• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

17.09.2023

16:25

Amerika strahuje od gubitka Crnog Mora! Ukrajinci planiraju da raznesu nuklearnu elektranu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Amerika strahuje od gubitka Crnog Mora! Ukrajinci planiraju da raznesu nuklearnu elektranu! (VIDEO)

Podeli vest

Planove Rusije da odseče Ukrajinu od primorja, ali i konstantne provokacije NATO pakta komentarisali su gosti Teme dana - ekonomista profesor Bojan Dimitrijević, pukovnik u penziji Zoltan Dani, politički filozof Dragoljub Kojičić i Dragan Stanojević iz pokreta Rod.

Ekonomista profesor Bojan Dimitrijević istakao je da bi glavni cilj zapada bio da raspe pažnju Rusije provokacijama na Crnom moru i novim konfliktima u regionu.

- Nedavno su završene vojne vežbe na Baltiku, a pored toga preti intenziviranje sukoba Azerbejdžana i Jermenije, a sve to u cilju da se Rusima raspe pažnja. Rusija će nastojati da Ukrajini odseče u potpunosti pristup Crnom Moru. U teritorijalnom smislu Rusija će težiti da uspostavi kontrolu kroz celo primorje, dok će ostatak Ukrajine biti u nekom procesu denacifikacije. Cilj ovog rata je bio da se što više NATO približi Moskvi. Interes američke duboke države je da rat potraje, a pojavljivanje Trampa im to remeti - rekao je Dimitrijević.

Foto: Masha Bandjur

Bojan Dimitrijević

Pukovnik u penziji Zoltan Dani objasnio je kako su Rusi prekinuli koridor za prevoženje žitarica jer su ustanovili da se tim putem dopremalo oružje u Ukrajinu.

- Do problema je došlo kada je Rusija prekinula koridor za prevoženje žitarica jer su ustanovili da je na taj način prevoženo oružje, njihov trenutni cilj je uspostavljanje kontrole nad ukrajinskim lukama. Na Crnom Moru su tri članice NATO-a, Turska, Rumunija i Bugarska što Zapadu daje pristup Ukrajinskim lukama. Bilo bi katastrofalno da ove provokacije prerastu u Treći Svetski rat. Crno More je važno jer južni tok je još netaknut za razliku od severnog - rekao je Dani.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Politički filozof Dragoljub Kojčić govorio je o tome da će zauzumanje Ukrajinske obale između ostalog ozbiljno osnažiti ekonomiju Ruske Federacije.

- Uvođenjem novog oružja od prošlog veka do danas pa nekad se konflikt sa kopna proširio na more i nebo. Crnomorski teatar će biti ključna tačka, gde će se odvijati najbitnije bitke. Staljin je bio svestan da će crnomorski region biti ključan i zato je obezbedio sve zemlje sem Turske. Kada Rusija osigura Crno More i zavlada mir to će drastično poboljšati ekonomiju. Bajdenova administracija nije postigla pobedu a ni mir pored toga su izašli iz Avganistana, zbog čega nemaju čime da izađu na izbore - rekao je Kojičić.

Foto: Masha Bandjur

Dragoljub Kojičić, Zoltan Dani i Bojan Dimitrijević

Dragan Stanojević iz pokreta Rod dodao je kako određeni Ukrajinski vojni elementi stimulisani sa zapada aktivno planiraju zauzimanje i detoniranje nuklearne elektrane kako bi ucenili Rusiju.

Foto: printscreen

Dragoljub Kojičić, Zoltan Dani i Bojan Dimitrijević

 

- Cilj Ukrajine bio je da napravi proboj Krima, jer bi time kontrolisali živote 2 miliona ljudi što bi bilo kritično za Rusiju ali im to nije uspelo. Trenutno samo pokušavaju da provociraju Rusiju šaljući dronove na Moskvu i druge gradove, kako bi opravdali novac koji se krade iz SAD i Evrope koji deli ukrajinski i američki vrh. Ukrajinske luke su pune betonskih skladišta sa podzemnim tunelima iz sovjetskog perioda, kojima su snabdevali vojsku. Ukrajinci su počeli da mobilišu ljude sa invaliditetom ali i žene na određenim poslovima. Postoji pretnja da elementi u Ukrajini motivisani sa zapada detoniraju nuklearne elektrane koje bi zauzeli od Rusa - rekao je Stanojević.

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15