• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

03.02.2020

08:40

SA + 20 NA -3! Narednih dana čeka nas pravi VREMENSKI ROLERKOSTER, a do kraja meseca imaćemo JOŠ JEDAN OBRT

Vesti

SA + 20 NA -3! Narednih dana čeka nas pravi VREMENSKI ROLERKOSTER, a do kraja meseca imaćemo JOŠ JEDAN OBRT

Podeli vest

U Srbiji će sa prolećnih 20 stepeni od subote već u sredu temperatura pasti na -3 stepena, kada se očekuje i manji sneg, kažu meteorolozi

Ipak, on se neće duže zadržati u nižim predelima, a kako ističu meteorolozi, ni u februaru nećemo imati ledeni talas, a ni obilne snežne padavine.

Nakon natprosečnih temperatura za protekli vikend, sredinom ove nedelje sledi nagli pad temperature i sneg. Međutim, prema rečima meteorologa, prave zime, sa ekstremno niskim temperaturama i obilnim snežnim padavinama, nema ni u februaru.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, očekuje nas blaži i malo vlažniji februar, tokom kojeg će srednja minimalna temperatura vazduha imati vrednosti višegodišnjeg proseka.

Najtopliji 1. februar u istoriji

Sa najvišom dnevnom temperaturom od 18 stepeni, koja je prognozirana u Beogradu i zabeležena u 14 časova, 1. februar ove godine bio je najtopliji 1. februar u istoriji prestonice od kada se vrše merenja. Do sada je u Beogradu maksimalna temperatura na ovaj dan zabeležena 2018. godine, kada je izmereno 16,6 stepeni.

Za Beograd se predviđa srednja minimalna temperatura od 2,5 stepena Celzijusa. Kada je reč o maksimalnim temperaturama, one će biti iznad višegodišnjeg proseka, pa se tako očekuje da srednja maksimalna temperatura u Beogradu dostigne 9,5 stepeni Celzijusa. Očekuje se samo nekoliko dana sa snegom, ove nedelje i krajem meseca, dok će mnogo češće padati kiša.
Meteorolog "weather2Umbrella" Đorđe Đurić navodi da će još danas biti toplo vreme, dok sutra po podne sledi zahlađenje.

Foto: Beta/Miloš Miškov

 

- U utorak ujutro biće umereno toplo, ali od sredine dana stiže jače naoblačenje, koje će severnim predelima Srbije doneti pad temperature, kao i kišu i pljuskove. Krajem dana promena vremena preneće se i na ostatak zemlje - ističe Đurić.

Kako dodaje, od srede se očekuju osetno hladnije vreme i dalji pad temperature, a kiša će preći u susnežicu i sneg i u nižim predelima.

- Taj sneg se neće preterano zadržati u nižim predelima. Od četvrtka se očekuje prestanak padavina i maksimalne dnevne temperature koje se u nižim predelima neće spuštati ispod nule. Nema na vidiku ledenih talasa u februaru. Jedina razlika u odnosu na januar jeste što će februar imati češće padavine, i to će mahom biti kiše u nižim predelima. Još jedan temperaturni skok očekuje nas nakon polovine meseca, da bi krajem februara temperature bile nešto malo iznad nule - zaključuje Đurić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.
Fudbal

Kinezi osvajaju svet, a nisu ratnici! Jednom nogom u 11. veku, a drugom u 23.

Srpski fudbalski trener Aleksandar Janković bio je do skoro selektor fudbalske reprezentacije Kine i tim povodom je za vreme božnićnih praznika početkom godine pričao za Informer o Kini, tamošnjoj kulturi, gradovima, životu, Kinezima... Dolazak predsednika Narodne republike Kine Si Đinpinga bio je povod da ponovo objavimo razgovor sa Jankovićem.

08.05.2024

11:56

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)
Partizan

Nije samo Aleksa! Ko nosi dres Partizana ovakve zicere ne sme da promašuje (VIDEO/FOTO GALERIJA)

Košarkaši Partizana juče su izgubili u Podgorici od Budućnosti sa 74:73, a mnogi su za poraz okrivili Aleksu Avramovića, koji je u poslednjem napadu promašio zicer za trijumf i plasman u finale. Aleksa možda jeste tragičar meča zbog tog poteza, ali treba istaći da su se izabranici Željka Obradovića tokom meča u barem šest situacija propisno obrukali pred košem domaćih, pošto su na neverovatan način promašivali maltene otvorene zicere.

08.05.2024

12:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set