• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.09.2023

15:40

Dobra vest za najstarije: Za Penzionersku karticu se prijavilo oko 600 kompanija, biće ih još!

Reuters

Društvo

Dobra vest za najstarije: Za Penzionersku karticu se prijavilo oko 600 kompanija, biće ih još!

Podeli vest

U okviru akcije Penzionerska kartica prijavilo se oko 600 kompanija, rekao je predsednik Privredne komore Srbije (PKS) Marko Čadež. Kako navodi Privredna komora se od početka aktivno uključila u ovu akciju tako što je "animirala privredu i organizovala prezentacije programa svojim članicama".

Čadež je dodao da su među prijavljenima veliki trgovinski lanci koji prodaju prehrambene, zatim proizvode za ličnu i kućnu higijenu i drugu robu široke potrošnje, kao što je elektro-tehnička roba, kućni aparati.

- Za penzionere je veoma važno da su se za ovu akciju, koja će najstarijima doneti niz pogodnosti, prijavile i zdravstvene ustanove, klinike, bolnice, stomatološke i oftalmološke ordinacije, medicinske laboratorije, prodavnice specijalizovanih ortopedskih pomagala, kao i apoteke - rekao je on.
 
Dodao je i da se, sudeći po do sada iskazanom interesovanju, očekuje učešće oko 1.000 apoteka u zemlji.

 
Prema njegovim rečima, spremnost da svoje robe i usluge penzionerima ponude po nižim cenama iskazale su i turističke agencije, hotelsko turistički objekti i odmarališta, sportsko-rekreativni centri, agencije za prevoz putnika, agencija za nekretnine, ustanove kulture kao i zanatske radnje, kao što su frizerske, obućarske, auto i servisi za tehničke preglede.
 
- Sadašnji spisak sigurno neće biti i konačan, jer očekujem da će se prijaviti još firmi. Vlada Srbije je ta koja sprovodi ovu akciju, a ono što mi možemo jeste da razgovaramo sa kompanijama u želji da omogućimo najstarijim sugrađanima koji imaju manja primanja da kroz pogodnosti koje im penzionerska kartica omogućava dođu do više proizvoda i usluga -  rekao je Čadež.

Podela penzionerskih kartica na šalterima Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje već je počela, a penzioneri će kartice moći da koriste od 1. oktobra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija