• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.09.2023

22:42

Kurtijeva banda ponovo poziva na rat! Kapetan Dragan: Ne želimo 200.000 mrtvih Srba! (VIDEO)

Informer

Live TV

Kurtijeva banda ponovo poziva na rat! Kapetan Dragan: Ne želimo 200.000 mrtvih Srba! (VIDEO)

Podeli vest

O Kurtijevom zlostavljanju srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji kao i stavu opozicije o položaju srpskog naroda u južnoj pokrajini, u "Temi dana" Informer televizije govorili su novinar TV Most Lazar Stević, osnivač "Knindži" Dragan Vasiljković poznatiji kao kapetan Dragan i Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost.

Novinar TV Most Lazar Stević istakao je kako su građani na severu KiM masovno zapalili sveće u znak žalosti na stradale tokom sukoba u Banjskoj i da žitelji tog mesta žive u strahu jer ne smeju nigde van svojih domova.

- Građani na severu KiM su se okupili i zapalili sveće za poginule u Banjskoj. Nisu dozvolili da kamion iz pekare prođe do Banjskog da bi građani imali hleb veće je neko iz Banjske morao da ga preuzme, većina njih se sada krije u svojim domovima i nije im dozvoljeno da napuste selo osim ako je u pitanju medicinska pomoć, specijalne jedinice Aljbina Kurtija su i u drugim mestima poput Leposavića. Srpska pravoslavna crkva je stub opstanka Srba na Kosovu, ako nju neutrališu ostali Srbi će napustiti svoja ognjišta - rekao je Stević.

Foto: informer/printscreen

Lazar Stević

 

Osnivač "Knindži" kapetan Dragan naveo je da se ne radi o sukobu Srba i Albanaca već da je u pitanju obračun Zapada i Istoka a da smo se mi ponovo našli u sferi interesa dve strane i da moramo da razmislimo da li želimo 200.000 mrtvih Srba.

- Ovo nije rat Srba i Šiptara nego obračun Zapada i Istoka, a mi smo uz totalnom okruženju NATO snaga. Govore da Rusija hoće još jedan front, a sa druge strane se govori da Amerikancima nakon gubitka arapskog sveta i propasti u Ukrajini i zato nije nemoguće da Zapad pokušava da nas gurne u sukob. Moramo razmisliti da li želimo 200.000 mrtvih Srba, pogotovo oni u Srbiji koji smatraju da rat mora da se desi sad i odmah. Mene vređa kad ovu izdajničku bagru nazivamo opozicijom jer su oni opozicija Srbiji, a ne vlasti jer mrze sve što je srpsko. Akademik Dušan Teodorović je tvrdio da Kosovo nije bilo srpsko nego da smo ga mi osvojili, što je sramotno za nekoga ko je član SANU, jer mi je neverovatno da takvog dripca imaju u svojim redovima - rekao je Dragan.

Foto: Informer

Kapetan Dragan

 

Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost izneo je kako se teror nad Srbima koji žive na Kosovu i Metohiji odvija već godinama i da opoziciju ne zanima KiM već samo rute kojima će ići njihovi protesti.

- Srbi više ne mogu da trpe teror koji se nad njima odvija godinama jer mi u ovoj godini imamo više napada na Srbe nego u protekle dve. Zapad je sada morao da obuzda svoje čedo Kurtija, jer su njegovi postupci doveli da je na severu Aparthejd na jugu geto a na ostatku KiM enklave gde nema hleba i lekova. Opozicija nema pojma koje je najbitnije nacionalno pitanje Srbije, oni pričaju o rutama protesta, ne smemo da dozvolimo da se u ovim situacijama delimo. Amerikanci su ponovo licemerno apelovali na obe strane dok ona druga ubija napada srpsku decu - rekao je Obrknežev.

Celu "Temu dana" pogledajte u videu koji se nalazi ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija