• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti.rs

17.02.2023

14:08

"KAO DA JE ĐAVO UŠAO U NJEGA!" Bolničar kog je ujeo pacijent na VMA otkrio detalje incidenta

Beograd

"KAO DA JE ĐAVO UŠAO U NJEGA!" Bolničar kog je ujeo pacijent na VMA otkrio detalje incidenta

Podeli vest

Bolničar u Vojnomedicinskoj akademiji kojeg je na radnom mestu grebao i grizao pacijent, sigurno nije dosad najteže povređeni zdravstveni radnik usled napada pacijenta, ali malo koji slučaj nasrtaja na medicinare je imao toliko "elemenata akcionog filma", kao ovaj koji se u sredu dogodio u VMA.

Sve je započelo tačno u podne, u stacionaru Hitne pomoći, kada su kolege pozvale bolničara da im pomogne da smire vidno agresivnog pacijenta.

- Čovek od četrdesetak godina, koji nema više od 60 kilograma, toliko je udarao nogama, i grebao i grizao da ja dok sve nije završeno nisam ni bio svestan da sam izgreban i ujedan - priča povređeni bolničar i dodaje:

- Nas šestorica smo ga smirivali, kao da je sam đavo bio ušao u njega. Jedva smo ga obuzdali i vezali do dolaska vojne policije.

Pacijent koji je pokazao agresivnost u hitnu VMA došao je zbog povrede glave, a inače u dokumentima ima dva imena: jedno istovetno imenu čuvenog glumca iz akcionih filmova, i jedno "obično", naše.

- Negde je pao, i očigledno ogrebao glavu, videlo se da ima krvi, i došao je u neurološku ambulantu po pomoć - priča bolničar.

- Incident kakav je on napravio u VMA, retko se viđa. Nisu to neke velike povrede koje sam zadobio, ali eto i to nam se dokaže iza istih onih "šalera" sa koji mnogi verbalno napadaju medicinare kao da smo najgora profesija. Ranu su mi isprali, dobio sam antibiotik i analgetik po potrebi, dvoje lekara koji su pisali izveštaj uputili su me i kod infektologa i epidemiologa. Sad treba da razmišljam da li je čovek možda HIV pozitivan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
DRAZA

pre 1 godinu

nisi pogresio sigurno je opsednut. nije sala inace takav nastum ukazuje bas na to. sve vise je zaposednutih. vreme je za gospoda BOGA I MOLITVE ZA SPASENJE .

Proverena terapija

pre 1 godinu

Ma, bar da ste ga dobro prebili, pa neka se zali kome hoce. Mene neko da udari sakom, ja vracam pesnicom. Sto se ne zadesih, onako, tu, u prolazu.

sasa

pre 1 godinu

na twiteru je jedan lekar objasnjavao da ce ovakvi slucajevi postati svakodnevni..navodno, posle vakcinacije brise se u ceonom delu jedan genom koji je svojstven za ljude i da taj genom razdvaja coveka od zivotinje..kao ti ljudi ce da grizu i slicno..treba proveriti da li je taj bio vakcinisan i pronaci video gde lekar objasnjava i pokazuje dokaze za ovu pricu..setite se skoro je otac u jednoj porodici grizao svoje clanove porodice kada su se posvadjali...nema tu slucajnosti..

robijaće Rošavi i Pičkousti

pre 1 godinu

Treba pohapsiti ovu korumpiranu bagru iz zdravstva, pa ih poslati u rudnik da odrade zatvorski smeštaj i hranu.

Suzana

pre 1 godinu

Taj "covek" je predoziran ! Kod nas bi mozda moglo da se proucava "ljudsko besnilo".U poslednjih 30 god. je toliko ucestalo da bi trebalo prijaviti Svetskoj zdravstvenoj organizaciji kao novu bolest.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set