• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2024

10:06

Teroristi napravli ogromne greške! Sami sebe odali da nemaju veze sa ISIS-om! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Teroristi napravli ogromne greške! Sami sebe odali da nemaju veze sa ISIS-om! (VIDEO)

Podeli vest

Članice NATO pakta počele su da mobilišu vojsku i da se pripremaju za sveopšti rat sa Rusijom, posle najave Vladimira Putina da preti žestoka osveta svima koji imaju veze s terorističkim napadom na Moskvu! O ovome u "Info jutru" govorili su Slobodan Dimitrijević, Srpsko-rusko bratstvo, Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost i Sreten Egerić, pukovnik u penziji.

Francuska je već pripremila kontingent  od oko dve hiljade vojnika u Ukrajinu, koji je prema nekim informacijama stigao iz Rumunije. U toku je proces formiranja udarne snage koja će brojati oko 13.000 specijalaca. Udarno jezgro ove pesnice biće Francuzi i Poljaci. U isto vreme i Nemačka radi na mobilizaciji što većeg broja vojnika, a ceo proces je ubrzan posle terorističkog napad na Moskvu u iščekivanju Putinovog odgovra. Sve je očiglednije da NATO  neće dozvoliti da Rusija pregazi Ukrajinu i da već sutra može da počne frontalni sukob.

Slobodan Dimitrijević, Srpsko-rusko bratstvo rakao je da je napad u Moskvi nesumnjivo bio teroristički akt i da je nažalost odneo mnogo žrtava.

Foto: Pedja Milosavljević

Slobodan Dimitrijević

-Činjenica je da se radi o iskrivljenom obliku dešavanja. Organizacija ISIS koja je priznala dejstva nije to ni osmislila ni sprovela. Izvršioci su bili organizovani da to odrade. Nevešto prikazivanje zastave upravo pokazuje da ti koji su snimljeni ne ponašaju se u duhu muslimanske vere. Napravili su greške u koracima i pokazali da to sa njima nema nikakve veze. Vidimo da je deo tih dešavanja projektovan je u Ukrajini. Vrištanje Amerike da Ukrajina nema nikakve veze sa tim i te kako pokazuje njihovu umeštanost u sve to- rekao je Dimitrijević.

Pukovnik u penziji Sreten Egerić komentarisao je čitavu ovu situaciju narodnom poslovicom: plašiti mečku rešetom.

Foto: Pedja Milosavljević

Sreten Egerić

-Ovo sa NATO-m počeo je još 2018. godine kada je kontigent po kontigent NATO baza pomeren. Ako su mislili da dođu do Urala, malo su se preračunali. Vežba NATO snaga traje već dva meseca koja se odnosi na uvežbavanje jedinica za odbranu evropskog kontinenta. Taj rečnik su koristili i Napoleon i Gebel i Hitler. I oni su branili Evropu. Ukoliko Rusija želi da spreči konfrontaciju, verovatno će izvršiti preventivni udar. Rusija nije ni približno upotrebila oružje sa kojim raspolaže. Taktička nuklearna bojeva glava nema problem u jačini detonacije. Problem je u zračenju, u gama česticama. One ne poznaju prepreke i grnice. Ko god bude upotrebio nuklearno oružje, to će imati jezive posledice po celo okruženje- rekao je Sreten Egerić.

Aleksandar Gajić iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da cela priča koja se konstruiše ima pozadinu u američkim izborima.

Foto: Pedja Milosavljević

Aleksandar Gajić

-Shvatili su da Bajden nema šanse da pobedi Trampa. Oni sada žele da naprave sveopšti rat kako bi izbegli izbore. Kada uzmemo strukturu trupa koje su poslate tamo: to su Francuzi i Poljaci. Ove dve zemlje su pod najvećim uticajem Amerike. Poljska je neko ko je prvi na udaru ako dođe do rata sa Rusijom. Putin je veoma smiren i staložen u ovoj situaciji, bez obzira na sve što se desilo. Mislim da se desio napad pod lažnom zastavom. Mislim da ovo nema veze sa ISIS-om. Princip je da se unajmi grupa ljudi koja će biti predstavljena na taj način. Oni žele da pokažu da je Rusija ranjiva. 7. oktobra svi su kritikovali Mosad. Mislim da postoji neka poljuljanost kod službi. Mislim ipak da će istraga pokazati u kom će pravcu to ići- rekao je Gajić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Amerika je znala šta će se desiti u Moskvi? Kreće Putinova brutalna odmazda! (VIDEO)
Live TV

Amerika je znala šta će se desiti u Moskvi? Kreće Putinova brutalna odmazda! (VIDEO)

Vladimir Putin sa svojim saradnicima planira brutalnu odmazdu za sve koji imaju bilo kakve veze sa mosntruoznim terorističkim napadom u centru "Krokus". Rusija sprema opšti napad na Ukrajinu, pošto tamošnje službe imaju dokaze da su u organizaciji napada učestvovali i visoki ukrajinski funkcioneri. O situaciji u Rusiji za "Info jutro" govorio je Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost.

25.03.2024

08:56

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15