• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.11.2022

11:00

JAVIO SE ČOVEK KOJI JE NASLEDIO NOVAKOVOG DŽELATA! Šta ovo znači za Đokovića?

Tanjug/AP

Tenis

JAVIO SE ČOVEK KOJI JE NASLEDIO NOVAKOVOG DŽELATA! Šta ovo znači za Đokovića?

Podeli vest

Novak Đoković čeka iz Australije vesti da li će mu ukinuti zabranu ulaska kako bi početkom naredne godine mogao da se takmiči na Australijan openu

Ministra za imigracije Aleksa Hoka, koji je u januaru ove godine deportovao Novaka Đokovića i stavio mu automatski trogodišnju zabranu ulaska u zemlju, nasledio je Endrju Džajls. 

On je imao zanimljiv komentra nakon što je objavljen tim  Australije za Svetsko prvenstvo u Kataru. Džajls je istakao da će u Kataru za "Kengure" nastupati tri Australijanca koji su došli kao izbeglice u ovu zemlju, a jedan od njih je i bivši fudbaler Crvene zvezde, momak iz Knina, Miloš Degenek.

Dobre vesti za Novaka

- Naš muški fudbalski tim za Svetsko prvenstvo uključuje i četiri Australijanca sa izbegličkim poreklom - ovo je tako moćna stvar - napisao je australijski ministar za imigraciona pitanja, koji očigledno voli sport i Australiju, pa se nadamo da neće dozvoliti da se njegova država opet odbruka i ne dozvoli jednom od najboljih igrača ikada da se takmiči 2023. godine na Australijan openu.

Novak Đoković je pre nekoliko dana potvrdio da čeka da Australijanci ukinu njegovu zabranu i da traži vizu, jer želi da igra u Melburnu. Opozicioni političari su odmah udarili na Srbina, pošto su ga početkom godine deportovali iz Australije jer nije vakcinisan, nakon što su ga danima držali zatvorenog u hotelu za migrante. 

Foto: Tanjug/AP

 

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine, ali postoji mogućnost da mu vlada u Kanberi ukine tu zabranu. Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Ðoković je rekao da se nada "pozitivnim vestima" povodom njegove želje da igra na sledećem Australijan openu. 

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, voleo bi da vidi Novaka Đokovića na turniru u Melburnu naredne godine, ali kaže da to ne zavisi od njega. Đoković je tokom karijere osvojio 21 grend slem, a čeka devet titula u Melburnu. 

Vlada odlučuje

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli, koji je, kako se spekulisalo početkom godine, znao šta se sprema Novaku po dolasku u Melburn, što je on negirao.

- Trenutno to nije mojim rukama, ali nadam se da ću dobiti pozitivne vesti jer želim da idem u Australiju da igram - rekao je Ðoković nedavno.

Australijan open se održava od 16. do 29. januara 2023. godine, a titulu brani Rafael Nadal.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija