• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.04.2023

22:45

KREĆE KOLAPS! Carina produžava radno vreme na pojedinim ulazima u zemlju, GUŽVE ĆE TRAJATI DANIMA, evo kako da ih izbegnete

Tanjug/Aleksandar Orlić

Društvo

KREĆE KOLAPS! Carina produžava radno vreme na pojedinim ulazima u zemlju, GUŽVE ĆE TRAJATI DANIMA, evo kako da ih izbegnete

Podeli vest

Naši građani koji iz zemalja u Evropi danas i sutra kreću ka Srbiji i drugi putnici kojima je Srbija tranzitna zemlja, znaju da kao i prethodnih godina uoči Prvog maja mogu da očekuju gužve na graničnim prelazima i putevima.

Na prelazima Mađarska - Srbija još uvek nema velikih gužvi u putničkim saobraćajnim trakama, ali se one očekuje od kasnog popodneva i od večeras.

- Ministarstvo unutrašnjih poslova, Uprava granične policije, povodom predstojećih prvomajskih praznika, tokom kojih se očekuje povećan priliv naših i stranih građana na graničnim prelazima, poziva sve da pre polaska na put provere stanje na graničnim prelazima- izjavio je danas Borko Sparić iz Uprave granične policije.

O trenutnom stanju na graničnim prelazima građani se mogu upoznati na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova i Auto-moto saveza Srbije - objavio je RTV.

Kako bi se izbeglo stvaranje gužvi i dugo čekanje na graničnim prelazima, on je apelovao na građane da koriste i alternativne granične prelaze - Horgoš 2, Đala, Rabe, Bački Breg, Rastina, Bajmok i Bački Vinogradi.

- Radno vreme Graničnog prelaza Bački Vinogradi - Ašothalom od subote 29. aprila do utorka 2. maja biće produženo, tako da će prelaz raditi od 7 do 22 časa - precizirao je Sparić.

Foto: Shutterstock

Carina produžava radno vreme na pojedinim ulazima u zemlju

Pre polaska na put, kako je ukazao, neophodno je da građani provere rok važenja pasoša, a ako putuju svojim automobilom i rok važnosti saobraćajne i vozačke dozvole, kao i da li je registraciona nalepnica važeća u vreme putovanja.

- Uprava granične policije svim građanima koji putuju van zemlje želi srećan put, a onima koji dolaze kod nas prijatan boravak u našoj zemlji - poručio je Sparić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

SRBI IDU DA RADE U DUBAI, A INDIJCI I PAKISTANCI SLUŽIĆE VAS NA JADRANU?! Plata konobara i kuvara 700 i 800 evra uz obezbeđen smeštaj i hranu, sezonski radnici dočekali svojih 5 minuta
Društvo

SRBI IDU DA RADE U DUBAI, A INDIJCI I PAKISTANCI SLUŽIĆE VAS NA JADRANU?! Plata konobara i kuvara 700 i 800 evra uz obezbeđen smeštaj i hranu, sezonski radnici dočekali svojih 5 minuta

Uveliko se društvenim mrežama šire oglasi u kojima se traže berači malina, ali sve češće se vide i oni u kojima se traži i veliki broj sezonskih radnika koji bi tokom letnje sezone radili na Crnogorskom i Hrvatskom primorju. Konobari, kuvari, pomoćni radnici i trgovci najtraženija su zanimanja, za kojima vlada veliko interesovanje ali po svemu sudeći retko ko hoće sada da se prihvati tog posla.

28.04.2023

16:51

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija