• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: EKIPA INFORMERA

12.05.2021

21:38

DA LI JE I NJIH PREVARIO?!  LAŽNOM DOKTORU pomagali pravi lekari?! IMAO POMAGAČE ZA NESTRUČNE ZAHVATE!

Društvo

DA LI JE I NJIH PREVARIO?! LAŽNOM DOKTORU pomagali pravi lekari?! IMAO POMAGAČE ZA NESTRUČNE ZAHVATE!

Podeli vest

U ordinaciji Save Kneževića radili su anesteziolog O. Č. i anestetičar N. R., zaposleni i u državnim bolnicama

Lažnom lekaru Savi Kneževiću tokom estetskih operacija pomagali su pravi doktori i medicinski tehničari!

Kada je pacijente bilo potrebno uspavati, prevarantu su u pomoć priskakali anesteziolog O. Č. i anestetičar N. R., zaposleni u državnim i privatnim bolnicama, a koji su u "ordinaciji strave" radili na crno.

"Kasapin sa Terazija" u proteklih pet godina nestručnim zahvatima unakazio je ogroman broj devojaka i mladića, a tek treba da se utvrdi da li su zaposleni znali da je Sava prevarant i svesno učestvovali u operacijama.

Bilo sumnjivo

Ipak, najcrnje od svega jeste to što su i oni loše radili svoj posao, što potvrđuje i slučaj Branislave Lovrenović (43), koja se čak tri puta budila iz anestezije tokom operacije povećanja grudi.

Dr Nina Mićić: Sve je izgledalo profesionalno

U ordinaciji Save Kneževića osam meseci radila je i dr Nina Mićić, koja je sve to vreme verovala da joj je ukazana prilika da uči od odličnog plastičnog hirurga.

- Tokom operacija dodavala sam mu gaze i sve što mu je potrebno, "glumila" sam instrumentarku. Prostorija u kojoj su rađene intervencije bila je sterilna, koliko sam ja videla rađeno je sa registrovanim medicinskim materijalima firmi koje su dugo u poslu. Zaista, sve je bilo jako profesionalno, delovalo je kao da zna šta radi, pa čak ni ja koja sam završila Medicinski fakultet nisam mogla ni da naslutim da on nije doktor - rekla je ona.

 

- Kada sam došla kod Save na intervenciju, u ordinaciji sam zatekla i anestetičara i anesteziologa, pa sam malo popričala sa njima. Anesteziologa sam čak i pitala gde radi, na šta mi je on odgovorio da ne želi da priča o tome jer kod Save radi na crno. Na prvi mah ništa mi nije delovalo sumnjivo, ali kada sam se tokom operacije čak tri puta probudila iz anestezije i osetila kako mi iglama rovare po stomaku, shvatila sam da nešto nije u redu. Svaki put kad sam se probudila čula sam ih kako kažu "opet je budna" i nakon toga ponovo sam tonula u san. Sledeća čudna stvar jeste to što nakon operacije nisam dobila anesteziološki izveštaj, koji pacijent obavezno mora da dobije kada se uvodi u anesteziju - ispričala nam je Branislava.

Još jedna Kneževićeva žrtva, Nikola N. (29), već je podneo tužbu protiv svih u ordinaciji.

- Zdravstveni sam radnik, pa mi je bilo zanimljivo da pratim šta rade dok su me pripremali za operaciju. Kada je to primetio, anestetičar N. R. me je pogledao i pitao: "A što ti stalno gledaš šta ja radim", a Sava se na to istog momenta okrenuo i čudno me pogledao. Sad sumnjam čak i da su me oni drogirali! Crva sumnje mi dodatno unosi i nešto što mi je Sava rekao posle operacije: "Dobro si reagovao, vidi se da ne uzimaš psihoaktivne supstance." Tada sam taj komentar smatrao neprimerenim, a sada me užasava - priča on i dodaje:

Ministarstvo: Inspektori u kontroli ordinacija

Ministarstvo zdravlja objašnjava da antiejdž medicina ne sme da se radi u kozmetičkim i drugim salonima, niti u bilo kojem prostoru koji nije zdravstvena ustanova ili privatna praksa, bez obzira na to da li uslugu pruža lekar ili drugi zdravstveni radnik ili ne.

- Povodom sve učestalije pojave da se razne procedure podmlađivanja obavljaju u kozmetičkim salonima, van zdravstvenih ustanova i privatne prakse, Ministarstvo zdravlja sprovodi pojačane inspekcijske nadzore koje zajednički obavljaju zdravstveni i sanitarni inspektori u neregistrovanim ordinacijama. Medicinske procedure antiejdž medicine mogu se obavljati isključivo u zdravstvenim ustanovama i privatnoj praksi koja je osnovana kao opšta ili specijalistička ordinacija doktora medicine, doktora stomatologije, odnosno poliklinika, a kojima je za obavljanje određene procedure antiejdž medicine ministar zdravlja rešenjem izdao dozvolu za korišćenje te medicinske procedure - rekli su u ministarstvu.

- Kada sam otkrio da Sava nije pravi doktor, anesteziologu O. Č. ostavio sam poruku da mi se hitno javi ukoliko ne želi da ga tužim. Međutim, on je uradio najgoru moguću stvar, rekao je Savi da me zove! Tada sam posumnjao da je on sve znao i svesno učestvovao u svemu tome! Ako nije znao, kako se nije zapitao za koga radi, kako nije proverio, zar mu nije bilo sumnjivo i čudno zašto ne izdaje pacijentima anesteziološke izveštaje koji su obavezni? Zato sam podneo tužbu protiv svih, pa i anesteziologa i anestetičara, a policija neka utvrdi ko je kriv. Ipak, ne mogu da tvrdim da je anestetičar znao o čemu se tu radi, jer je njegov posao samo da izvršava ono što anesteziolog traži.

Ide u policiju

Novinari Informera stupili su u kontakt sa O. Č., anesteziologom za koga se sumnja da je učestvovao u umobolnim operacijama prevaranta Save Kneževića. On nije bio raspoložen za priču, samo nam je kratko potvrdio da je bio u kontaktu sa Savom, ne želeći da otkrije da li je učestvovao u operacijama.

Za koja krivična dela bi mogao da se tereti Sava Knežević:

* nadrilekarstvo
* ugrožavanje zdravlja i života ljudi
* falsifikovanje dokumenata
* rad na crno
* prevara
* lažno predstavljanje
* organizovanje kriminalne grupe
* iskorišćavanje ljudi iz niskih pobuda

- Ne želim da pričam sve dok policiji ne kažem sve što imam da kažem - rekao je, ne želeći da otkrije da li je dobio poziv iz policije na informativni razgovor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija