• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

12.03.2024

08:00

Bivši napadač Partizana za Informer: Titulu overava derbi u Humskoj!

Starsportphoto

Partizan

Bivši napadač Partizana za Informer: Titulu overava derbi u Humskoj!

Podeli vest

Crnogorski fudbaler, Petar Grbić (35), uveren je da njegov bivši klub ove sezone može da prekine dominaciju Crvene zvezde.

Prošao je 172. "večiti derbi", završen je remijem (2:2), ali utisci nakon subotnjeg meča na "Marakani" i dalje su izuzetno jaki, bez obzira na tabor i navijačku pripadnost.

Tako i nekadašnji prvotimac crno-belih ne krije da je pomno pratio okršaj najvećih rivala, kao i da je u toku sa svim dešavanjima u klubu iz Humske, gde je proveo tri sezone, odigrao 64 utakmice, dao pet golova uz 11 asistencija i osvojio titulu 2015. godine.

Zadovoljan je aktuelni član podgoričke Budućnosti zbog činjenice da je ekipa Igora Duljaja ostala neporažena u Ljutice Bogdana, ali smatra da su gosti mogli da ostvare i znatno više, pogotovo da nije bilo crvenog kartona za Ksandera Severinu.

- Videlo se da Partizan od početka derbija zna šta hoće. I remi mu je bio dovoljan, bilo je bitno da se u ovom momentu ne izgubi, zbog položaja na tabeli, ali i s psihološke strane. Međutim, kad god je trebalo, kad god je napao, napravio je ozbiljne probleme rivalu i postizao golove. S obzirom šta se sve dešavalo i na ono smešno isključenje, može da bude zadovoljan bodom. Ipak, lično smatram da su crno-beli bili samo malo hrabriji i da su odlučnije krenuli ka golu, mogli su da uzmu ceo plen. Pogotovo jer je odbrana Crvene zvezde ove sezone baš loša, nije na nivou kao prethodnih godina - kaže Grbić za Informer.

Foto: Starsportphoto

Petar Grbić ima iskustva u derbijima

Iskusni ofanzivac prezadovoljan je zbog načina na koji "parni valjak" igra ove sezone. Veruje i nada se da neće nigde kiksnuti do plej-ofa, da će zadržati lidersku poziciju na tabeli, a zatim poslednji derbi u sezoni odigrati na svom stadionu.

Podsetimo, crno-beli sutra dočekuju Napredak, a do kraja regularnog dela imaju gostovanja u Lučanima, protiv Voždovca i Čukaričkog, dok će dočekati još Spartak i neugodni Novi Pazar.

- U naletu je Partizan, igra svaku utakmicu kao da mu je poslednja i fokusiran je samo na narednog rivala. To je pravi recept, tako treba i da nastavi, jer se pokazalo kao dobitna kombinacija. Do plej-ofa ima za nijansu teži raspored od komšija. Ne vidim gde Zvezda može da izgubi bodove, a crno-bele čeka teško gostovanje Čukaričkom i to je možda i jedina potencijalna "mina". Nijedan meč nije lak, ali nema šanse kod kuće sad da se kiksne, ne mogu to ni da zamislim. Pogotovo posle derbija, jer će biti i sve više navijača. Velika stvar bila bi da se treći derbi odigra u Humskoj, to bi moglo i da reši šampionsku trku - smatra Grbić.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja po ukusu crnogorskog asa

Bivši crnogorski reprezentativac naglašava i da su crno-beli ove sezone napravili pun pogodak sa inostranim pojačanjima, a on posebno izdvaja dvojicu.

- Za mene je Mateus Saldanja najbolji igrač u Superligi, bez premca. I Gajas Zahid je majstor fudbala. Obojica su mi fenomenalni. Smatram da Norvežanin treba da igra na svojoj prirodnoj poziciji, da bude polušpic i mnogo bliže golu, a da Bibars Natho bude njegova alternativa - poručuje Grbić.

Foto: Starsportphoto

Pohvale za Igora Duljaja

Na kraju, Podgoričanin je pohvalio i trenera Duljaja, njegov način rada, ali i atmosferu koju je stvorio u svlačionici, kao i u odnosu sa navijačima.

- Igor radi fenomenalan posao. Podigao je Partizan, u situaciji kada je Zvezda uložila milione u inostrana pojačanja, uspeo je da pobedi u prvom derbiju i da ostane neporažen na "Marakani". Vidi se da je svlačionica jaka, da je proradila hemija, ta porodična atmosfera, a to često ume da bude i odlučujući faktor. Momci su podigli samopouzdanje, a kada vas neko od starta otpisuje, proradi i inat, pa motiv bude najveći mogući. Samo neka tako nastave i verujem da ćemo se na kraju radovati tituli - zaključuje Grbić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija