• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

20.03.2024

11:39

Panter posle Baskonije: Moramo odmah da se resetujemo za Real!

Starsportphoto

Partizan

Panter posle Baskonije: Moramo odmah da se resetujemo za Real!

Podeli vest

Kapiten Partizana imaće sigurno poseban motiv sutra uveče protiv aktuelnog prvaka Evrope (20.30, Sport klub 1).

Konačno je Kevin Panter (30) zablistao kada je to bilo najpotrebnije, protiv Baskonije je postigao 18 poena i imao šest asistencija, pa je bio jedan od najzaslužnijih za jako važan trijumf crno-belih u 30. kolu Evrolige (87:83).

Iskusni Amerikanac imao je ozbiljnih oscilacija ove sezone, ali je, uz centarski tandem Frenk Kaminski - Bruno Kaboklo, preuzeo odgovornost, pa se izostanak Zeka Ledeja nije toliko ni osetio.

Na taj način je "parni valjak" zadržao realne šanse za plasman u plej-in, s obzirom da sada ima učinak od 14 pobeda i 16 poraza.

- U finišu smo odigrali jako dobru odbranu, zaustavili smo neke njihove napade u bitnom momentu. I to je bilo to. Naravno, Hauard je pogodio nekoliko užasno teških šuteva, ali mi smo uspeli da zatvorimo meč - rekao je Panter za "Sport klub", a potom dodao:

- Odigrali smo pametno, pogotovo Frenk u napadu. Bio je odličan i u odbrani. Razume pozicioniranje i šta želimo time da postignemo. Zahvaljujući tome smo i mi mogli da zaustavimo napade Baskonije, a s druge strane da pogađamo kad treba.

Foto: Starsportphoto

Kevin Panter

On je dodao da su svi u taboru crno-belih svesni da više nemaju prava na grešku.

- Sami smo sebe doveli i stavili u ovu poziciju, pa sada moramo da nađemo način da iz toga isplivamo. Četiri utakmice su nam još ostale. Sutra moramo da ostvarimo pobedu i da samo nastavimo u tom ritmu - objasnio je Panter.

U Beograd, u okviru 31. runde, sutra uveče stiže veliki rival - Real. Dobro je poznato šta se sve dešavalo prošle sezone, kada je klub iz Humske odmerio snage sa španskim velikanom u okviru četvrtfinala.

Dve pobede ostvario je Partizan u Madridu, imao sve u svojim rukama, a onda... Usledio je sukob Pantera i Ljulja, potom i opšta tuča na terenu, koja je kapitena "parnog valjka" odvojila sa terena u naredna dva meča kod kuće. U međuvremenu se desila i užasna tragedija u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", pa su navijači i izabranici Željka Obradovića pod utiskom svega toga čekali okršaj u Areni.

Foto: Starsportphoto

Aleksa Avramović i Kevin Panter

"Kraljevići" su ipak uspeli da preokrenu na 3:2, vezali su tri trijumfa i prošli na fajnal-for, a potom i osvojili titulu prvaka Evrope.

- Još nisam stigao da razmišljam o Realu. Pokušavam da se opustim. Sada treba da resetujemo um, a danas počinjemo da se pripremamo za Madriđane - poručio je Panter.

Standings provided by Sofascore



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!
PAKAO

Au! Srbiji se ne piše dobro! Šokantne vesti iz Amerike: Balkan će biti najteže pogođen deo Evrope!

Iako naučnici imaju alate i metode da izmere uticaj klimatskih promena - kako se to može učiniti pa da pojedinac, u okviru vlastitog života, ima neku vrednost kojom bi izmerio kako se, pod uticajem klimatskih promena, menja i njegov život? Nije lako zamisliti šta je tačno "prosečno globalno zagrevanje od 1,5 °C ili 2 °C" i na koji će nam način izmeniti svakodnevni život.

28.04.2024

12:10

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija