• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Gligorić

07.02.2019

07:03

SVI ODBILI PARTIZAN! Crno-beli odradili još jedan katastrofalan prelazni rok!

Partizan

SVI ODBILI PARTIZAN! Crno-beli odradili još jedan katastrofalan prelazni rok!

Podeli vest

Partizan je ove zime pokušao da dovede petoricu ozbiljnih fudbalera, ali niko od njih nije želeo u Humsku

Vicešampion Srbije zvao je Ivana Obradovića (30), Milana Gajića (23), Mirka Ivanića (25), Nemanju Antonova (23), Evertona Luiza (30) i Tokmaka Nguena (25), ali su svi oni odbili ponude crno-belih!

Čelnici vicešampiona Srbije pokušali su da pojačaju ekipu i omoguće treneru Zoranu Mirkoviću da napadne bar drugo mesto u domaćem prvenstvu, na kojem je trenutno niški Radnički. Ipak, katastrofalna finansijska situacija u klubu dovela je do toga da Partizan jednostavno nije imao šta da ponudi igračima sa ozbiljnijim pedigreom.

PARTIZANOV PRELAZNI ROK


DOLASCI
Dejan Georgijević Ferencvaroš pozajmica
Musa Nžije Stabek slobodan igrač
Radivoj Bosić Crvena zvezda slobodan igrač
ODLASCI
Marko Janković Spal 900.000 evra
Luka Cucin Spartak pozajmica
Strahinja Bošnjak Voždovac procenti
Marko Jovičić Hibernijans pozajmica


Izabrali Zvezdu

Prva meta bio je levi bek Ivan Obradović, koji u Anderlehtu nije dobijao šansu i bio je nadomak raskida ugovora. Međutim, nakon što je ekipu preuzeo Fred Ruten, ponovo je dobio šansu. On je sredinom februara obavestio čelnike crno-belih da od povratka nema ništa.

- Nastavljam karijeru u Anderlehtu. Promenom trenera sam dobio još jednu šansu da se dokažem. S ljudima iz Partizana sam imao savršenu komunikaciju i znali su moje planove. Prvo sam morao da rešim status u Anderlehtu, jer tamo nisam pokazao sve što znam - govorio je Obradović.

Plan je bio i da se vrati Everton Luiz iz Spala na pozajmicu, ali je Brazilac prihvatio ponudu iz SAD i potpisao za Real Solt Lejk. Dve mete crno-belih vezista Mirko Ivanić (BATE Borisov) i desni bek Milan Gajić (Bordo) završili su u Crvenoj zvezdi. Ivanić je u decembru saslušao ponudu od Partizana

iz poštovanja prema treneru Zoranu Bati Mirkoviću s kojim je sarađivao u reprezentaciji Crne Gore, ali je tu ponudu odbio.

NESUĐENA POJAČANJA

Mirko Ivanić (BATE) otišao u Zvezdu
Milan Gajić (Bordo) otišao u Zvezdu
Ivan Obradović (Anderleht) ostao u Anderlehtu
Nemanja Antonov (slobodan igrač) otišao u Muskron
Everton Luiz (Spal) otišao u Real Solt Lejk
Tokmak Nguen (Stremsgodset) otišao u Ferencvaroš
Josef Šural (Sparta Prag) otišao u Alanju
Rajko Brežančić (Ueska) otišao u Malagu

Gajić se skoro dve godine spominjao kao meta za desnog beka, ali kako kaže, prevagnula je ljubav prema Zvezdi.

- Bilo je kontakata s Partizanom, više sa agentom nego sa mnom lično. One razgovore koji su predstavljali formalnost sam obavio, ali njima sam jasno do znanja stavio da sam zvezdaš odmalena. Nije bio dileme na kojoj ću strani završiti - rekao je Gajić.

Izvisili i za Šurala

Nakon što su propali pregovori s Obradovićem, klub je želeo da vrati Nemanju Antonova, koji je bio slobodan igrač. Ipak, Antonov nije želeo da se vrati jer je u sezoni 2017/18. više vremena proveo na klupi ili na tribinama nego u prvom timu.

- Partizan nije bila realna opcija u ovom prelaznom roku. Nosim loše iskustvo iz vremena kada sam igrao tamo kao pozajmljen igrač - govorio je Antonov i na kraju otišao u belgijski Musrkon.

Kao pojačanja spominjali su se i Rajko Brežančić i Čeh Josef Šural, ali ni oni na kraju nisu završili u Humskoj, već u Malagi, odnosno Alanji.

Za Nguena zafalilo 250.000 evra

Slabiji nego jesenas


Partizan je angažovao krilnog napadača Musu Nžijea, centarfora Dejana Georgijevića i mladog ofanzivca Radivoja Bosića, ali pitanje da li će njih trojica uopšte imati status prvotimaca jer su u pitanju neafirmisani igrači. S druge strane, ekipu je napustio Marko Janković, najkreativniji pojedinac u timu, tako da crno-beli devet dana pred početak drugog dela sezone deluju još slabije nego jesenas, kad su se mučili u maltene svakoj utakmici.


Koliko Partizan loše finansijski stoji, govori i činjenica da im je veliko pojačanje Tokmaka Nguena, ispred nosa "ukrao" mađarski Ferencvaroš.

Partizan je nudio 150.000 evra i procente od dalje prodaje, ali njegov bivši klub Stremsgodset tražio je 400.000 evra. Toliko ga je platio mađarski klub i on je tamo završio. To je nedavno opisao sportski direktor Stremsgodseta Jostein Flo.

- S Tokmakom nismo mogli da se usaglasimo oko produžetka ugovora. Dobili smo nekoliko ponuda od stranih klubova, ali smo prihvatili onu od Ferencvaroša. Mađarski klub je dostavio ponudu kojom smo bili zadovoljni i mi i igrač - istakao je Flo.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
lju

pre 5 godina

A sta se ocekivalo da ce jedan smotanko Ilijev da kupi nekog pravog igraca….potrosili pare za Sumu i gomilu levaka, podelili kintu izmedju sebe i sada jednom PARTIZANU predstoji borba za DRUGO MESTO, eeeeej bre ZA DRUGO MESTO. Ko ce ovu karikaturu od uprave da smeni.

AS

pre 5 godina

NI MALO PRIJATNA SITUACIJA. NE TREBA SE TOME RADOVATI.

Stan Collymore

pre 5 godina

Pa ko je lud u ovom momentu da dodje u Pattizan? Ograo bi za dzabe a pisle bi oprostio dugove da bi dobio papire.....To je politika uprave Pattizana.....bruka...

Milovan 2

pre 5 godina

Samo slep čovek ne može da vidi ko je krivac za posrtanje Partizana Smenjuju se treneri, krivica se prebacuje na Fudbalski Savez, sudije, Zvezdu, vremenske uslove, navijače koji igrače isprćaju zvižducima niko ne želi ili ne sme da prozove glavne krivce Ilijeva Vučelića i Vazuru, tek kada oni napuste klub Partizan će moći normalno da funkcioniše.

Izbori 2024

Vesti

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!
Društvo

Ubila šiptarskog komandanta i osula paljbu prema OVK teroristima! Rada se nije dala do poslednjeg daha: Sve za Srbiju, Srbiju nizašta!

Radmila Petrušić (1948-1999) bila je nastavnik Srpskog jezika i živela je u Pećkoj Banji zajedno sa suprugom Mihailom te sinovima Danilom i Goranom.Radmila je svoj radni vek počela daleke 1968. godine u varoši Vrela u etnički čistom albanskom mestu. Bila je pravi primer hrabre i ponosne Srpkinje koja se uvek vodila krilaticom "Sve za Srbiju, Srbiju nizašta".

06.05.2024

20:49

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)
Društvo

Vozač autobusa namerno ostavio putnicu na granici! Pre toga zaplenio pasoše: Srpkinja prošla pravi horor (VIDEO)

Odlazak na letovanje nažalost ponekad može da se pretvori u vrlo loše i neprijatno iskustvo - čak traumatično. Devojka iz Srbije po imenu Ivona ispričala je na TikToku kroz koje sve stresne situacije je prošla sa svojim društvom prilikom povratka iz Grčke, a sve zbog turističke agencije i njenih radnika, koji su jednu njenu drugaricu čak ostavili namerno na granici!

06.05.2024

19:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!
Lukav plan, ali zamalo

Putin ovo mora sprečiti po svaku cenu, opstanak Rusije je u pitanju! Kome idu milijarde iz paketa pomoći Kijevu?!

Lavovski deo sredstava iz paketa pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara, koliko su SAD izdvojile, biće utrošen na popunu odbrambenih rezervi samih Sjedinjenih Država i nabavku naoružanja za Ukrajinu, opet u SAD, kao i na destabilizacija situacije u zemljama oko Rusije - Belorusiji, Kazahstanu, Kirgistanu, Jermeniji. Obični Ukrajinci neće dobiti ništa direktno od ovog "zlatnog tuša". Osim obaveze da poginu iz zahvalnosti za pruženu pomoć na bojnom polju za interese Vašingtona.

06.05.2024

21:23

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija