• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.01.2024

12:00

Može li Novak da osvoji AO, uprkos povredi? (ANKETA)

AP/Photo

Novak Đoković

Može li Novak da osvoji AO, uprkos povredi? (ANKETA)

Podeli vest

Najbolji teniser sveta Novak Đoković povredio je zglob desne ruke i pitanje je hoće li mu to i u kojoj meri otežati da dođe do narednog cilja, a to je osvajanje Australijan opena, koji počinje 14. januara.

Srbin je Novu godinu dočekao u Pertu, gde je zajedno sa još nekoliko tenisera branio boje naše zemlje u Junajted kupu. Međutim, juče je tokom prvog meča četvrtine finala sa Aleksom de Minorom, osetio bol u ruci. Vrlo mu je smetalo i to je uticalo da izgubi u dva seta (6:4, 6:4). 

Kasnije, n konferenciji za medije, objasnio je da je već dva dana osećao nelagodu i da je shvatio da sa tim zglobom nešto nije u redu, ali jednostavno nije pričao javno o tome. Najveći cilj u Australiji mu je osvajanje grend slema, koji će trajati od 14. do 28. januara. Novak do tada neće igrati nijedan meč i nada se da će uspeti da se oporavi.

Foto: reuters

 

Sudbina je tako htela da je u "zemlju kengura" već dva puta odlazio povređen i nijednom nije posustao, već je oba puta i podigao trofej. Prvi put je to bilo 2021. godine, kada je igrao sa rupturom stomačnog mišića. Povredu trbušnog zida doživeo je u trećem kolu i razmišljao je da se povuče. Međutim, dogurao je do finala, gde je savladao Danila Medvedeva. Kada je sve bilo gotovo otkrio je da je u trenutku povrede ruptura bila 17 milimetara, a na dan finala 25 milimetara. 

Drugi put je povređen igrao 2023. godine. On je pre grend slema u Melburnu igrao u Adelejdu, gde je tokom jednog prolklizavanja povredio zadnju ložu. Mučio se ceo turnir na Australijan openu, ali je išao iz pobede u pobedu. Istovremeno je nervirao i protivnike i sve one koji nisu navijali za njega, jer su krenule spekulacije da Novak nije povređen, već da simulira.

Foto: reuters

 

Naš narod ima izreku: "Gde su dva, tu su i tri". I treći put će Novak igrati ili povređen ili sveže oporavljen, jer mu je do prvog meča ostalo desetak dana.  Ako ćemo da se vodimo iskustvom, ono nam kaže da Šoković sigurno neće odustati. Uradiće sve što je do njega da spreman dočeka takmičenje, a onda i da ga osvoji. Ne mora on nikom više da dokazuje da je najbolji, jer jeste. Ipak, njegov takmičarski duh ga tera da se bori sa samim sobom i pomera lične granice. Malo ko u svetu može sa ponosom da kaže da je u nečemu bio najbolji na svetu pre 16 godina i da se ništa nije promenilo do dana današnjeg.

Šta mislite, može li Đoković i ove godine da trijumfuje na Australijan openu, iako je trenutno povređen?

Anketa




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija