća takmičenja.

Srpski as je ove sezone igrao finala na sva četiri slema, a osvojio je Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open, dok je poražen u finalu Vimbldona od Karlosa Alkaraza. Tačku na jednu od najboljih sezona u karijeri stavio je u Torinu, gde je podigao sedmi put u karijeri pehar na Završnom mastersu. Zbog toga ne čudo što bukmejkeri veruju da će 2024. nastaviti gde je stao 2023. godine, mada su nas iznenadile svetske kladionice.

Novak favorit

Nole je favorit u Melburnu i Njujorku, dok se Karlosu dali prednost u Parizu i Londonu.  Kako trenutno stoje stvari data je kvota 17 da će Novak u 2024. godine osvoji sva četiri slema:  Australijan open, Rolan Garos, Vimbldon i Ju-Es open. Ukoliko mislite da će doći do tri grend slema, nećete loše zaraditi jer je kvota 5,50, dok je 3,50 da neće osvoji niti jedan od četiri najveća turnira, kao i da će pobediti samo na jednom grend slemu, a kvota 3,25 je da će slaviti na dva velika takmičenja. 

 

Anketa


Novak je prvi favorit na Australijan openu, omiljenom turniru, koji je osvajao deset puta. Kvota na našeg tenisera da će osvojiti trofej je 2,1, dok je na Alkaraza, koji je drugi favorit 3,5, Danil Medvedev ima mnogo manje šanse sa kvotom osam, dok je na Janika Sinera 11. 

 

Foto: Tanjug/AP

 

 

Amerikanac Endi Rodik je prognozira ko će osvojiti Australijan open. Kaže da se ne bi kladio protiv čoveka koji je osvojio 24 grend slema u karijeri.

- Radi se o mojoj dosadnoj prognozi i ponoviću je jer sam isto rekao i juče i pre tri dana, a to je da neću da se kladim protiv Đokovića. To ne znači da ne verujem da neko drugi ima šansu, ali neću staviti svoj novac protiv Đokovića. Svakako da nisam promenio svoje mišljenje o njemu i na osnovu onoga što smo videli protiv Alkarasa i Sinera, tipujem na Novaka - poručio je Rodik. 

 

Foto: profimedia

Alkaraz i Đoković treniraju zajedno

 

 
Što se tiče Rolan Garosa, na kom će Đoković braniti trofej, kladionice smatraju da je Alkaraz blagi favorit sa kvotom 2,63, dok je na našeg tenisera 3,5. Svi čekaju da se konačno na teren vrati Rafaela Nadal, najavio je to za 2024. godinu, a iako je u Parizu trijumfovao 14 puta, trenutno je sa kvotom sedam na njegovu pobedu treći favorit.

Drugi teniset sveta dobio je prednost i na Vimldonu koji je osvojio ove godine, ali mu naš teniser diše za vrat. Kvota na Karlosa je 2,63, a na Noleta 2,75. U Njujorku je Srbin osvojio 24. grend slema,  pa je dobio prednost u odnosu na Španca. Doduše, vrlo malu, jer njegova pobeda u kladionicama vredi 2,38, a trijumf mladog rivala 2,63

Moramo da napomenemo da se radi o trenutnim kvotama, pa nema sumnje da će se brojke menjati kada sezona počne, zavisno od forme tenisera. Ko zna, možda u prvom planu ipak ne budu Novak i Karlos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija