• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2024

10:01

Crnogorci linčuju Srpkinju! Orla na zastavi nazvala kokoškom (VIDEO)

EPAIMAGES

Ostali sportovi

Crnogorci linčuju Srpkinju! Orla na zastavi nazvala kokoškom (VIDEO)

Podeli vest

Atletičarka Crrne Gore Marija Vuković (32), poreklom Srpkinja, doživljava neverovatan linč od naroda kojem je donela brojne medalje!

U serijalu "Igram svoju igru", koji se objavljuje na Radio-televiziji Crne Gore, a podržavaju ga Crnogorski olimpijski komitet i Sekretarijat za kulturu i sport Podgorice, skakačica uvis je upitana da nacrta maskotu Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Kako aktuelna vicešampionka Evrope nije znala šta je maskota, tražila je asocijaciju da joj se pomogne.

- Medved, patka, kokoška - nagađala je lepa plavuša, nakon čega joj je direktor fotografije serijala, Blažo Tatar, rekao da je u pitanju pernata životinja.

- Kokoš, ova naša kokoška sa zastave, rekla je Vukovićeva, što je izazvalo čuđenje Tatara.

Mariju sada razapinju svi poznati mediji u Crnoj Gori, kao i na društvenoj mreži "X", i čak traže da joj se oduzme nacionalna penzija!

"Dva puta je Marija Vuković izabrana za najbolju sportistkinju Crne Gore, godinama je stipendistkinja Crnogorskog olimpijskog komiteta i Atletskog saveza, dobijaće i nacionalnu penziju, ali se posle današnjeg istupa postavlja pitanje da li je sve to zaslužila", napisao je jedan Crnogorac na "X".

 

 

Vukovićeva je poreklom Srpkinja iz Knina koja je 1993. godine takođe bežala od rata i stalno boravi u Beogradu i Novom Sadu i velika je navijačica Partizana.

Kao izbeglica je sa porodicom stigla u Srbiju pre nego što su se preselili u Crnu Goru, što je ispričala njena sestra Jovana, košarkašica.

- Rođena sam u Kninu 1993. godine. Mama i tata su iz Knina, bilo je ratno stanje, usledila je akcija "Oluja", i mi smo se našli u Beogradu. Kratko smo boravili u Valjevu. Tata je dobio posao na Cetinju u štampariji, pa smo nas četvoro, roditelji, sestra i ja došli u Crnu Goru gde smo odrasli. Do 2. razreda srednje škole smo bili tu, a zatim smo se sestra i ja preselile u Bar - ispričala je Jovana.

Marija je i ranije bila na stubu strama u Crnoj Gori. Ona je u septembru 2022. bila na odborničkoj listi Demokratske partije socijalista koju je predvodio Milo Đukanović. 

Dva dana kasnije se povukla sa liste.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija