• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RTS

30.12.2023

09:31

Heroj „Potere“ koji je donirao nagradu malom Todoru: Ovo je moje zadnje učešće u kvizovima

Informer/RTS

Društvo

Heroj „Potere“ koji je donirao nagradu malom Todoru: Ovo je moje zadnje učešće u kvizovima

Podeli vest

Heroj iz Priboja“ koji je početkom poslednje nedelje ove godine osvojio srca televizijske publike, ali i celokupne javnosti.

 

Nakon što je odbranio milion i po dinara u kvizu „Potera“, Veljko Kotlaja je svoj deo novca donirao za lečenje dvogodišnjeg Nišlije Todora Stojanovića.

Otkrio je i kako se odlučio na taj potez, kakve su reakcije porodice, ali i otkriva da nije zadovoljan svojim nastupom, odnosno da misli da je mogao i više da uzme.

Uprkos tome što je oduševio ljude u Srbiji, Kotlaja kaže da će sad morati da ih razočara, jer mu je nastup u Poteri ujedno bio i zadnji put da učestvuje u nekom kvizu. Pošto je tako odlučio, onda je bilo i logično da za „ispis“ ide na što više.

Kad je bal nek je maskenbal. Da je veća suma bila jedan dinar viša ja bih je izabrao. Neki novinari su kasnije pisali da jedva sklapam kraj sa krajem, da živim u domu, a nisu uopšte objavili intervju sa nama. Ipak nisam u takvoj situaciji i novac mi nije neophodan, zbog čega sam i hteo da se potroši u plemenitiju svrhu“, istakao je Veljko.

Veče pre kviza na sajtu organizacije Budi human odlučio je da sve što osvoji donira Todoru, jer je njemu bio u tom trenutku najpotrebniji.

Najveća nagrada bila mi je poziv Todorovih roditelja koji su hteli da mi se zahvale i kažu da veoma cene to šta sam uradio“, dodaje harizmatični učesnik Potere.

Priznaje i da nije gajio mnogo nade da će uspeti da osvoji novac zbog Milice, ali da je napetost koja se mogla videti na televizorima u stvari pokazatelj dobrog rada montažera programa.

Ići ili ne ići u Poteru

Kada je prvi put odlučio da učestvuje u kvizu, našao se u pomalo šizofrenoj situaciji. U kući je bio „dan žalosti“ jer su se plašili da neće uspeti da stigne ni do druge igre, a kolege na fakultetu, odnosno kako ih je nazvao „stručni konsultatni“, rekli su mu da se obavezno prijavi.

Ići ili ne ići. Nisam bio siguran. Na kraju je majka rekla: 'Hajde, idi.' Kad sam je zvao da kažem da sam osvojio sumu odgovorila je: 'Ti mene zezaš' – i spustila slušalicu“, priseća se Veljko.

Tek sutradan se čuo bratom. „Hajde, sad lepo priznaj šta si uradio“, upitao ga je brat koji ponovo nije verovao da sam osvojio milion i po dinara: „Aha, jesi, jesi. Pričaj ti to nekom drugom.“

Pre kviza su pokušavali da ga nagovore da ne ide na višu sumu, ali su posle natezanja ipak poklekli: „Uzmi višu, radi šta hoćeš.“

Omele ga trema i infekcija, inače bi uzeo i više

Najveći problem mu je, kako kaže, bila trema, zbog čega i nije toliko dobro prošao u prvoj igri. Još jedna otežavajuća okolnost jeste što je imao infekciju oba uha, pa uopšte nije spavao prethodnu noć.

Ovo je bio moj minimum. Ljudi mi govore svaka čast, ali mene je bila sramota kako sam odigrao. Svi mi čestitaju, a ja sam mislio da pobegnem negde na mesec dana pa da se vratim kad se slegne prašina“, navodi Veljko.

Na završnoj je godini studija istorije, a rekorder Potere priznaje da bi voleo da radi na Istraživačkom institutu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija