• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

17.02.2023

12:35

MILA JE NAJMLAĐA REPORTERKA U SRBIJI! Humana priča malene "Ejpril O Nil" iz Mojsinja obišla je državu (FOTO)

RINA

Vesti

MILA JE NAJMLAĐA REPORTERKA U SRBIJI! Humana priča malene "Ejpril O Nil" iz Mojsinja obišla je državu (FOTO)

Podeli vest

Ona ima samo osam godina, ali može se reći da je već izabrala svoje zanimanje i životni poziv. Mila Vidojević iz Mojsinja kod Čačka najmlađa je reporterka u Srbiji i redovno izveštava o svim informacijama vezanim za njeno i okolna sela.

Teme prikuplja osluškujući ljude, prateći događaje i to najčešće na putu od kuće do škole.

- Svakog dana, posle škole prolazim varošicom Mrčajevci i zapisujem sve što mi je zanimljivo i tako informiošem ljude iz svoje okoline. Bavim se pričama o društvu, školi, crkvi, sportu i servisnim informacijama koje su bitne za moj kraj - rekla je ova vredna reporterka.

Da i te kako zna da radi ovaj, ne tako lak posao, najbolje je pokazala jedna njena humana priča koja je obišla Srbiju. Malim korakom velikog čoveka, kročila je u dom komšije Laza kom je pomoć bila neophodna, a nakon njene priče ubrzo je i stigla. U svemu tome najmlađoj reporterki u Srbiji najveća podrška na terenu je otac Ivan koji joj pruža svu neophodnu logistiku.

- Mi smo ekipa, ja sam joj i snimatelj i roditelj, i kolega, trudim se da Mili olakšam i učinim to zadovoljstvo, kada je ona spremna da nešto snimi, objavi, nekom pomogne, kao što se to dogodilo u priči o Lazu - rekao je Milin tata Ivan Vidojević.

Ova osmogodišnja devojčica svakodnevno prikuplja informacije koje su važne za žitelje pomoravskog kraja i svoj rad započinje još iz odeljenja. Čim iskorači iz kuće znanja, Mila se bavi običnim svetom i prepoznaje sve ono što bi meštane zanimalo. Iako su Mrčajevci mala moravska varošica Mila svakodnevno beleži njenu veličinu i ono što je tišti.

- Mila izveštava o radu naše male škole, i crkve, radila je reportažu o izgradnji puteva u našem selu Mojsinje. Takođe, ona je zajedno sa svojim ocem učestvovala u reportažama o životu raznih ljudi našeg kraja - izjavila je Svetlana Klasanović, učiteljica OŠ „Tatomir Anđelić”, izdvojeno odeljenje Mojsinje.

Pomoravska sela Bečanj, Bresnica, Gornja Trepča, Donja Trepča, Mrčajevci, Mojsinje imaju svog izveštača kom veruju, a zahvaljujući najmlađoj reporterki u Srbiji potkovani su pravovremenim informacijama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set