• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.11.2023

22:40

SAD gube kontrolu na Bliskom istoku: Izrael planira drobljenje Palestinaca na Zapadnoj obali! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

SAD gube kontrolu na Bliskom istoku: Izrael planira drobljenje Palestinaca na Zapadnoj obali! (VIDEO)

Podeli vest

Tema dana bila je primirje na Bliskom istoku, potencijalni napad Izraela na Zapadnu obalu, ali i mešanje SAD u sukob. O svemu ovome na Informer TV govorili su bivši premijer Srbije Nikola Šainović i Dragan Stanojević iz pokreta "Rod".

Bivši premijer Srbije Nikola Šainović ističe da Zapad i Amerika ne mogu da izdrže pritiske arapskog sveta i gube kontrolom nad ratom, kao i da je Zapadna obala naseljena od strane oba naroda i da je u opasnoj situaciji zbog posebnih sukoba u toj oblasti.

- Zapad i Amerika ne mogu da izdrže pritisak arapskog sveta i pritisci na Izrael i Palestinu nisu urodili plodom, a Bela Kuća gubi kontrolu nad ovim sukobom koji se izgleda neće skoro završiti. Zbog svega ovoga ne vidimo oblast Zapadne obale, jer su sve oči uprte u pojas Gaze. Zapadna obala je ispresecana naseljima Izraelaca i Palestinaca, kao tigrove šare i tamo je situacija veoma opasna za sve stanovnike, jer može doći do pojedinačnih sukoba - tvrdio je Šainović.

Foto: Zoran Sinko

Nikola Šainović

 

Naš sagovornik dodaje i da jasan samoubilački napad Hamasa i pokazali su da ne prezaju ni od kakvih žrtava, ali sa druge strane napad Izraela na Gazu i na Zapadnu obalu ima za cilj da uništi i očisti taj predeo od Palestinaca. 

- Izrael je upao u dugoročnu krizu, a tada je Hamas udario na Izrael i izvršio je smrtonosni napad. Samoubilački napad Hamasa je jasan, jer su pokazali da ne prezaju ni od kakvih žrtava. Napad Izraela na Gazu avionima bi bila kao vojna vežba, jer Palestinci nemaju čime da se suprotstave napadima iz vazduha, ali će želeti i da očiste i Zapadnu obalu od Palestinaca i tu nas čeka drobljenje i gušenje Palestinaca - rekao je Šainović.

Dragan Stanojević iz pokreta "Rod" navodi da je sukob na Bliskom istoku dogovoren i isplaniran od strane Amerike i Izraela i da su samo napravili primirje zbog bojazni od uključenja arapskog sveta u rat.

- Ova operacija na Bliskom istoku je dogovorena i isplanirana između Amerike i Izraela, a procenili su da je pravo vreme za primirje zbog količine islamskog sveta u pojasu Gaze i smatrali su da bi se uključile i druge zemlje u rat, ako bi nastavili operaciju u Gazi - objasnio je Stanojević.

Foto: Zoran Sinko

Dragan Stanojević

 

Prema rečima Stanojevića neshvatljivo je što niko sa Zapada ne reaguje na dečje žrtve na Bliskom istoku i ostalim ratištima, ali i da su Rusija i Vladimir Putin, za razliku od Zapda, iskazali solidarnost.

- Neshvatljivo je da niko sa Zapada nije reagovao na decu koja su stradala na Bliskom istoku, ali i u Ukrajini i u Srbiji tokom bombardovanja. Za razliku od Zapada, Rusija je demokratska država, iako ima toliko različitog naroda koji živi u toj zemlji, pa i sam Vladimir Putin je naveo da se solidariše sa svim narodima u Rusiji - zaključio je Stanojević. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Udarno! FIFA  drakonski kaznila crno-bele!
Partizan

Udarno! FIFA drakonski kaznila crno-bele!

Zbog neizimirenog dugovanja prema nekadašnjem igraču Takumi Asanu, Međunarodna fudbalska unija (FIFA) kaznila je Partizan sa zabranom registrovanja novih igrača u naredna tri prelazna roka!

01.06.2024

12:15

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31