• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.06.2023

22:19

ORAO SLETEO U SEVERNU MAKEDONIJU: Srpska kolonija SVE VEĆA!

Starsportphoto

Ostali sportovi

ORAO SLETEO U SEVERNU MAKEDONIJU: Srpska kolonija SVE VEĆA!

Podeli vest

Dva rukometaša Srbije - Luka Ivanić i Uroš Borzaš pojačali su makedonske prvoligaše.

Situacija u srpskom rukometu biva bolja iz sezone u sezonu, ali još uvek nije dovoljno dobra da zadovolji apetite najboljih rukometaša. Nedavno je Stefan Petrić iz Partizana otišao put Vardara, u istom smeru je iz Metaloplastike krenuo Marko Srdanović, a danas su makedonski prvoligaši predstavili još dva naša internacionalca. 

Luka Ivanić, sada već bivši rukometaš Metaloplastike zadužio je opramu skopskog Butela. Srpski bek potpisao je ugovor na godinu dana sa opcijom produžetka ugovora na još jednu sezonu ukoliko obe strane budu zadovoljne. Momak koji je rukometnu karijeru započeo u Rakovici poslednje dve sezone branio je boje šabačkog velikana. Odlikuju ga izuzetne fizičke predispozicije, ali i sjajna igra u odbrani gde ga je Vladan Matić najviše i koristio. 

Ipak, to nije kraj pojačanjima u Makedoniji pošto je Eurofarm Pelister danas predstavio srpskog reprezentativca - Uroša Borzaša. Momak iz Ade nakon godinu dana rastao se sa norveškim Elverumom nekoliko dana pošto nisu uspeli da odbrane titulu od skupocenog projekta iz Kolštada čije će boje naredne sezone braniti Sander Sagosen, Magnus Abelvik Red, Geran Johanesen.

Borzaš je prethodne sezone, nakon dve godine u Tuluzu, otišao put Norveške. Boje Elveruma branio je i u EHF Ligi šampiona, a isti zadatak imaće i u dresu Eurofarma budući da je velikan iz Bitolja prekinuo dugogodišnju dominaciju Vardara i postao šampion Severne Makedonije. 

Uroš je, inače, i standardni reprezentativac Srbije koji se u jato Orlova vratio nakon što je u mlađim kategorijama branio boje Mađarske. Zablistao je u duelu protiv Norvežana u novosadskom Spensu kada je golom u poslednjim momentima doneo pobedu našoj reprezentaciji. Nakon toga, imao je sve manju minutažu u Elverumu pa je rastanak bila jedina opcija. 

Srpska kolonija sve je veća u Makedoniji...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

KIJEV PROTIV RUSA KORISTI SRPSKU TAKTIKU PROTIV NATO! Očajnički potez da se spasu preostali Leopardi, Bredliji, Čelindžeri... HOĆE LI RUSI NASESTI?!
Planeta

KIJEV PROTIV RUSA KORISTI SRPSKU TAKTIKU PROTIV NATO! Očajnički potez da se spasu preostali Leopardi, Bredliji, Čelindžeri... HOĆE LI RUSI NASESTI?!

Ukrajinski borci počeli su da prave drvene tenkove, koje će koristiti kao mamce za rusku municiju „Lancet". Podsetimo, Vojska Jugoslavije nebrojeno puta namagarčila je NATO, koji je nemilice gađao drvene makete koje su pravljene kako bi zbunili pilote i špijune Alijanse! Da li će i Rusi nasesti, ostaje da se vidi!

21.06.2023

22:30

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Uspešno održana konferencija Lepota žene!
Moda i lepota

Uspešno održana konferencija Lepota žene!

Konferenciju "Lepota žene" drugu godinu za redom organizovala je agencija "Advertising Solutions", na čelu sa Natašom Vulin. Tokom celodnevnog programa, 21. maja, u prostoru Jugoslovenske kinoteke govorilo se o ženama kroz prizmu zdravlja, snage, pobede i lepote.

22.05.2024

16:37

Džet set

Srbija