• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

28.03.2024

19:35

KRAJ: Poraz Partizana u "Areni"!

Starsportphoto

Partizan

KRAJ: Poraz Partizana u "Areni"!

Podeli vest

Uživo pratite meč 32. kola Evrolige između Partizana i Olimpijakosa.

PARTIZAN - OLIMPIJAKOS   69:74 (22:17, 18:15, 19:14, 10:28)

Grad: Beograd

Dvorana: Beogradska arena

Sudije: Huan Karlos Garsija, Mehdi Difala, Karlos Kortez

Partizan: Smit, Avramović, Koprivica, Panter, Smailagić, Naneli, Trifunović, Anđušić, Doužer, Ponitka, Kaminski, Kaboklo

Olimpijakos: Vokap, Vilijams-Gos, Rajt, Kenan, Larencakis, Fol, Papanikolau, Brazdeikis, Piters, Petrušev, Sikma, Mekisik

 

UŽIVO: 

ČETVRTA ČETVRTINA:

40. minut - Izlazi lopta iz koša nakon šuta Kevina Pantera, kupi skok Fal i dobija faul, a potom koristi jedno bacanje. Sve je gotovo - 69:74!

40. minut - Promašaji pod košem Olimpijakosa... Ne pogađa da pogodi ni Doužer, potom ni Koaboklo, za kraj nije precizan bio ni Mateuš Ponitka. Uspeva to da kazni Vilijams Gos koji kupi loptu i otvara kontru, faulirao ga je Kaminski i poslao na liniju penala. Siguran je Amerikanac - 69:73!

40. minut - Prelep potez Frenka Kaminskog koji pogađa nakon prodora i poravnava rezultat, ali na drugoj strani je precizan pod košem Mustafa Fal - 69:71!

Foto: Starsportphoto

 

39. minut - Nemaju crno-beli ni sreće u finišu meča, nakon promašaja Najdžela Vilijamsa Gosa ofanzivan skok kupi Janulis Larencakis. Ovoga puta je bek Olimpijakosa bio polovičan sa linije penala nakon što je faul napravio Panter - 67:69!

39. minut - DOUŽEEEER! Zlata vredan pogodak sa poludistance za Amerikanca - 67:68!

38. minut - Neverovatno... Tomas Vokap krade čistu loptu Panteru i pogađa za novo vođstvo Olimpijakosa - 65:66! Potom faul pri skoku pravi Bruno Kaboklo i šalje na liniju penala Janulisa Larencakisa. Siguran je grčki reprezentativac koji donosi crveno-belima +3!

38. minut - Još poena za Kevina Pantera koji donosi novo vođstvo Partizanu nakon faula u napadu Janulisa Larencakisa - 65:64!

37. minut - Napokon! Prekida Kevin Panter seriju promašaja sa linije penala - 63:64!

36. minut - Greška crno-belih odmah nakon tajm-auta i još lakih poena za Olimpijakos iz kontre, sada je poentirao Kostas Papanikolau - 61:64!

36. minut - Pukla je odbrana Partizana, kažnjava to Kostas Papanikolau i donosi prvu prednost Olimpijakosu još od prve četvrtine - 61:62!

35. minut - Raspucao se Najdžel Vilijams Gos koji je na niskom postu napao Avramovića i pogodio iz teške pozicije - 61:60! Potom promašaj Ponitke za tri poena, a kontru Olimpijakosa seče Avramović. 

Foto: Starsportphoto

 

34. minut - Mnogo sreće za Partizan... Kaboklo je bez potrebe šutnuo za tri poena, ali ispravlja svoju grešku u odbrani i pronalazi Ponitku koji pogađa u kontri - 61:58! 

34. minut - Neverovatno! Nova greškla za crno-bele, u kontri poentira Tomas Vokap i to uz faul Uroša Trifunovića, a potom koristi dodatno slobodno bacanje i Olimpijakos je na pola koša zaostatka - 59:58!

33. minut - Još jedna dobra odbran Olimpijakosa i trojka Vilijamsa-Gosa, prepolovili su gosti iz Pireja prednost Partizana - 59:55!

32. minut - Prekalo... Nakon što su sudije pregledale faul Frenka Kaminskog Olimpijakos iz auta dolazi do poena preko Kostasa Papanikolaua - 59:52!

31. minut - Otvaraju gosti poslednju četvrtinu serijom 4:0 pošto je precizan bio Tomas Vokap, a potom ukrao loptu i u kontri proigrao Kostasa Papanikolaua - 59:50! Odmah tajm-aut Željka Obradovića! 

TREĆA ČETVRTINA: 

30. minut - Pravi način da se završi četvrtina! Frenk Kaminski koristi mis meč i pogađa uz zvuk sirene - 59:46!

Foto: Starsportphoto

 

29. minut - PANTEEEEEER! Nazaustaviljiv je večeras kapiten Partizana, iz nemoguće pozicije pogađa za tri poena. 

Na drugoj strani precizan je Mustafa Fal - 57:46!

29. minut - Još jedna trojka za Olimpijakos, održavaju se gosti zahvaljujući šutu sa distance, sada je precizan bio Najdžel Vilijams-Gos - 54:44!

28. minut - Nagradio se Kevin Panter i pogodio sa poludistance u tranziciji. Odigrao je kapiten Partizana bez greške odbranu protiv Kenana - 54:41!

27. minut - Prekida Ajzea Kenen nalet Partizana pošto pogađa za tri poena preko Kevina Pantera, a potom uspeva da iznudi faul Mateuša Ponitke u napadu - 52:41!

27. minut - Kao sat funkcioniše odbrana Partizana, a na drugoj strani strpljiv napad i novi poeni za Pi-Džej Doužera. Probudila se u potpunosti i "Beogradska arena" - 52:48!

26. minut - KABOKLOOOOOOO! Sigurno zakucavanje za Brazilca u facu Šekilu Mekisiku, mora tajm-autom da reaguje Jorgos Bacokas - 50:38!

25. minut - Penali na obe strane, prvo je dva bacanja uspeo da realizuje Tomas Vokap, a na drugoj strani to polazi za rukom Kevinu Panteru - 48:38!

Foto: Starsportphoto

 

24. minut - Još ofanzivnih skokova za Partizan i prvi dvocifreni večeras je Bruno Kaboklo koji se lako oslobodio Pitersa i pogodio. Potom dobra odbrana crno-belih, a u tranziciji je siguran Frenk Kaminski - 46:36!

23. minut - Nižu se promašaji Partizana, ali i ofanzivni skokovi crno-belih. Ipak, nakon promašaja Doužera u kontri pogađa Ajzea Kenan - 42:36!

22. minut - Teškom mukom Olimpijakos dolazi do poena preko Tomasa Vokapa, nije grčki reprezentativac bio raspoložen u dosadašnjem delu utakmice. Na drugoj strani poeni za Bruna Kabokla - 42:44!

21. minut - Ponovo spor početak četvrtine, Partizanu je istekao napad, a na drugoj strani ne pogađa Alek Piters. 

DRUGA ČETVRTINA: 

20. minut - Koristi Ponitka sva četiri slobodna bacanja, a potom je Doužer iznudio još dva i pogodio. Ipak, Olimpijakos koristi poslednji napad u prvoj deonici i preko Vilijams-Gosa uspeva da prekine seriju crno-belih - 40:32!

20. minut - Nesportski faul Šekila Mekisika! Želeo je Amerikanac da spreči Ponitku da poentira nakon prethodnog faula Larencakisa i napravio uslugu Partizanu! Imaće crno-beli četiri slobodna bacanja, a potom i poslednji napad u prvom poluvremenu. 

20. minut - Pogledala je Partizan sreća pošto je Janulis Larencakis nakon ukradene lopte dodao Pi-Džej Doužeru, a Amerikanca je potom faulirao Mozes Rajt. Krilni centar crno-belih pogađa jedno od dva penala - 34:30!

19. minut - Uhvatili su crno-beli ritam nakon tajm-auta Željka Obradovića, dobro je reagovala odbrana Partizana, a na drugoj poeni pod košem je siguran Frenk Kaminski - 33:28!

Foto: Starsportphoto©

 

18. minut - DOUŽEEEEEEER! Mnogo sreće za Partizan, održava crno-belima prednost sjajan šut za tri poena, sada je Amerikanac pogodio na isteku napada preko Mozesa Rajta - 31:28!

17. minut - Još penala za Olimpijakos koji preko Šekila Mekisika poravnava rezultat u "Beogradskoj areni". Partizan je ispunio bonus u drugoj deonici pošto je prethodno faul u napadu napravio Balša Koprivica - 28:28!

16. minut - Polovičan učinak Vilijamsa-Gosa sa linije penala, a potom nova izgubljena lopta Partizana i faul Balše Koprivice nad Rajtom. Ovoga puta je Amerikanac siguran - 28:26!

15. minut - SMAILAGIIIIIIIĆ! Nagradio se centar Partizana za sjajnu defanzivnu reakciju pošto je zalepio Mozesa Rajta, a sada pogodio za tri poena - 28:23!

15. minut - Umalo još jednom da Vilijams-Gos ukrade loptu Panteru, ali nekoliko sekundi kasnije sedma izgubljena lopta za crno-bele... Pogrešio je sada Balša Koprivica, ne koriste to gosti iz Pireja na sreću Partizana. 

14. minut - Loš tajm-aut za Partizan budući da nakon minuta predaha loptu u aut šalje Aleksa Avramović. Odmah srpski reprezentativac ide na klupu, a na parket se vraća Pi-Džej Doužer. 

Foto: Starsportphoto©

 

13. minut - Šteta... Muči se Kevin Panter sa prenošenjem lopte, sada mu je čistu ukrao Najdžel Vilijams-Gos i pogodio u kontri - 25:23! Odmah tajm-autom reaguje Željko Obradović budući da crno-beli nemaju energiju kao na startu utakmice. 

13. minut - Zapalila se ruka Kevinu Panteru, ne promašuje kapiten Partizana večeras, još jednom sa poludistance i prekida nalet Olimpijakosa. Na drugoj strani dva penala će imati Mozes Rajt nakon faula Alena Smailagića, ali je Amerikanac bio polovičan sa linije slobodnih bacanja - 25:21!

12. minut - Greška Frenka Kaminskog u napadu, ali mnogo sreće za Partizan. Nespretno je Larencakis pokušao da proigra Rajta koji je završio u autu, ostaje posed za crno-bele - 23:20!

12. minut - Trojka Mozesa Rajta iz ugla, prva evroligaška trojka u karijeri američkog centra u taboru Olimpijakosa - 23:20!

11. minut - Odbrane dominiraju na startu drugog perioda, promašaj Janulisa Larencakisa na jednoj, te Džejmsa Nanelija na drugoj strani. Miruju mrežice - 22:17. 

PRVA ČETVRTINA: 

10. minut - Autoritativno zakucavanje za Kaminskog, ali je Olimpijakos u poslednjih 30 sekundi uspeo da prepolovi prednost Partizana preko Kostasa Papanikolaua i Najdžela Vilijamsa-Gosa - 22:17!

9. minut - Razigrao se Kevin Panter! Sada sjajna odbrana protiv Kenana, a potom poeni još jednom preko Mustafe Fola - 20:13! 

Foto: Starsportphoto©

 

9. minut - Izvanredna odbrana Partizana u ovim momentima, teraju crno-beli goste na šuteve u poslednjim sekundama napada. Sada nije pogodio Kenan, a na drugoj strani Kevin Panter pogađa sa poludistance - 18:11!

8. minut - KAMINSKIIIIII! Surovo kažnjava centar Partizana ogroman prostor koji je dobio od Mustafe Fala i pogađa za tri poena - 16:11! Prethodno je na isteku napada bio precizan Ajzea Kenan. 

7. minut - Na pravi način koriti Željko Obradović TV tajm-aut, nacrtao je perfektnu akciju za svoju ekipu koji poenima kruniše Pi-Džej Doužer - 13:9! Mogao je Amerikanac do novih poena u tranziciji, ali je napravio faul u napadu... Šteta! 

6. minut - Još lakih poena za Bruna Kabokla, sjajno je igru pročitao Kevin Panter i pod košem pronašao svog centra - 11:9. Usledila je i dobra odbrana crno-belih koji će imati šansu da dodatno uvećaju svoju prednost na startu meča. 

5. minut - Sa mnogo osećaja pogađa Kevin Panter i to preko Mustafe Fola, dobar početak za kapitena Partizana na obe strane parketa - 9:9! 

Foto: Starsportphoto©

 

4. minut - Nekoliko minuta trajalo je pregledanje snimka nakon što je Kenen igrao nogom, ali ne koristi Partizan grešku gostujućeg plejmejkera. Skupo to košta crno-bele pošto je Alek Piters na drugoj strani pogodio uz faul Bruna Kabokla i iskoristio dodatni penal - 7:9!

4. minut - Uz mnogo sreće Partizan dolazi do novih poena nakon tri ofanzivna skoka. Nisu pogodili Doužer i Kaminski, a onda se pod košem sjajno snalazi Bruno Kaboklo i pogađa preko Mustafe Fola - 7:6!

3. minut - Još jedna trojka za Olimpijakos, mnogo prostora dobio je Ajzea Kenen i lagano pogodio. Prethodno je posle prodora bio precizan Mateuš Ponitka - 5:6! 

2. minut - Delovalo je da će crno-beli odbraniti još jedan nalet Olimpijakosa, ali je na isteku napada za tri poena pogodio Kostas Papanikolau iz pakleno težke situacije - 3:3. 

1. minut - Ne koriste gosti iz Pireja prvi napad na meču, na drugoj strani "Beogradsku arenu" zapalio je Bruno Kaboklo koji cepa mrežicu i trojkom otvara duel protiv crveno-belih - 3:0!

1. minut - Utakmica je počela!

 

20:30 - Utakmica je počela minutom ćutanja u čast žrtava u terorističkom napadu u Moskvi! 

20:25 - Počelo je zvanično predstavljanje ekipa! 

20:22 - Gromoglasnim aplauzom navijači Partizana pozdravili su Tonija Kukoča i Dina Rađu koji su najavili dolazak na večerašnji okršaj protiv Olimpijakosa. 

Foto: Starsportphoto©

 

20:18 - Žestoke uvrede na račun Filipa Petruševa koji večeras nije u sastavu, ali je sa ekipom doputovao u Beograd. Sa druge strane, ovacije je dobio Zek Ledej. 

20:11 - Na zagrevanje su izašli košarkaši Olimpijakosa i Partizana! 

Foto: Starsportphoto©

 

20:10 - Crveno-beli iz Pireja stižu značajno oslabljeni u Beograd pošto su na listi povređenih dva srpska reprezentativca - Nikola Milutinov i Filip Petrušev. Nedavno se razboleo i Mihalis Luncis, ali grčki košarkaš nema mnogo prostora u Evroligi ove sezone. 

20:04 - Najavili su čelnici Partizana da će pred utakmicu sa Olimpijakosom biti dodat sigurnosni prsten zbog problema koji su se pojavili uoči meča sa Real Madridom. Zbog toga, ispred "Beogradske arene" je ogromna gužva pola sata pre meča, a tribine gotovo prazne...

19:58 - Obe ekipe bile su raspoložene tokom vikenda, Partizan je u Podgorici bio bolji od Studentskog centra dok je Olimpijakos deklasirao Apolon Patron. 

19:47 - Meč protiv Olimpijakosa mogao bi da bude od ogromne važnosti za crno-bele. Četa Željka Obradovića bori se za mesto u plej-inu Evrolige, a eventualni trijumf večeras značajno bi uvećao šanse Partizana da se nađe u doigravanju elitnog takmičenja. 

19:42 - U prvom ovosezonskom duelu Partizana i Olimpijakosa, crveno-beli su slavili nakon dramatične završnice. Dobra vest za srpskog velikana je činjenica da su prošle sezone u "Beogradskoj areni" bili bolji od Grka sa 90:75. 

Foto: EPAIMAGES

 

19:38 - Iako je Zek Ledej juče stigao u Beograd, a danas odradio trening sa ekipom, odluka crno-belih je da Amerikanac propusti utakmicu protiv Barselone. Pored njega, u sastavu nema ni Ognjena Jaramaza, njega menja Džejlin Smit. 

19:35 - Dobro došli na lajv prenos utakmice 32. kola Evrolige između Partizana i Olimpijakosa. Sve detalje sa ovog meča uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija