• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2024

07:21

Otkrivamo! Poznato koliko je Đoković zaradio na Junajted kupu

EPA Images

Novak Đoković

Otkrivamo! Poznato koliko je Đoković zaradio na Junajted kupu

Podeli vest

Junajted kup na kom je Srbija eliminisana u četvrfinalu je specifično takmičenje, pa se i novčane nagrade razliku od ostalih turnira.

Na Junajted kup se ne dolazi na osnovu kvaliteta reprezentacija, nego rejtinga najboljeg igrača. Na njemu učestvuje po šest ekipa na osnovu pozicije prvog reketa na ATP i VTA svetskim listama, a još šest na osnovu kombinovanog rejtinga najboljih predstavnika. To znači, da Đoković nije hteo da igra, Srbija ne bi ni bila u Pertu. Sa druge strane, to pravo povlači obavezu iz ugovora da on bude na terenu ako je zdrav.

Što se tiče novčanih nagrada one zavise od pozicija igrača, ali i od pojedinačnih, kao i nastupa reprezentacje. Svaki teniser koji učestvuje na takmičenju je zaradio shodno svojoj trenutnoj poziciji.  Najbolji teniser ikada Novak Đoković je do plasmana u četvrtfinle zaradio 283.850 dolara. Dobio je 200.000 dolara samo za učešće na Junajted kupu, ima dve pobede u singlu,  protiv Žižen Žanga i Jiržija Lehečke, svaka vredi 38.325, ima jedanu pobedi u miks dublu (7.200), dok je u četvrtfinalu poražen od Aleksa de Minora, a tome je kumovala i povreda zgloba desne ruke.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Naime, prvi igrač u singlu, ako je plasiran od prvog do desetog mesta za učešće na Junajted kupu dobio je 200.000 dolara, pa je to suma koju je odmah zaradio Novak Đoković. Teniseri od 11. do 20. mesta samo na osnovu učešća su zaradili 100.000, igrači od 21. 30. pozicije 60.000 dolara, od 31. do 50. mesta 40.000, teniserima od 51. do 100. pripalo je 30.000, od 101. do 250. dobili su 25.000 dolara, dok je najmanje 20.000 dolara pripalo igračima koji su plasirani slabije od 251. mesta. 

Druge opcije su malo skromnije nagrađene osim igrača koji su plasirani od prvog do desetog, i od 11. do 20. pozicije, nagrade su iste kao za prvi izbor. Dok je Novak naša prva opcija, Hamad Međedović je bio druga, trenutno je 113. na ATP listi, pa je za učešće na Junajted kupu dobio 25.000 dolara, kao i Olga Danilović, koja je 121. na listi najboljih teniserki. 

 

Foto: EPAIMAGES

Srpski teniseri na Junajted kupu

 

Takođe, pobeda u grupi u singl konkurenciji vredi 38,325 dolara, u četvrtfinalu 69,500, u polufinalu 132,000, a u finalu 251,000. Za trijumf u miks dublu teniseri su u grupi mogli da zarade 7,200 dolara, dok u četvrtfinalu pobeda vredi 13,000, u polufinalu 24,700, a u finalu 47,255.   To nije sve, trijumf tima tokom grupne faze donosi 5,000 dolara, u četvrtfinalu 8,025, plasman u polufinale ekipama može da donese dodatnih 13,650 dolara,,a finale 23,155.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.
Politika

Vučević: Dunavski koridor biće završen do septembra 2025.

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević obišao je danas radove na izgradnji završnog sloja asfalta na prvoj deonici Dunavskog koridora kod petlje Požarevac i najavio da će ta brza saobraćajnica biti završena u septembru 2025. godine, što je 15 meseci pre ugovorenog roka.

26.06.2024

14:03

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!
Politika

Da verujem u laži i besmislice ne mogu! Vučić iz Brisela: Ja imam srpski pristup i ne inetersuje me niko osim Srbije!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u jednodnevnoj radnoj poseti Briselu, tokom koje se odvojeno sastao sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom, evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varhejijem i generalnim direktorom Direktorijata Evropske komisije za susedstvo i pregovore o proširenju Gertom Janom Kopmanom.

26.06.2024

13:59

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija