• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.M.

29.09.2023

18:50

Ministarka zdravlja najavila sjajne vesti! Evo koja ustanova će biti gotova sledeće godine

Ministarstvo zdravlja

Društvo

Ministarka zdravlja najavila sjajne vesti! Evo koja ustanova će biti gotova sledeće godine

Podeli vest

Ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić obišla je danas u Novom Sadu radove na rekonstrukciji Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine.

Reč je o obnovi i dogradnji postojećeg objekta Urgentno-dijagnostičkog centra, ukupne površine 33.275 metara kvadratnih, uključujući i novu direktnu toplu vezu sa Poliklinikom.

Takođe će biti izgrađeni prateći tehnički objekti, spoljno uređenje sa 194 novih parking mesta, od kojih 21 za osobe sa invaliditetom, i novih 3.261 kvadrata zelenih površina.

U prizemlju novog objekta biće smeštena laboratorija, centralna sterilizacija, odeljenje radiologije i nuklearna medicina.

Foto: Ministarstvo zdravlja

 

Prema rečima ministarke Danice Grujičić na tri gornja sprata biće smeštena hirurška odeljenja sa 16 operacionih sala i odeljenje intenzivne nege, sa ukupno 348 kreveta, od kojih je 14 kreveta na jedinici za transplantaciju.

- Odmah iza Nove Godine, nastavljamo dalje sa nabavkom opreme za hirurške sale, planiramo jednu hibridnu salu, pre svega za neurološke i vaskularne procedure, jer mislim da je to neophodno. Ako sve bude teklo po planu, ja se nadam da ćemo sledeće godine u ovo doba otvoriti bolnicu i to je ono što svi mi sa nestrpljenjem iščekujemo - istakla je prilikom obilaska UКC Vojvodine ministarka Danica Grujičić.

Ona je navela i da je vrednost građevinskih radova po ugovoru 28.487.155 evra, a rok za završetak 30. jun 2024. godine.

- Svi koji me poznaju, znaju da važim za osobu koja se nikada ne zadovoljava postojećim, koja bi volela da je do sada već sve gotovo, ali ipak sa zadovoljstvom moram reći da se projektu Četiri klinička centra nazire kraj - zaključila je ministarka Grujičić.

Foto: Ministarstvo zdravlja

 

Do sada su završeni Кlinički centar Niš i Univerzitetski klinički centar Srbije u Beogradu, a privodi se kraju izrada projektne dokumentacije za Univerzitetski klinički centar Кragujevac, gde će naredne godine početi radovi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija