• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2024

11:41

Nadal se vratio posle godinu dana i pregazio Tima!

EPAIMAGES

Tenis

Nadal se vratio posle godinu dana i pregazio Tima!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal pobedom se vratio na teniski teren posle 349 dana pauze zbog povrede.

Rafael Nadal je na turniru u Brizbejnu savladao Dominika Tima sa 7:6, 6:1 posle 90 minuta igre. U narednom kolu Brizbejna očekuje ga meč protiv pobednika okršaja između Aslana Karaceva i Džejsona Kublera.

Povredio se Španac na prošlogodišnjem Australijan openu i od tada ga nije bilo u takmičarskim mečevima. Već je igrao u dublu sa Markom Lopesom, ali je duel sa Timom bio prvi u singlu. Posle skoro godinu dana se pojavio na terenu, navijači su ga pozdravili gromoglasnim aplauzom, a odigrao je nekoliko spektakularnih poena i najavio da će u Melburnu biti izuzetno konkurentan.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Nadal je posle velike borbe u prvom setu, koji je trajao skoro 60 minuta, uspeo da slomi otpor Tima tek u 12. gemu. I Španac i Austrijanac su bili sigurni na svojim servis gemovima. Ali, Tim je prvi posustao. Držao se do 5:5, onda je Rafa bez izgubljenog poena osvojio svoj servis, Austrijanac je nekako spasio tri brejk lopte, ali ne i četvrtu, pa je Nadal na oduševljenje navijača poveo u meču. 

Foto: EPAIMAGES

 

 

 

U drugom setu je imao mnogo lakši posao. Nastavio je sa sjajnom igrom, pa je već u drugom gemu profitirao na servis Austijanca. Potom je napravio brejk i u šestom gemu za prednost od 5:1, a onda sjajnim poenom stavio tačku na meč i podigao navijače na noge, koji su ovacijama pozdravili prvu pobedu Rafe posle godinu dana.

Ovom pobedom je Rafa stigao do 1.069 trijumfa u singlu, čime je prestigao Ivana Lendla. Ispred njega su Novak Đoković (1.088), Rodžer Federer (1.251) i Džimi Konors (1.274).

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija