• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

12.03.2024

12:05

Partizan plaća ceh derbija! Duljaj: Bez Saldanje na Napredak (VIDEO)

FK Partizan

Partizan

Partizan plaća ceh derbija! Duljaj: Bez Saldanje na Napredak (VIDEO)

Podeli vest

Trener crno-belih otkrio sa kakvim se problemima suočava pred sutrašnji duel 25. kola sa Kruševljanima u Humskoj (16.55, Arena premijum 1).

Uspeo je Partizan sa igračem manje da osvoji itekako vredan bod u subotnjem okršaju protiv Crvene zvezde na "Marakani" (2:2), ali sada skupo plaća cenu tog meča.

Moraće Igor Duljaj da kombinuje i da u prilično izmenjenom sastavu izađe na megdan Napretku, koji je u prošlosti znao da pomrsi konce "parnom valjku". Ono što je sigurno, van stroja će biti prvi strelac tima i Superlige, Mateus Saldanja. Sjajni napadač već neko vreme vuče povredu zanje lože, zbog čega je i zamenjen na derbiju.

Pored Brazilca, pod velikim znakom pitanja su kapiten Svetozar Marković, kao i iskusni vezista Gajas Zahid.

- Imamo puno problema, nema šta da krijem. Postavljalo se pitanje posle utakmice na "Marakani" zašto sam neke igrače tako rano menjao, a mnogi ne znaju da su pojedinci igrali roviti, odnosno poluzdravi. Saldanja je u derbi ušao sa jednim treningom, sada sigurno neće biti u protokolu. Pod znakom pitanja je Marković, a Zahid već duže vreme vuče problem sa zadnjom ložom. Oni su sami tražili, zahtevali da igraju protiv Zvezde, pod tabletama, injekcijama... Nisam mogao to da im uskratim, iako znaju da nikada neću zahtevati da idu preko granice bola - kaže Duljaj, pa dodaje:

- I to nije sve. Mladi Kovačević je doživeo neugodnu povredu na treningu, ima veliku rasekotinu, tako da će pauzirati nekoliko dana. Severina mora da pauzira zbog crvenog kartona. Šta je tu je, moramo da se borimo.

 

 

Sudeći po izjavama mladog stručnjaka, nije isključeno da Partizan sutra krene sa potpuno novim štoperskim tandemom.

- Posle današnjeg treninga ću videti koji su to igrači koji su potpiuno spremni, da mogu da pruže maksimum protiv Napretka. Biće sigurno promena u sastavu, to je jasno. Takođe, moramo da budemo mnogo bolji kada su prekidi u pitanju. To je moja krivica i odgovornost, radićemo na tome. Mi igramo napadački, to smo pokazali i protiv Zvezde, ali defanzivno sigurno može i mora bolje. Bez obzira na broj šuteva u derbiju, dali smo dva evropska gola i to me raduje - jasan je Duljaj.

Navijači se još dobro sećaju aprila 2022. godine, kada su crno-beli takođe bili lideri na tabeli, ali su ih upravo Kruševljani sapleli u Humskoj i uzeli im vredan bod.

- Izuzetno važna utakmica za nas, najvažnija po meni, jer dolazi odmah posle derbija. Igrači su ispražnjeni emotivno. Naš cilj je vrlo jasan. Napredak ima iskusnog trenera Gaćinovića, koji je pravio sjajne rezultate gde god da je igrao. Znam da i oni imaju problema sa povredama, žao mi je zbog toga. Verujem da će momci kojima preti suspenzija protiv nas sigurno igrati, što je i logično, jer žele da se pokažu i imaju veliki motiv. Nadam se da će biti otvorena, lepa utakmica, da publika može da uživa u predstavi. Znam da je termin nezgodan, radni je dan, ali moram da pozovem naše navijače. Neka dođu makar na drugo poluvreme, da ispune "istok" i "zapad", puno će nam značiti. Oni su naš štit od svega lošeg - naglašava Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Mateus Saldanja neće sutra igrati

Iako je 172. "večiti derbi" bio u subotu, utisci ne jenjavaju. Tako se nekada odlični vezista osvrnuo i na komentare s druge strane, da su igrači Partizana došli po bod, da su se valjali po terenu i tako krali vreme.

- Sve je to u sportu legitimno, a dal se neko valja ili ne... Morate da imate u vidu da smo igrali protiv Crvene zvezde i to koliko minuta sa igračem manje. Pored svih problema koje smo imali. Rival koji je bio u Ligi šampiona, koji ima odlične pojedince i fenomenalnu podršku.. Da zamerim nešto igračima, taman posla... Oni su za mene junaci, svi do jednog i za njih sam spreman i dušu da dam. Nisu prodali ni sebe, mene, svoje ime, navijače i Partizan. Mi nikada nikome ne pretimo, treba da budemo primer generacijama koje dolaze. I kada smo ostali sa desetoricom na terenu, momci su pokazali koliko im je stalo - poručuje Duljaj.

Foto: FK Partizan

 

Ipak, činjenica je da su žestoku borbu, odličan ambijent i četiri lepa gola zasenile neke diskutabilne sudijske odluke.

- Videli ste svi koliko je dece i roditelja bilo na tribinama, ljudi iz inostranstva, gledali su fenomenalnu predstavu. O tome treba da se priča, a ne o sudiji. Moram da se zahvalim navijačima Crvene zvezde i Partizana, fantastična slika je obišla svet. Napravili smo pravu sportsku priču, spektakl. Nije bilo nikakvih problema, osim polomljenih stolica. Volim da kažem da svaki problem koji može da se reši parama, nije veliki. Niko nije izgubio glavu, nije bilo nasilja i to je najvažnije - podvukao je Duljaj.

Kada je reč o atmosferi u ekipi, trener priznaje da je to veliki adut, ali da ne dozvoljava nikakvu euforiju. Nakon derbija, posebno je izdvojio jednog pojedinca.

- Ne dam igračima da se zanesu, jer kada misliš da si najjači, zapravo si najranjiviji. Ništa još nismo uradili. Moram da istaknem Alda Kalulua, odlično radi, sjajan je bio protiv Zvezde. Kod drugog gola je u sprintu pretrčao ne znam koliko metara, protiv tako kvalitetnog rivala. Vredno radi, veliki je profesionalac, kao i svi ostali. Mi smo jedna crno-bela familija i najbitnije je da se svi držimo zajedno - objašnjava Duljaj.

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj

Čak ni pred sam finiš regularnog dela Superlige, šef struke crno-belih ne želi da priča o tome da je titula krajnji cilj.

- Vratio bih se u blisku prošlost, minulog leta nam nisu davali šanse, mnogi u klubu nisu verovali da ćemo biti treći-četvrti. Da se ne lažemo, to je istina, činjenica. Mi smo tu gde jesmo, prvi na tabeli. Iskreno, stvarno razmišljam od danas do sutra. Imao sam ideju sa mojim pomoćnicima da samo i jedino uvek pripremamo na onu narednu utakmicu, koja je ispred nas. Partizan ne trpi neuspehe i bilo bi pogubno da ponovo ostane bez Evrope, bez te finansijske injekcije. To sam ja letos oduzeo i na neki način, nadam se da sam donekle vratio preko Belića i Ilića. I sada imamo igrače na koje klub može ozbiljno da računa i da u budućnosti profitira. Nikada ništa nisam obećavao, ni titulu, ni Kup, samo borbu. Fer, pošteno i da bude sportska priča - zaključuje Duljaj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija