• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

01.04.2023

22:45

NAJAVLJEN OBRT CENA STANOVA U BEOGRADU! "Pada" pojeftinjenje, samo je u centru prestonice drugačija situacija, OVO JE RAZLOG

Pixabay, Pngwing

Društvo

NAJAVLJEN OBRT CENA STANOVA U BEOGRADU! "Pada" pojeftinjenje, samo je u centru prestonice drugačija situacija, OVO JE RAZLOG

Podeli vest

Cene nekretnina u gradovima širom Srbije i na turističkim destinacijama će u narednom periodu mirovati, dok je moguće dalje poskupljenje deficitarnih garaža u prestonici.

U narednom periodu očekuje se stagnacija cena nekretnina širom Srbije, pa čak i pad cena stanova stare gradnje na obodima Beograda, kaže Davorka Tasić, agent za nekretnine. Do ovoga, kaže, dolazi zbog male potražnje.

- U narednom periodu nećemo imati rast cena nekretnina, a posebno nam se neće ponoviti astronomski skok iz decembra prošle godine. Pad se dešava jer je potražnja mala zbog visokih cena. Imamo neznatan broj prodavaca koji su to već shvatili i koji sad uz korekciju prodaju svoje stanove. Imali smo po periferiji situacije da se sagradi nova zgrada, da je kvalitetna gradnja, lep stan, ima garažno mesto, 24-časovni nadzor i da je, naravno, takav stan skuplji od drugih. A onda smo imali one koji imaju stanove u starim zgradama pored tih novih, koji su pokušavali s tim cenama da se izjednače. To je išlo do nekih granica, ali dalje ne može, ljudi ne kupuju - kaže ona.

Podseća da je ranije u naseljima poput Karaburme, Mirijeva, Ceraka, Petlovog brda, Labudovog brda mogla da se kupi pristojna nekretnina po pristupačnoj ceni. Tamo je sada kvadrat skočio i do 2.000 evra, a očekuje se da će upravo ti stanovi pojeftiniti. Stanovi u centru, kaže, i u narednom periodu će držati cenu:

- Ulice kao što su Knez Mihailova, Kosovska, Krunska, Jevremova, Jovanova, Kosačnićev venac, one će uvek držati visoku cenu i uvek su odskakale od drugih...

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Najavljen pad cena stanova u Beogradu

Tasićeva, međutim, napominje da bi jedino garaže mogle da poskupe.

- Garaže u srpskoj prestonici su u deficitu, te ne možemo očekivati da će im biti cena manja, može samo da bude veća. Ostale nekretnine po drugim gradovima Srbije i na turističkim destinacijama neće imati padove, ali ne bi trebalo ni da poskupljuju - kaže ona.

Ističe da su problem pri kupovini nekretnina i skupe pozajmice, kamate na kredite su porasle, sve je manji broj kreditnih kupaca.

- Ljudi, i ako podižu kredite, podignu na primer 30.000-40.000 evra, da dodaju uz novac za koji su prodali prethodnu nekretninu. Retko ko se odlučuje da kupi stan od 200.000 evra i da kompletno koristi kredit.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija