• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.07.2023

12:31

Zatvaraju se svi parkovi u Novom Sadu!

Gradsko zelenilo

Društvo

Zatvaraju se svi parkovi u Novom Sadu!

Podeli vest

Orkanska oluja, koja je sinoć ponovo pogodila Novi Sad, polomila je i iščupala veliki broj stabala drveća u drvoredima i gradskim parkovima, a zbog sanacije posledica štete svi gradski parkovi biće zatvoreni za posetioce dok se ne ukloni oboreno i polomljeno drveće, saopštilo je danas novosadsko Gradsko zelenilo.

Iz ovog javnog preduzeća su saopštili da je neophodno da se ukloni i veliki broj grana koje je vetar polomio i koje vise sa drveća i mogu predstavljati opasnost po prolaznike.

Svi parkovi biće ograđeni trakama za opasnost, a na građane se apeluje da ne ulaze u parkove dok se ne saniraju sve posledice oluje.

Direktor Gradskog zelenila Miloš Egić izjavio je da su ekipe ovog preduzeća neprekidno na terenu i da rade punim kapacitetom.

- Angažovano je više od 100 ljudi koji rade ne velikom broju lokacija, s tim da prioritet predstavlja oslobađanje saobraćajnica i prilaza zdravstvenim i drugim važnim inistitucijama. Prethodno smo, nakon oluje koja je pogodila Novi Sad, intervenisali na više od 300 lokacija  -rekao je on.

Dodao je će se raditi danonoćno da se što pre uklone posledice novog orkana koji je sinoć pogodio Novi Sad.

Zbog sanacije štete zatvorena je i gradska plaža "Štrand" a Gradsko zelenilo će obavestiti javnost kada će ova plaža i parkovi biti otvoreni za posetioce, navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija