• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

24.06.2021

18:33

NEMAČKI AMBASADADOR U ISTOČNOJ SRBIJI! Tomas Šib dao podršku obnavljanju spomenika našeg kulturnog nasleđa/FOTO/

V.J.

Vesti

NEMAČKI AMBASADADOR U ISTOČNOJ SRBIJI! Tomas Šib dao podršku obnavljanju spomenika našeg kulturnog nasleđa/FOTO/

Podeli vest

Prvog dana trodnevne radne posete istočnoj Srbiji, ambasador Nemačke Tomas Šib obišao je Golubački grad, gde se na terenu upoznao i sa aktivnostima Evropske unije i Nemačke, koje su usmerene ka tome da ovaj važan spomenik srpskog kulturnog nasleđa učine nezaobilaznom turističkom atrakcijom na Dunavu

Dunav kao jedan od najvećih strateških plovnih ciljeva, uvek je bio meta i izazov brojnih osvajača, pa su tako na njegovim obalama i građena značajna istorijska i vojna utvrđenja. Jedna od njih koja predstavlja lepoticu na obalama ove reke je i Golubačka tvrđava, važan turistički potencijal Republike Srbije i regiona.

Foto: V.J.

 

Nju je sa saradnicima u okiru trodnevne posete Istočnoj Srbiji obišao i nemački ambasador
Tomas Fib. Projekat #EU za Tebe- za kulturno nasleđe i turizam koji finansira EU sa 15 miliona evra uz pomoć Nemačke vlade sa 1,6 miliona evra, a sprovodi GIZ, ima za cilju da kulturno nasleđe Srbije otrgne od zaborava i sačuva za nove generacije turista i ljubitelja kulture.

Projekat je usmeren na razvoj turizma kao značajan privredni potencijal kroz ekonomski razvoj Istočne Srbije i Donjeg Podunavlja.

Foto: V.J.

 

Obilazeći Glubačku tvrđavu koja je takođe svoj nov izgled, sve privlačniji za turiste iz celog sveta dobila upravo kroz finansijsku podršku ovog projekta, nemački ambasador Tomas Fib se upoznao sa
čarima koje nudi ova dunavska lepotica.

Nakon toga on je iskoristio priliku i za obilazak radova na obnovi kladovačke tvrđave
Fetilsam.

,, Naša ideja je da kroz ovaj projekat , otvorimo nova radna mesta, ekonomski potpomognemo jačanje ovog regiona, ali i da kroz dolazak turista omogućimo što veću posećenost Srbiji. Takodje, da lokalnom stanovništvu pružimo mogućnost upošljavanja i zarade, naveo je Tomas Fin , ambasador Republike Nemačke.

Foto: V.J.

 

Svoj bilazak Istočne Srbije ambasador Tomas Fib nastavio je do Hidroelektrane ,,Đerdap 2 ,, ali Rogljevačke i Rajačke pimnice u Opštini Negotin

,,Uskoro sredinom jula biće omogućene sve neophodne dozvole za početak infrastrukturnih radova čemu se posebno radujem, jer ćemo ovim projektom dobiti funkcionalnost ovog jedinstvenog mesta, naglasio je nemački ambasador Fib sa kojim se složio i vođa projekta #EU zaTebe –za kulturno naleđe i turizam, Aleksandar Bec, nagasivši da uz dobijanje građevinskih dozvola, odmah startuje realizacija projekta i planirani radovi koji neće biti samo od značaja za vinogradare i turističke poslenike Opštine Negotin, već i turiste i sve posetioce.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set