• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

24.03.2024

13:03

Alarm upaljen! Da li ova povreda i dalje muči Đokovića?

reuters

Novak Đoković

Alarm upaljen! Da li ova povreda i dalje muči Đokovića?

Podeli vest

Novak Đoković je samo tri puta u poslednjih 17 sezona stigao do aprila bez trofeja.

Prvi put 2018. godine kada je posle Australijskog opena operisao lakat, 2022. kada su ga Australijanci proterali, jer nije vakcinisan protiv korona virusa, a potom nije mogao da uđe u Sjedinjene Američke Drave iz istog razloga. Treći put je ova godina, a izgleda da je glavni krivac povreda.

Navidno, kako kaže predsednik Teniskog saveza Rusije Šamil Tarpiščev jer je povređen. To je otkrio i sve šokirao pred meč Srbije i Rusije (4:0) u Moskvi. 

- Zaista smo hteli da pozovemo Đokovića, međutim za njega je bilo nemoguće da dođe zbog takmičarskog kalendara. Osim toga, on je povređen i mora da ide na terapije. Sve do skoro nije bilo jasno da li će doći ili ne. Ja sam čak pre nekoliko dana razgovarao sa njegovim stricem. Da nije u pitanju turnirski kalendar, došao bi. Novak je naš prijatelj - rekao je Tarpiščev.

Novak u poslednje vreme nije davao nikakvih informacije o povredi. Posle Australijan opena nije igrao skoro dva meseca, stigao je u Ameriku družio se sa Dejanom Jeveljićem, Nikolom Jokićem, gledao mečeve Stefa Karija i Lebrona Džejmsa. Potom je na veliko iznenađenje eliminisan u trećem kolu Indijan Velsa, pa je otkazao učešće na mastersu u Majamiju. Istina, svi su zabrinuti zbog slabe forme prvog tenisera sveta na startu sezone, ali je malo ko pomislio da je povreda razlog.

 

Foto: reuters

Novak Đoković zabrinuo navijače pred početak sezone na šljaci

 

Međutim, tokom prošle sezone i početkom ove u Australiji imao je problema sa čini se horničnom povredom desne ruke. Tokom prethodne sezone je Miljan Amanović, Novakov fizioterapeut, često masirao Novaku upravo tu ruku pre treninga u tokom takmičenja na grend slemovima. Srpski as je nekada prekidao i trening nakratko baš zbog toga. Đoković ne voli da priča o povredama, ne samo zato što bi mogao da otkrije neke tajne protivnicima, već i zbog toga što ne želi da to predstavlja alibi za poraze. Ali, tokom igranja Junajted kupa sa reprentacijom Srbije Đoković se na dva meča požalio na bolove u zglobu i podlaktici desne ruke.

- Sve se desilo na zagrevanju pred meč. Dobio sam tretman uoči meča, tokom samog susreta, pokušao sam da se nosim sa tim na najbolji mogući način. Poznajem profesionalni sport, takve stvari se dešavaju. Mislim da nema razloga za veliku brigu jer sam i pored toga uspeo da završim meč i odigram dobro, čak iako nisam osećao da sam na sto odsto. Nadam se da ću imati vremena da se oporavim za meč sa Australijom - rekao je Đoković početkom godine.

Pauzirao je nekoliko dana pre dolaska u Melburnu. Ali, bilo je problema i tokom takmičenja na prvom grend slemu u sezoni. Prolazio je kroz krize sa zglobom u duelima sa Dinom Prizmićem i Aleksejem Popirinom.

- Nisam baš u idealnom stanju, što utiče na intenzitet moje igre, a donekle i na motivaciju. Pokušavam da pronađem onog pravog sebe, uz sve poteškoće – zdravstvene, tehničke, igračke. Tako je to sada, i daleko od toga da se žalim, već su to okolnosti u kojima se nalazim; prihvatam ih i pokušavam da izvučem najbolje iz sebe. Trenutno nisam ni blizu svog prepoznatljivog nivoa igre  barem ovde na Australijan openu - rekao je Đoković posle drugog kola Australijan opena.

 

Foto: reuters

Novak Đoković

 

Nadamo se samo da situacija nije kao 2017. kada je imao proble sa laktom.  Bila je to povreda lakta zbog koje nije mogao da podigne ruku niti servira na pravi način. Dugo se mučio, igrao pod bolovima i uz pomoć tableta, dugo je odlagao operaciju, ali je na kraj ipak morao da se operiše, što mu je spasilo karijeru. Vratio se jači i ispisao istoriju, postao je najbolji teniser ikada. Nole će uskoro napuniti 37 godina, jasno je svima da se bliži kraj karijere, a malo je verovatno da bi sad pristao na operaciju ukoliko je zaista povređen.

Novaka čeka najvažniji deo sezone. Mastersi u Monte Karlu, Madridu i Rimu biće priprema za Rolan Garos (od 20. maja do 9. juna) na kom brani 2.000 bodova, potom sledi Vimbldon (od 1. jula do 14. jula), prošle sezone je poražen u finalu, pa Olimpijske igre (od 16. jula do 11. avgusta). Našem asu nedostaje samo zlato sa najveće svetske sportske smotre i sve karte će baciti na osvajanje najsjajnije medalje. Poslednji grend slem u sezoni je Ju-Es open u Njujorku - od 26. avgusta do 8. septemba.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija