• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.12.2023

10:05

Bednik, novinar namešta aferu Novaku! Australijanac ga ponizio

profimedia

Novak Đoković

Bednik, novinar namešta aferu Novaku! Australijanac ga ponizio

Podeli vest

Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena. Osvojio je 24 grend slema, ali nekim ljudima đavo ne da mira, pokušavaju da ga uvuku u neke teorije zavere i igrice, pa od sebe naprave budalu.

Do Australijan opena, prvog grend slema u 2024. godini na kom će naš teniser juriti 25. slem u karijeri, ostalo je mesec dana (od 14. januara do 28.januara), a novinar  Vil Svonton napravio je sramnu uvertiru. Pokušava da posvađa Novaka Đokovića i Nika Kirjosa pa kaže da je "Đoković izigrao Kirjosa" kako bi ga pobedio u finalu Vimbldona 2022. godine.

Vil Svonton navodi sa se Novak vodio mantrom "prijatelje drži blizu, a Kirjosa bliže" i da je tako uspeo da pobedi Australijanca. Smatra da Nole nikad ne bi pobedio Nika da se nastavio rat između njih dvojice,  jer ga je Australijanac pre Londona pobedio u Indijan Velsu i Akapulku i to 2017.godine. Da nije žalosno, bilo mi smešno.

Na ovu glupost je morao da reaguje bivši australijski teniser Pol Meknami, jasno stajući u odbranu Novaka Đokovića.

Vile, da li si dobro? Sigurno da možeš da napišeš dobru priču, ali ne postoji zavera kako je Novak došao do 24 grend slem titule – napisao je bivši australijski teniser Pol Meknami.

 

 

Što se tiče pomenutog novinara, Nik je počeo rat sa Novakom, tačnije, Srbin ga je ignorisao dok ga je on godinama pljuvao, ali je to Australijanc i okončao. Naime, Kirjos je godinama pričao da ne voli Đokovića, prozivao ga, govorio da nikada neće biti najbolji, da želi samo svima da se dopadne... Ali, početkom 2022. kada su Australijanci zatvorili, a kasnije deportovali našeg tenisera jer nije primio vakcinu protiv korone, Kirijos je stao uz njega, a protiv političara sopstvene države. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

- Novak i ja smo imali neke razlike u prošlosti. Ali, mislim, da li je u pitanju Novak ili neko drugi, uradio bih isto. Nisam to uradio jer je on Srbin. Da se radilo o nekom drugom igraču u tom scenariju, zauzeo bih se za ono što mislim da je ispravno. Mislim da je to slučaj kod Novaka i, znate, bila je to prava priča - rekao je jednom prilikom Kirjos o sukobu sa Novakom.

Đoković se potom zahvalio Kirjosu, a pomirenje je palo na Vimbldonu i od tada su prijatelji, često ćarkaju na društvenim mrežema, a Nik koristi svaku priliku da kaže da je Nole najbolji teniser ikada. 

- Iako je godinama govorio loše stvari o meni, stao je uz mene. Kada sam prolazio kroz najteži period, on je bio jedan od retkih ljudi koji je javno govorio u moje ime. Veoma sam zahvalan na tome - rekao je prošle godine Đoković o Kirjosovoj podršci.

U Londonu su se sjajno družili, a Nole je u šali rekao Niku kako mu je bilo potrebno  pet godina da kažeš nešto lepo o njemu. 

Foto: Tanjug/AP

Nik Kirjos i Novak Đoković

 

- Da, ali sam te branio kada je bilo važno - uzvratio je tada Nik.

 Australijanac je upitao Srbina da li su sada prijatelji, na šta je prvi reket sveta imao šta da kaže.
 
- Ako me pozoveš na piće ili večeru, prihvatam. Pobednik finala plaća - rekao je Novak pred finale Vimbldona, koje je naš as dobio.

Nik je osvojio prvi set, imao je šansu i u drugom setu, ali je prokockao Novak je to kaznio i na kraju osvojio trofej (4:6, 6:3, 6:4, 7:6). Što se tiče pića, još nisu otišli, mada je Kirjos zbog povrede propustio celu 2023. godine. Naravno, pomenuti novinar je sve to izokrenuo.

- Đoković nikada nije izašao na večeru sa Kirjosom. Nisu išli zajedno u noćni klub i proveli se, kako je i bio dogovor. Ako je Kirjos čekao poziv da se druži sa Đokovićem – na tako nešto i dalje čeka. Đoković je bio spreman na primirje, ali zarad nečeg višeg, jer kako je Nik Kirjos u finalu mogao svoj bes da usmeri na Novaka Đokovića – svog druga?


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija