• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

14.03.2024

22:27

Barselona ostala neosvojiva tvrđava! Partizan nemoćan u Kataloniji

KK Partizan

Partizan

Barselona ostala neosvojiva tvrđava! Partizan nemoćan u Kataloniji

Podeli vest

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz i večeras u gostima izgubili od Barselone sa 94:76 (29:24, 22:24, 23:20, 20:8) u 29. kolu Evrolige.

Uprkos 16. porazu u eltnom takmičenju, "parni valjak" je ostao na desetoj poziciji koja vodi u plej-in, a na ruku im je išao i i večerašnji poraz Valensije, inače direktnog rivala za top 10.

Izabranici Željka Obradovića tako nisu uspeli da prirede čudo i osvoje Kataloniju, gde nisu slavili još od 1987. godine. Nadali su se "grobari" da će njihovi miljenici uspeti da prirede senzaciju i uzmu skalp favorizovanom španskom klubu, ali je kvalitet rivala, ali i odličan šut za tri na kraju ipak bio presudan. 

U Partizanu ponovo je fantastičnu partiju pružio Aleksa Avramović sa 27 poena, a dvocifren je još jedino bio Zek Ledej sa 16. U ekipi Barselone najefikasniji bio Nikolas Laprovitola sa 17 i Vili Ernangomez sa 15 koševa. 

Košarkaši Partizana odlično su otvorili meč u "Blaugrani" i na krilima fantastilnog Alekse Avramovića, koji gotovo da ništa nije promašio poveli sa 14:9. Posle uspavanog početka razigrali su se i Katalonci, pojačali su odbranu, a potom iz trancizije serijom lakih poena stigli do egala - 18:18. Crno-beli su u tim trenucima napadački stali, teško su dolazili do poena, dok su domaći na krilima Vilija Ernangomeza i Riki Rubija furiozno priveli prvu deonicu u svoju korist sa 29:24. 

Foto: EPA Images

 

Izabrancii Rodžera Grimau u istom ritmu su nastavili i u drugoj deonici i čas posla otišli na plus devet. Domaći su u tim trenucima delovali šuterski nezaustvljivo. Ipak, odgovorio je Partizan i sa dve vezane trojke, prvo Avramovića, a potom i Anđušića istopio prednost rivala, a onda je i Smailagić sa penala doneo izjednačenje (38:38). Taman što su uhvatili rezultatski priključak, Barsa je uzvratila novom serijom poena i rezultatski se odlepila na plus šest. Nerešiva enigma za goste u tim trenucima bio je Nikolas Laprovitola. Ipak, da crno-beli na odmor odu sa prihvatljivim minusom pobrinuo se Džejms Naneli i pogodio trojku - 51:48.

Nadali su se navijači da će izabranici Željka Obradovića uspeti u nastavku da održe korak sa favorizovanim Kataloncima. Ipak, treća četvrtina krenula je u znaku srpskog košarkaša Nikole Kalinića. Pogodio je dve trojke na otvaranju treće deonice za plus devet. 

Mučili su se crno-beli u napadu, grešili i gubili lopte, a krizu su dodatno produbili Dažabri Parker i Riki Rubio sa novim trojkama za prvu dvocifrenu prednost Barse na meču - 67:52.

Foto: KK Partizan

 

Višeminutnu agoniju "parnog valjka" bez poena prekinuo je Zek Ledej sa šest vezanih poena i vratio svoju ekipu na jednocifreni zaostatak, a naterao trenera Gimaua da zatraži tajm-aut. Katalonci su po povratku na teren odgovorili preko Veselog, a onda i novom trojkom Laprovitole za plus 12. Ipak, crno-beli su još jednom odgovorili i preko Avramovića prepolovili prednost domaćih pred poslednjih deset minuta. 

Međutim, sve dobro što je "parni valjak" uradio u završnici treće deonice prosuo je početkom poslednje četvrtine. Prvo je Ledej približio crno-bele na minus četiri, a onda je usledio neshvatjiv raspad Beograđana. Gotovo da ništa nisu mogli da realizuju u napadu, što su Katalonci iskoristili i serijom 10:0 otišli na velikih 14 razlike (84:70). 

Pokušao je trener Obradović da tajm-autom prekine nalet domaćih i trgne svoju ekipu, ali uzalud. Njegovi izabranici nastavili su da srljaju u napadima, gube lopte, što je Barselona sve kažnajvala, tačnije neverovatni Laprovitola i stavio tačku na meč.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15